Lemezzel tisztelegnek a leghíresebb magyar dzsesszgitáros emléke előtt

Március 8-án lett volna 88 éves a magyar dzsessz világszerte legelismertebb dalszerző-gitárosa, a tragikusan korán, 1982-ben elhunyt Szabó Gábor, akinek összetéveszthetetlen játéka gitárosok nemzedékein hagyott maradandó nyomot.

Lemezzel tisztelegnek a leghíresebb magyar dzsesszgitáros emléke előtt
A borítót Miki357 fotózta egy legendás római kiránduláson, az utómunka és a tracklist is az ő munkája.

Beton.Hofi lenullázta magát

A nemzetközi nőnapon, azaz március 8-án jelent meg Beton.Hofi harmadik, 0 című mixtape-je, amely egyben egy trilógia befejező epizódja is. A mixtape dalai élőben először április 13-án Beton.Hofi MVM Dome-os nagykoncertjén szólalnak meg.
 
Fotó: Bodnár Dávid

Innen Szép Nyerni: májusban érkezik az AWS új albuma, koncert a Parkban

Az új év új mérföldkövet is hoz a zenekarnak: május 10-én érkezik ötödik nagylemezük, mely egyben az első ebben a felállásban.
 
 
Nyolc évig hallgat, aztán kijön egy 27 számos albummal...

Nyolc évig hallgat, aztán kijön egy 27 számos albummal...

Jason Derulo legelső lemezének különleges kiadását leszámítva már 8 éve nem örvendeztette meg rajongóit új albummal, most viszont ledobott egy 27 trekkes nehézbombát, ebből 18 vadonatúj dal.
 
Különleges albummal ünnepli 15. szülinapját Bohemian Betyars

Különleges albummal ünnepli 15. szülinapját a Bohemian Betyars

Az idén 15 éves Bohemian Betyars teljesen új vizekre evez, és születésnapjukat egy olyan lemezzel ünneplik majd, amin kizárólag különleges és meglepő kollaborációk kapnak helyet.
 
Fotó: David Gilmour (FB)

A zene örök: új albumokkal rukkolnak elő a régi nagyok

Ahogy bemrég megírtuk, Bruce Dickinson csaknem húsz év után új albumon dolgozik. Turnéval is készül, amely június 1-jén érkezik a Barba Negrába. Idén Paul Simon is készített lemezt, méghozzá vallásos témában, Seven Psalms címmel. Ez a lemez a zenész életművének lezárásaként is...
 
Fotó: Heavy Brains/FB

A zenekar, amely rendre megnyeri a kocsma kvízversenyeket

Tanult módszerek címmel megjelent az Öröm a Zene-fődíjas Heavy Brains második albuma. A debreceni együttes úgy érzi, mostanra találta meg a saját zenei világát.
 
 
Fotó: Horváth G. Ambrus

Ki ez a bohócmaszkban éneklő, fura hajú srác?

A gitáron, ukulelén, zongorán és kazoon is játszó előadó 2023 májusában a semmiből hirtelen kiadott 11 dalt 'Tébolyda' albumcímmel, rekordidőn belül nagy mennyiségű rajongót gyűjtött, és mára elérte az 1 milliós streaming hallgatottságot is Spotifyon. Ő Moriones.
 
Csepregi Éva: Jubileum+

Csepregi Éva: Jubileum+

2024. január 6-án – azaz ma – Csepregi Éva életműkoncertet ad a Papp László Budapest Sportarénában, ahol a színpadon eddig eltöltött évtizedeire fog visszaemlékezni.
 
Hét év után új sorlemezt hozott ki a Magashegyi Underground – lemezbemutató koncert is jön!

Hét év után új sorlemezt hozott ki a Magashegyi Underground – lemezbemutató koncert is jön!

Az "Egymáshoz rövid az út" című lemez bemutatója január 20-án lesz az Akvárium Klubban, ahol az új szerzemények mellett az együttes összes nagy slágere elhangzik.
 
Mandarinzselészínű áramvonal – ma jelenik meg a Paramore régi-új albuma

Régi-új Paramore-album mandarinban – a zenekar közben törölte a közösségi oldalai tartalmát

2024. január 5-én jelenik meg a Paramore azonos címre keresztelt albumának 10. jubileumi kiadása mandarinszínü, 2 LP formátumban, melynek színét maga az énekesnő, Hayley Williams választotta.
 
Fotó: Daróczi Áron (SchrottPéter, Roy Ádám, Divo, HeinczBiga, FürAnikó, Petruska András, Gerendás Péter, Fekete György, Epres Attila

Für Anikó az Örkény Színházban mutatja be új lemezét

Megjelent Für Anikó ritkaságszámba menő nagylemeze 10 különleges duettpartner, zenészek és színészkollégák közreműködésével, a 12 dalból álló, 'Für For Ten'.
 
Ganxsta Zolee megtanult gitározni

Döglégy a síron, avagy Ganxsta Zolee megtanult gitározni

Ma jelenik meg Ganxsta Zolee és Takács Vilkó mocsári blues duójának második lemeze. A Sírásónak egy release bulit is tartanak a Fröccsteraszon, úgyhogy, ha ezt elolvasod, dobj el mindent – és még simán elcsípheted a koncertet.
 
Sötét energiák az A38-on

Sötét energiák az A38-on

Bár a Hajó nem igazán erről a műfajról ismeretes, a tavaszi szezonban több metálkoncert is lesz az A38-on.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Emiliana Torrini a RepTárban landol nyáron – egy igazán különleges történetű albummal érkezik

Emiliana Torrini izlandi énekes-dalszerző ad koncertet július 14-én a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban.

Sziget, VOLT (!), Kolorádó, Carson Coma, Campus és még sokan mások: I. TURBINA MERCH FESZTIVÁL

Március 17-én (vasárnap) egy gigantikus merchvásárt tart a Turbina, ahol ismert zenekarok, fesztiválok, klubok és más zenei szervezetek árulják együtt az idei és korábbi években készített merch termékeiket. A kapu nyitva áll a rajongók, a szakma és a sajtó előtt egyaránt. A rendezvényen való részvétel ingyenes.
Új koncertek