Rag'n'Bone Man megvette kilóra a hazai közönséget

2018/05/05  ·   Koncertbeszámoló   ·  Labancz Andrea

Óriási bulit csapott péntek este az Arénában kedvenc aranytorkú mackónk, az angol dalszerző-énekes, Rag'n'Bone Man. Bár maga a koncert nem volt túl mozgalmas, a hangulat – és a közönség is – csillagos ötösre értékelhető. A pasi pedig imádni való! :)

Fotó: Simonyi Éva

Rag'n'Bone Man – mint oly sok rajongónak – akkor került hozzám igazán közel, amikor 2016-ban berobbant az azóta már örökzöldnek nyilvánítható "Human" című slágerével. Tulajdonképpen első hallásra szerelem volt részemről, és ezt az érzést csak megerősítette első saját albuma, amin szinte minden darab sláger lehetne. Azóta vártam izgatottan, hogy vajon melyik fesztiválra sikerül majd elcsábítani, de abban nemigen reménykedtem, hogy önálló koncerttel látogat majd el hozzánk.

Fotó: Simonyi Éva

Volt bennem némi félsz, hogy – szó szerint – mennyire lesz vevő erre a muzsikára a magyar közönség, és belépve a lefelezett Arénéba, ahol még így is saccperkábé 70%-os volt a telítettség, úrrá lett rajtam a pesszimizmus. Szerintem még maga Rag'n'Bone Man sem gondolta, hogy a végére milyen őrületesen jó hangulat kerekedik.

Fotó: Simonyi Éva

Hogy egy tré szóviccel éljek, a bemelegítő Alberta Cross sem volt rossz, de most mégis inkább a főszereplőről beszélnék. Már csak azért is, mert ezt az úriembert egyszerűen nem lehet nem szeretni. Annyira cuki, emberi, barátságos – és nem mellesleg zseniálisan énekel. Az jutott eszembe, mikor a színpadra lépett, hogy legszívesebben odamennék, átölelném és megsimizném. Jó, oké, nem egy Brad Pitt a fazon, de őszintén, kit érdekel, ha így énekel?

Fotó: Simonyi Éva

Komolyan mondom, hogy mikrofon nélkül is simán beénekelte volna az óriási teret, de így meg aztán beleremegett a már sokat látott Aréna fala is. Eleve csípem a dörmögős énekeseket, de ő még a személyiségével is elvarázsolt, úgyhogy nálam nyert ügye van. És bár több éve tartó boldog párkapcsolatban él, azért egy kis flörtölés a közönséggel nála is belefért a műsorba. Gyakorlatilag minden dal után érkezett hozzá a nézőtérről egy szerelmi vallomás, amit kellő humorral meg is válaszolt, de időnként úgy éreztem, maga sem hiszi el igazán, hogy tényleg ilyen nagy hatással van az emberekre.

A kevesebb néha több elv alapján összerakott programban nem volt semmi plusz, ami elvonhatta volna a figyelmet a lényegről. Az 1 zenekar, 1 vokalista, 1 énekes felálláshoz csupán szerény fényjáték társult, se konfettieső, se tűzijáték, se sexi táncosok. Olyannyira puritán volt a dolog, hogy Rag'n'Bone Man egy nyolcvanas éveket megidéző koptatott farmerben és egy teljesen átlagos pólóban állt színpadra, és persze nem is öltözött át a műsor alatt.

Fotó: Simonyi Éva

Ha nagyon aljas akarok lenni - márpedig az vagyok -, muszáj megjegyeznem, hogy azt a fajta táncnak kevésbé nevezhető lépegetős mozgáskultúrát, amit a jól megtermett mackónk előadott, utoljára Schobert Norbi Duci tréning kazettáján láttam.Viszont az a helyzet, hogy nála még ez is megbocsátható bűnnek számít.

Fotó: Simonyi Éva

Őszintén mondom, rég láttam már ennyire érzelmekkel teli produkciót nemzetközi viszonylatban, így annak, aki most lemaradt, vagy csak duplázni szeretne, mindenképpen ajánlom, hogy nézze meg augusztusban a Strand Fesztiválon!

Mert az aranytorkú mackó visszatér! :)

Fotó: Simonyi Éva

Rag'n'Bone Man, Budapest Aréna

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek