Ne törődj vele, hogy mit mondanak - Koncz Zsuzsa dalai még mindig aktuálisak

2023/01/26  ·   Koncertbeszámoló   ·  Lenti Barnabás

Egyre többször érezhetjük azt, hogy a régebben pályán lévő előadók régi dalai újra aktuálisak, vagy talán aktuálisabbak is, mint amikor megszülettek. Nincs ez másként Koncz Zsuzsával sem, aki a minap a Művészetek Palotájában adott telt házas koncertet, Szabadnak születtél címmel.

Koncz Zsuzsa dalai még mindig aktuálisak

Bár a turné az azonos című lemezt mutatja be, amely az énekesnő 43. nagylemeze (!!!), azóta már megjelent a 44. is, Te szeress legalább címmel, amely abból az alkalomból készült, hogy tavaly volt hatvan (!) esztendeje az a bizonyos Táncdalfesztivál, amellyel Koncz Zsuzsa karrierje elkezdődött. Erről a lemezről egyébként csak egyetlen dal hangzott el a MÜPA-ban tartott koncerten, a Ha így is szeretnél című Bornai Tibor szerzemény.

A Szabadnak születtél albumról azonban számos dal felcsendült, amelyek egyébként a koronavírus járvány alatt készültek és jól tükrözik az akkori érzéseinket. Több számot hallhatott a közönség a korábbi lemezekről is: Tündérország, Ingoványos vadvilág, Így volt szép vagy Sírva vígad a magyar.

Természetesen a régi dalok sem hiányozhattak a repertoárból, amelyek, mint említettem, ma is aktuálisak. A Ne vágj ki minden fát című dal Koncz véleménye szerint egy most kifejezetten aktuális állami tevékenységet ír le. Az pedig hogy neki nőként markáns véleménye van dolgokról, az "ismert erdei körökben" nem tetszik mindenkinek...

Mindemellett már nem is meglepő, hogy a publikum állva tapsolta  végig a Békét és reménységet című dalt, amelyet egyébként újévkor az RTL klub-on is láthatott a közönség. A Ha én rózsa volnék és a Miért hagytuk hogy így legyen örökérvényű versszakait pedig a koncert végén együtt énekelte az énekesnő és a közönség.

Remélem, Koncz Zsuzsa sem törődik azzal, hogy mit mondanak az "ismert erdei körök" lakói vagy a fanyalgók: a Müpa-béli produkció hiteles, hatásos és magával ragadó volt.

 

Koncz Zsuzsa, Müpa

 

 

Szólj hozzá!


A koncert, amelyen a tudósító még fejben is elfelejtett jegyzetelni

A koncert, amelyen a tudósító még fejben is...

Az [iLAND], a magyar progresszív rock hibrid zenekara elegánsan remek előadást produkált pénteken a Müpában.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Elmentek stúdiózni egyet Texasba, majd hazatértek egy albummal és egy fesztivál-fődíjjal – A NYUGHATATLAN-sztori

Stílusosan, a country és a rockabilly őshazájában rögzítette tizenegy dalos korongját az egyik legismertebb hazai country-rockabilly zenekar, a Nyughatatlan. Végül aztán nem csak az új anyaggal, hanem többek között a Texas Sounds Country Music fesztivál fődíjával tértek haza. A Restless megjelenésének apropóján a csapat...

Tökéletes hír Halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

Locsolkodás a Szentendrei Skanzenben

Húsvéti programokkal, koncertekkel, valamint természetesen hímestojás-készítéssel és locsolkodással várja a látogatókat április 9-én és 10-én a Szentendrei Skanzen.

Ki ne szeretne egy végtelen nyári vakációt?

A Flowers sikerei után Miley Cyrus március 10-én megjelent új stúdióalbuma, az Endless Summer Vacation is meghódította a világot.
Új koncertek