Ez a lemez nem jöhetett volna létre, ha nincs a koronavírus

2020/08/17  ·   Lemezbemutató   ·  koncert.hu

Teljesen új felvételen szól a Junkies "Félsz" című dala, mely első előfutára a zenekar idén 25 éves "Káros az egészségre" lemez augusztus 28-án megjelenő újra felvett változatának.

Fotó: Junkies FB

A klasszikus album teljes egészében újra felvéve, digipak csomagolásban érkezik, rajta bónuszként meghallgatható lesz a lemezről anno lemaradt, de a koncertekről jól ismert "Az öreg junkie balladája" című dal is. Az újravett verzió mellett a kiadvány megjelenik ultra limitált darabszámban 2 CD-n is, a második korongon az eredeti, 1995-ös felvételekkel is.

"Ez a jubileumi lemez nem jöhetett volna létre, ha nincs a koronavírus okozta helyzet tavasszal. Alapvetően nagyon jól haladtunk az új lemezünk munkálataival, de ez megakadt, amikor mindannyian bezárkózni kényszerültünk. Az ötlet a kiadónktól származik, mi pedig lelkesen egyetértettünk vele, hiszen legalább ki tudjuk valamivel tölteni a sok kiesett időt, mivel arra nem volt lehetőségünk, hogy új dalokon dolgozzunk, mert ahhoz rengeteg személyes találkozásra és próbára van szükségünk..." – mondta Szekeres András (képünkön).

A "Káros az egészségre" lemezt augusztus 29-én, szombaton a megjelenési utáni napon a Barba Negra Track-ben egy jubileumi nagykoncerten is bemutatják, a hatályos jogszabályoknak megfelelően maximum 500 fős közönséggel. Az eseményre a jegyek túlnyomó része már elkelt, csak szólunk...

S a Junkies lesz tulajdonképpen a vendége Lévai Balázsnak, aki a "Csibészek '90 – a következő generáció" című beszélgetéssorozat keretében fogja faggatni a Szekeres Andrást és Barbaró Attilát.

Azok a régi csibészek volt a "régi" poptörténeti beszélgetéssorozat címe, amelynek keretében a Kádár-korszak meghatározó muzsikusai idézték fel emlékeiket a korszak hangulatáról, lehetőségeiről, légköréről. 2019. decemberével a rendezvénysorozat „generációváltáson” ment keresztül: a Csibészek ’90 eseményein Lévai beszélgetőtársai immáron a nyolcvanas, kilencvenes években induló zenészek.

A program a Magyar Rockhírességek Csarnokában  – hol máshol... :)  – lesz szeptember 10-én. Ingyenesen látogatható, de regisztrációhoz kötött, regisztrálni pedig ezen űrlap kitöltésével lehet.

Junkies, Káros az egészségre, lemezbemutató, Barba Negra Track

 

 

Szólj hozzá!


100 éve a Városmajorban – a szabadtéri színpad zenei programjai

100 éve a Városmajorban – a szabadtéri színpad...

A Városmajori Szabadtéri Színpad fennállásának 100. évfordulóját még az eddiginél is gazdagabb programkínálattal és meglepetésekkel ünnepli...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Meghalt Vangelis

Meghalt Vangélisz Papathanaszíu, ismertebb nevén Vangelis. Az Oscar-díjas görög zeneszerző 79 éves volt – adta hírül a HVG.hu.

A világ leglázadóbb koncertzenekara nemsokára Budapesten: végre ideér a Gogol Bordello!!!!

Imádjuk őket, a Szigeten többször is a nulladik sorból (fotós árok) élvezhettük az egyébként ukrán származású Eugene Hütz – tényleg így hívják – és bandája elementáris energiát felszabadító, koncertnek nevezett őrületét. 2021. június 26-án adtak volna koncertet, végül majdnem pont egy évvel később, 2022. június...
Új koncertek