Plushenko kisfia lenyúlta a show-t a Kings On Ice-on

2018/05/01  ·   Koncertbeszámoló   ·  Labancz Andrea

Klasszikustól a kemény rockig, mindenféle zenei alappal találkozhattunk az Edvin Marton és Evgeni Plushenko nevével fémjelzett Kings on Ice szuperprodukcióban, ahol a legnagyobb sikere mégis egy mindössze ötéves kisfiúnak volt.

Fotó: Kovács Tamás/MTI

Szeretjük a változatos programokat, így időnként teszünk egy kis kitérőt a koncertek világából. Persze, a zenétől nem szakadtunk el teljesen, amikor beültünk az Arénába a Kings on Ice show-ra, hisz köztudott, hogy a nemzetközileg is elismert hegedűművészünk, Edvin Marton és a sokszoros világbajnok, olimpiai bajnok Evgeni Plushenko évek óta tartó barátsága a közös munkára is inspirálólag hat. Bár a kűrök koronázatlan királya tavaly végleg visszavonult a versenyzéstől, az várható volt, hogy a korcsolyát nem rakja a szekrénye mélyére. Szerencsénkre.

A Kings on Ice show legismertebb és legjobban várt fellépője egyértelműen Zsenya volt, mégis azt kell mondanom, hogy a temérdek "jegesember" jóvoltából pár olyan kűrt is láttunk, ami megérné az olimpiai aranyat. Nem mellesleg, ott volt a sorban a mi phjongcshangi metál-lányunk, Tóth Ivett – egyértelmű volt, hogy a sajtóban is nagy visszhangot kapott AC/DC programját mutatta meg nekünk élőben -, de a párosok közt is akadt olyan, akiknek egy jól eltalált mozdulatsoránál az egész aréna a szívéhez kapott, vagy a testi épségük féltése, vagy a hihetetlenül lenyűgöző emeléseik miatt.

A műkorcsolyában mindig is volt egyfajta báj és elegancia, ami még azokat a halandókat is elvarázsolja, akik életükben nem húztak korit a lábukra. Persze a siker kulcsa nem csak a profi mozdulatokban rejlik, a jól kiválasztott zenei alap elengedhetetlen kelléke egy-egy nyerő produkciónak. Edvin Marton szerzeményei pedig tökéletesen illenek ehhez a fizikailag kőkemény, látványilag habkönnyű sportághoz. Az pedig külön dob a hangulaton, ha maga a szerző is jégre lép és élőben kíséri a táncoló korisokat.

Azt már az Insta-képekből tudni lehetett, hogy Plushenko nem egyedül, hanem feleségével és kisfiával érkezett hazánkba, arra viszont nem számítottunk, hogy extra meglepiként amolyan apa-fia bemutatót is kapunk ajándékba. A kis Alexander mindössze 5 éves, de olyan figurákat nyomott a jégen, amit bármelyik tini megirigyelne. Egyértelműen látszik, hogy az apja génjeit örökölte, de az is biztos, hogy a közönség szórakoztatásáért sem kell segítséget kérnie a fatertól. Simán lenyúlta a showt a nagyoktól, és szemmel láthatóan még élvezte is, így komoly téteket tennék arra, hogy pár év múlva vele is találkozhatunk majd az olimpiai mezőnyben.

Edvin Marton, Evgeni Plushenko, KINGS ON ICE

 

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek