A rajongók nem tudták követni Ferót – lehet újra próbálkozni: kiadják a Hamlet-lemezt!

2018/10/30  ·   Lemezbemutató   ·  koncert.hu

Feró áldásával és a GrundRecords kiadásában jelenik meg a Hamlet, amely eddig ritka, CD-n kereskedelmi forgalomban nem elérhető, csak online megvásárolható albumnak számított.

A rajongók nem tudták követni Ferót – lehet újra próbálkozni: kiadják a Hamlet-lemezt!

"1984-ben színházi körökben hatalmasat robbant a hír, hogy a kecskeméti Katona József Színházban Jancsó Miklós rendezi a Hamletet, a főszerepre és a zenék megalkotására pedig Nagy Ferót kérte fel. Feró 1984 december legvégén elhagyta a Bikinit, hogy teljesen a darabra koncentrálhasson, hiszen a próbák hamarosan elkezdődtek Kecskeméten. (...) A budapesti Dallos Ida Művelődési Házban titokban a következő négy zenész próbált és alkotta meg a Hamlet zenéjét: Nagy Feró, Lugossy László, Miklóska Lajos és Donászy Tibor. Igen, a Beatrice legerősebb, klasszikus felállása! (...)" – írja a Beatkorszak blog.

Azt is megtudhatjuk a bejegyzésből,  hogy a darab teljes zeneanyaga nyolcvan percet tett ki, a tervezett dupla nagylemez helyett végül csak egy szimpla albumon jelentette meg a Magyar Hanglemezgyártó Vállalat 1986-ban. A kecskeméti bemutató különös körülmények között elmaradt, ám később a darabot az Egyetemi Színpadon megmentették: 1987. január 30-án mutatták be.

A mostani lemezről maga a kiadó így ír:
"Túlzás lenne azt állítani, hogy a nyolcvanas évek egyik sikerlemeze, mert nem volt az. Nem is lehetett az. A rajongók nem tudták követni Ferót. Nem értették ezt a színházba oltott Ricét, vagy éppen Ricébe oltott színházat. És persze nem úgy jelent meg, ahogy azt Feró szerette volna. Mindezek ellenére, vagy talán épp ezért lett legendás. Később már mindenkinek lecsúszott, mit akart anno Feró ezzel a lemezzel, de valahogy CD-n mégsem jelent meg a Hamlet."

Na, majd most!

Megszerezték a zenei anyagot és hozzá a kislemezfelvételeket is, tehát a fellelhető összes jó minőségű Hamlet anyaggal rendelkeznek. Rozgonyi Péter hangmérnök gondos munkával korszerűsítette a felvételt. Korniss Péter fotóművész szenzációs képeket adott, hogy növelhessék a kiadvány színvonalát. Ezek a fotók 1987-ben készültek az Egyetemi Színpadon azon a bizonyos bemutatón. A fotókon kívül a füzet tartalmazza az eredeti lemezborító hátán helyet kapott képregényt, korabeli plakátokat, valamint Rozsonits Tamás rockzenei szakíró ismertetőjét. A minimális tipográfiai ráncfelvarráson átesett borítóhoz az eredeti fotómontázst használták fel (A borítót a Bizottság együttes egyik alapítója, Bernáthy Sándor képzőművész tervezte). A CD november közepén kerül a boltokba!

A borító mindkét oldalán ott áll egy figyelmeztető csík: „Non Commerc.” Nem is az! Harapós, agresszív, nagyferós. (Forrás)

Nagy Feró, Beatrice, Hamlet

 

 

Szólj hozzá!


Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

A Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators a "The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24" keretében – 21 ország 32 városában lépnek fel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
Új koncertek