Új dal a júniusban Budapesten koncertező Red Hot Chili Pepperstől

2022/02/04  ·   Klippremier   ·  koncert.hu

A legendás Los Angeles-i banda nemcsak a turnézáshoz tér vissza, hanem egy teljes pakkot tesz le elénk tavasszal. Az érkező tizenkettedik lemez meghatározó gitárosuk, John Frusciante nagy visszatérése. Az 'Unlimited Love' debütáló dala most klippel együtt jelent meg.

Új dal a júniusban Budapesten koncertező a Red Hot Chili Pepperstől

A 'Unlimited Love' producere is egy régi visszatérő, Rick Rubinna. Az újdonság április 1-jén lesz elérhető, élőben pedig a június 15-ei budapesti Puskás Arénában rendezett show-jukon hangoznak el a dalai.

 „Csak az a célunk, hogy elvesszünk a zenében. Több ezer közös és magányos órán át csiszoltuk képességeinket egymás folyamatos támogatásával, hogy a lehető legjobb albummal rukkoljunk elő. (...) Epekedünk azért, hogy fényt gyújtsunk a világban, hogy felemeljük, összekapcsoljuk és összehozzuk az embereket. Minden egyes zene az új lemezünkön egy értékes darabunk, ami tükrözi az univerzumról alkotott nézetünket. Ez életünk küldetése. Dolgozunk, összpontosítunk és készülünk, hogy amikor jön a legnagyobb hullám, készen álljunk a meglovaglására. Az óceán hatalmas hullámmal ajándékozott meg bennünket, és ez a felvétel az életünk összessége. Köszönjük, hogy meghallgattad, reméljük élvezni fogod. Zúzzatok rá!" – így összegezték a zenekar tagjai, azaz Anthony Kiedis (frontember), Flea (basszusgitár), Chad Smith (dobos), John Frusciante (gitár).

Frusciante, akit 2006 óta először hallhatunk ismét a formációban, hozzátette:

„Amikor elkezdtük az új anyagot írni, azzal indítottuk, hogy olyan előadók régi dalait vettük elő és adtuk elő, mint Johnny "Guitar" Watson, The Kinks, The New York Dolls, Richard Barrett és mások. Fokozatosan elkezdtünk új ötleteket bevezetni, a jameket dalokká alakítani, és pár hónap múlva már csak az újdonságokat játszottuk. Az a könnyed szórakozás, amit akkor éreztünk, amikor mások zenéit vettük elő, írás közben végig velünk maradt. Számomra ez a korong az egymás iránti szeretetünket és az egymásba vetett hitünket jelképezi."

A „Black Summer"-ben vezető szerepet tölt be a gitár, amit a befelé forduló dalszöveg húz alá. A szerzeményben megjelennek az ikonikus ​​basszusok és dob groove-ok a maga csendességében lüktetve, mielőtt egy gitárszóló is felcsendül. A zeneszámhoz készült egy klip is, amelynek rendezője az elismert Deborah Chow (Disney+ The Mandalorian, Obi-Wan Kenobi).

 

És akkor megvan a Red Hot Chili Peppers budapesti koncertjének dátuma!

Red Hot Chili Peppers, RHCP, John Frusciante, Unlimited Love

 

 

Szólj hozzá!


Ez a Vad Fruttik új dalának története

Ez a Vad Fruttik új dalának története

Nincs vissza címmel új dallal és a hozzá forgatott klippel jött ki a Vad Fruttik. A szám alkotói folyamata egészen rendhagyó módon történt,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Egy tragédia miatt elhalasztották, most megvan a Call Me Karizma-koncert új időpontja

Bár tavaszi koncertturnéját egy, a dobosa életében bekövetkezett tragédia miatt halasztani kényszerült, Call Me Karizma betartotta ígéretét és itt az új dátum a budapesti koncertjére, úgyhogy mindenki átírhatja a naptárjában: Call Me Karizma – november 3., Turbina.

Bazi nagy majális a Bakáts téren: közös koncertet ad a Duckshell és a Besh o droM

Nem csak a munka ünnepét, hanem Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozásának 20. évfordulóját is megünneplik 2024. május 1-én, szerdán a Ferencvárosban.
Új koncertek