Új dal a júniusban Budapesten koncertező Red Hot Chili Pepperstől

2022/02/04  ·   Klippremier   ·  koncert.hu

A legendás Los Angeles-i banda nemcsak a turnézáshoz tér vissza, hanem egy teljes pakkot tesz le elénk tavasszal. Az érkező tizenkettedik lemez meghatározó gitárosuk, John Frusciante nagy visszatérése. Az 'Unlimited Love' debütáló dala most klippel együtt jelent meg.

Új dal a júniusban Budapesten koncertező a Red Hot Chili Pepperstől

A 'Unlimited Love' producere is egy régi visszatérő, Rick Rubinna. Az újdonság április 1-jén lesz elérhető, élőben pedig a június 15-ei budapesti Puskás Arénában rendezett show-jukon hangoznak el a dalai.

 „Csak az a célunk, hogy elvesszünk a zenében. Több ezer közös és magányos órán át csiszoltuk képességeinket egymás folyamatos támogatásával, hogy a lehető legjobb albummal rukkoljunk elő. (...) Epekedünk azért, hogy fényt gyújtsunk a világban, hogy felemeljük, összekapcsoljuk és összehozzuk az embereket. Minden egyes zene az új lemezünkön egy értékes darabunk, ami tükrözi az univerzumról alkotott nézetünket. Ez életünk küldetése. Dolgozunk, összpontosítunk és készülünk, hogy amikor jön a legnagyobb hullám, készen álljunk a meglovaglására. Az óceán hatalmas hullámmal ajándékozott meg bennünket, és ez a felvétel az életünk összessége. Köszönjük, hogy meghallgattad, reméljük élvezni fogod. Zúzzatok rá!" – így összegezték a zenekar tagjai, azaz Anthony Kiedis (frontember), Flea (basszusgitár), Chad Smith (dobos), John Frusciante (gitár).

Frusciante, akit 2006 óta először hallhatunk ismét a formációban, hozzátette:

„Amikor elkezdtük az új anyagot írni, azzal indítottuk, hogy olyan előadók régi dalait vettük elő és adtuk elő, mint Johnny "Guitar" Watson, The Kinks, The New York Dolls, Richard Barrett és mások. Fokozatosan elkezdtünk új ötleteket bevezetni, a jameket dalokká alakítani, és pár hónap múlva már csak az újdonságokat játszottuk. Az a könnyed szórakozás, amit akkor éreztünk, amikor mások zenéit vettük elő, írás közben végig velünk maradt. Számomra ez a korong az egymás iránti szeretetünket és az egymásba vetett hitünket jelképezi."

A „Black Summer"-ben vezető szerepet tölt be a gitár, amit a befelé forduló dalszöveg húz alá. A szerzeményben megjelennek az ikonikus ​​basszusok és dob groove-ok a maga csendességében lüktetve, mielőtt egy gitárszóló is felcsendül. A zeneszámhoz készült egy klip is, amelynek rendezője az elismert Deborah Chow (Disney+ The Mandalorian, Obi-Wan Kenobi).

 

És akkor megvan a Red Hot Chili Peppers budapesti koncertjének dátuma!

Red Hot Chili Peppers, RHCP, John Frusciante, Unlimited Love

 

 

Szólj hozzá!


Két év szünet után ismét ingyenes fesztiválra gyűlnek össze a RoCkányok

Két év szünet után ismét ingyenes fesztiválra...

A Békés megyei Okányban 2019-ben első – és akkor még egyszerinek tervezett – alkalommal jött létre a RoCkány Feszt, de a kedvező...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. március 16-án a Budapest Arénában, és – most először – 2022. március 17-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad.

Dühterápiás hardcore-punk kezelés a Dürerben

Akik egy igazi hardcore-punk buliban vezetnék le az elmúlt időszak felgyülemlett dühét, azoknak szerencséjük van, ugyanis július 7-én a Dürer Kert színpadát a Scowl és a One Step Closer veszi birtokba.

Füstös klubokból indult, mára a legelismertebb koncertszínpadok sztárja: Kurt Elling

A bársonyos hangú és utánozhatatlan eleganciájú énekes SuperBlue címmel ezúttal egy funkos, hiphopelemekkel dúsított albumot készített a gitárfenomén Charlie Hunterrel, amelynek dalait Európában először a budapesti közönség hallhatja élőben július 5-én, a Müpában.
Új koncertek
Máté-passió
Máté-passió
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
YBL209
YBL209
Budapest