Menopauza 1170x180

Érdemes volt négy évet várni James Arthurra

2024/02/26  ·   Koncertbeszámoló   ·  Labancz Andrea

Négy évet kellett várnunk arra, hogy kedvenc X-Faktor győztesünk, James Arthur végre bepótolhassa elmaradt koncertjét, de megérte! Az európai turné utolsó állomásaként igazán kitett magáért az egész produkció. A közönség pedig telt házzal és maximális bulizással hálálta meg James és csapata kedvességét és közvetlenségét.

James Arthur

Az eredetileg 2020-ra tervezett James Arthur koncertet előbb az énekes műtétje, majd később a covid nyelte el, így 4 év csúszással érkezett meg hozzánk. Öröm az ürömben, hogy időközben 2024 januárjában megjelent szám szerint ötödik stúdióalbuma Bitter Sweet Love címmel, így egy igazán friss és ropogós anyagot hozott magával.

James az egykori brit X-Faktor győztes kisfiúból az évek alatt egy komoly, 35 éves férfivá érett, aki nem titkoltan folyamatosan küzd a mentális betegségével és ezáltal saját démonaival, viszont szerencsére most kifejezetten jó formában van. A január 26-án Hamburgból induló turné 18. – és egyben utolsó európai állomásaként érkezett hozzánk a karaván, amely minden helyszínen telt házat produkált, így azt gondolom nem lehet okuk panaszra.

Az európai körutazásra bemelegítő emberként csatlakozott hozzájuk az ír származású énekesnő NEVE, akit a "mester" a TikTok-on fedezett fel magának. Valószínűleg az én szegénységi bizonyítványom, hogy nem sokat tudok a hölgy munkásságáról, ellenben a megjelet közönséggel, akik a számomra ismeretlen dalait is üvöltve énekelték. De mindig tanul valami újat az ember lánya. :)

A néhány perccel 21 óra után színpadra libbenő James Arthurt óriási sikítások közepette fogadta a nagyérdemű – a nemek aránya olyan 95%-5% arányban a nők javára billent, de hát ez nem csoda, kevés olyan hölgy létezik a világban, akit nem vesz a lábáról ez a kivert kutya tekintetű, kékszemű, szenzibilis és persze óriási hanggal megáldott fiatalember... Bár a jelenlegi stylist a 2-3 évvel ezelőtti szépfiús imidzs helyett újabban a retro-hippi vonalat részesíti előnyben, ami éles váltás ugyan, de nem tud annyit rontani a kinézetén, hogy végleg elpártoljon tőle az ember.

A műsort kapásból az új album címadó dalával indították, ami egyébként egy mozgalmasabb nóta, így tökéletes belépőként szolgált. Majd jöttek szépen sorban és vegyesen a régi slágerek és az új szerzemények. Mivel már a koncert előtt átböngésztem a korábbi állomások dallistáit, láttam, hogy előszerettel keverik a dalokat a kedvük szerint, így aggódtam, hogy kedvencem, a Sermon kimarad, de úgy tűnik, James is megérezte, hogy ezt a szerzeményt Budapesten muszáj elénekelnie. A dolog érdekessége, hogy egy ponton beúszik a legendás Fugees dal a Ready Or Not egy részlete, ami tökéletesen passzol a koncepcióba. Valamint az sem elhanyagolható tényező, hogy a rapbetétet az eredeti előadó, Shotty Horroh helyett maga James tálalja elénk hibátlan ritmusban. Ha szeretnéd meghallgatni hogy is szólt ez élőben, kattints ide: James Arthur - Sermon

Volt még duettezés a már korábban említett NEVE kisasszonnyal, Naked akusztik verzió, gitárszólók, össznépi karlengetések és telefonos világítás, viszonylag sok interakció a közönséggel, de az egyik legkedvesebb mozzanata a bulinak az volt, amikor James felhívott maga mellé a színpadra két fiatalt egy közös éneklésre. A közönség soraiból úgy látszott, maga is meglepődött azon, mennyire profin nyomja Bogi és Bence a duettet, amihez később csatlakozott kedvenc sztárunk is, hogy még katartikusabb legyen az élmény. Minden tiszteletem az ifjoncoké: egyetlen percre sem illetődtek meg a színpadtól, a szemben álló tömegtől vagy akár a 2 centire mellettük álló ikontól. Vérprofin nyomták az elejétől a végéig, így mindenki számára emlékezetes marad ez a pár perc, amit ide kattintva tudtok megnézni: James Arthur + Bogi + Bence

Azt gondolom, hogy az este hangulatát tekintve minden érdekelt fél elégedetten távozott a helyszínről. Bár James szemmel láthatóan végig küzdött némi technikai problémával, hol kivette a fülesét, hol visszarakta, és folyamatosan kommunikált a technikus kollégával, ennek ellenére a teljesítményén ez semmit nem rontott. A jókedvéről pedig az ő szeretett közönsége gondoskodott maximális energiaáramlással, amire azt hiszem alapvetően nagy szüksége van. Miután többször elhangzott a szájából, hogy találkozunk még, erős a gyanúm, hogy a legközelebbi látogatására nem kell ennyit várni.

James Arthur, Bitter Sweet Love, új album, turné, koncert, Barba Negra, NEVE

 

 

Szólj hozzá!


Zséda nyitja Ed Sheeran budapesti koncertjét szombaton

Zséda nyitja Ed Sheeran budapesti koncertjét szombaton

A brit sztár menedzsmentje már hetekkel ezelőtt felvette a kapcsolatot a magyar énekesnővel, aki alig várta, hogy elárulhassa közönségének a titkot.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Megérkezett a FEZEN színpadainak részletes programtáblája!

Idén is rengetek fellépővel, stíluskavalkáddal, és a már jól bevált helyszínnel vár mindenkit Székesfehérvár legnépszerűbb fesztiválja, az idén 27. évét ünneplő FEZEN. A 2024-es kínálat legnagyobb durranásának a techno-király Scooter formáció bulija ígérkezik, de természetesen a hagyományokhoz hűen a keményebb zenét...

Sokkal több rendőr lesz a bulinegyedben éjszakánként

Rengeteg rendőrt vezényelnek az utcára – hétvégén és éjszaka is erősítik a rendőri jelenlétet a budapesti bulinegyedben – írja a Pénzcentrum.
Új koncertek