Menopauza 1170x180

Ne törődj vele, hogy mit mondanak - Koncz Zsuzsa dalai még mindig aktuálisak

2023/01/26  ·   Koncertbeszámoló   ·  Lenti Barnabás

Egyre többször érezhetjük azt, hogy a régebben pályán lévő előadók régi dalai újra aktuálisak, vagy talán aktuálisabbak is, mint amikor megszülettek. Nincs ez másként Koncz Zsuzsával sem, aki a minap a Művészetek Palotájában adott telt házas koncertet, Szabadnak születtél címmel.

Koncz Zsuzsa dalai még mindig aktuálisak

Bár a turné az azonos című lemezt mutatja be, amely az énekesnő 43. nagylemeze (!!!), azóta már megjelent a 44. is, Te szeress legalább címmel, amely abból az alkalomból készült, hogy tavaly volt hatvan (!) esztendeje az a bizonyos Táncdalfesztivál, amellyel Koncz Zsuzsa karrierje elkezdődött. Erről a lemezről egyébként csak egyetlen dal hangzott el a MÜPA-ban tartott koncerten, a Ha így is szeretnél című Bornai Tibor szerzemény.

A Szabadnak születtél albumról azonban számos dal felcsendült, amelyek egyébként a koronavírus járvány alatt készültek és jól tükrözik az akkori érzéseinket. Több számot hallhatott a közönség a korábbi lemezekről is: Tündérország, Ingoványos vadvilág, Így volt szép vagy Sírva vígad a magyar.

Természetesen a régi dalok sem hiányozhattak a repertoárból, amelyek, mint említettem, ma is aktuálisak. A Ne vágj ki minden fát című dal Koncz véleménye szerint egy most kifejezetten aktuális állami tevékenységet ír le. Az pedig hogy neki nőként markáns véleménye van dolgokról, az "ismert erdei körökben" nem tetszik mindenkinek...

Mindemellett már nem is meglepő, hogy a publikum állva tapsolta  végig a Békét és reménységet című dalt, amelyet egyébként újévkor az RTL klub-on is láthatott a közönség. A Ha én rózsa volnék és a Miért hagytuk hogy így legyen örökérvényű versszakait pedig a koncert végén együtt énekelte az énekesnő és a közönség.

Remélem, Koncz Zsuzsa sem törődik azzal, hogy mit mondanak az "ismert erdei körök" lakói vagy a fanyalgók: a Müpa-béli produkció hiteles, hatásos és magával ragadó volt.

 

Koncz Zsuzsa, Müpa

 

 

Szólj hozzá!


 Partra magyar! – bejövős fesztivál Ráckevén

Partra magyar! – bejövős fesztivál Ráckevén

Idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre a nagy népszerűségnek örvendő ráckevei Duna-part Feszt 2024. július 4-6 között.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Így szól 2024 nyarán Delhusa Gjon híres slágere

Ki ne ismerné a „Nika se perimeno"-t? DR BRS a táncolós, nyári dalt Veréb Tomival álmodta újra, majd repülőre szálltak, hogy Cipruson forgassanak hozzá klipet.

A Zene Ünnepe a la francaise

A Zene ünnepe alkalmából műfajokat felvonultató koncertsorozatot tartanak június 21-én a budapesti Francia Intézetben.
Új koncertek