A tökéletes páros majdnem tökéletes koncertje: Jamie és Robi

2018/12/08  ·   Koncertbeszámoló   ·  Labancz Andrea

Jók is voltunk, ki is fényesítettük a csizmáinkat, úgyhogy nekünk is járt egy kis ajándék a Mikulástól, ami idén kedvenc párosunk, Jamie Winchester és Hrutka Róbert koncertjére szóló jmeghívást akart. A számtalan slágerrel büszkélkedő duó az utóbbi években igen ritkán lép együtt színpadra, így nem csoda, ha minden bulijuk telt házat produkál. Most sem volt másképp.

Fotó: GetCloser Concerts Facebook

Amikor annak idején úgy döntöttek a fiúk, hogy külön utakon folytatják tovább zenei pályafutásuk, szomorúan vettem tudomásul, hogy lemondhatok az élő zene nyújtotta boldogságadagomról. Nem sokkal később a helyzetet súlyosbította Jamie azon döntése, hogy végleg elhagyja az országot. Aztán valahogy mégis újra visszataláltak egymáshoz, és valószínűleg a rajongók erős nyomásának is engedve, már nemcsak vendégművészekként álltak újra egy színpadon, hanem egykori zenésztársaikkal karöltve ismét egész estés Jamie&Robi élménnyel ajándékozták meg közönségüket.

 

A Miklós-napi koncerten megint beigazolódott, hogy nem felejtettük el őket, még mindig imádjuk a dalaikat – és tulajdonképpen az egész zenekart is, úgy, ahogy van. Külön öröm volt a vonósok jelenléte, ami még inkább fokozta a hangzás nyújtotta frenetikus élményt, és kicsit ünnepivé is varázsolta a produkciót. Természetesen humorban sem volt hiány, hisz a színpadon jelen lévő művészek baráti csipkelődéseit a közönség is értette, és még abból a nem túl kellemes helyzetből is sikerült viccet csinálni, amikor az egyik vonós kolléga hanyatt dőlt a dobogón rosszul elhelyezett székének köszönhetően.

 

Gyakorlatilag minden ismert és közkedvelt szerzeményük elhangzott az este során, és még az a kettő darab feldolgozás (U2, Joan Osborne) is bekerült a dallistába, amit annak idején is imádtunk a koncerteken. Külön köszönöm, hogy újra hallhattam élőben kedvenc sírós dalom a „Sand in my Eyes”, valamint kedvenc tombolós dalom a „One Wy to Heaven”.

Kicsit ingadozott a hangulatom az este folyamán, hol a könnyeimmel küszködtem, hol a nevetéssel. Őszintén szólvam nem nagyon rajongok a „csendesülős” bulikért, pláne nem akkor, ha mozgásra késztető dalokkal van teletűzdelve a műsor, de esetükben már annak is örülök, ha egyáltalán élőben láthatom és hallhatom őket. Bár a Mikulás-ajándék sem volt semmi, azért a karácsony közeledtével ezúton szeretném üzenni a Jézuskának, hogy legközelebb lesz szíves egy Jamie&Robi állva tombolós bulival megtisztelni. ;)

 

Jamie Winchester, Hrutka Róbert, koncert, MOMKult, String Quartet, GetCloser Concerts

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek