Ez a lemez nem jöhetett volna létre, ha nincs a koronavírus

2020/08/17  ·   Lemezbemutató   ·  koncert.hu

Teljesen új felvételen szól a Junkies "Félsz" című dala, mely első előfutára a zenekar idén 25 éves "Káros az egészségre" lemez augusztus 28-án megjelenő újra felvett változatának.

Fotó: Junkies FB

A klasszikus album teljes egészében újra felvéve, digipak csomagolásban érkezik, rajta bónuszként meghallgatható lesz a lemezről anno lemaradt, de a koncertekről jól ismert "Az öreg junkie balladája" című dal is. Az újravett verzió mellett a kiadvány megjelenik ultra limitált darabszámban 2 CD-n is, a második korongon az eredeti, 1995-ös felvételekkel is.

"Ez a jubileumi lemez nem jöhetett volna létre, ha nincs a koronavírus okozta helyzet tavasszal. Alapvetően nagyon jól haladtunk az új lemezünk munkálataival, de ez megakadt, amikor mindannyian bezárkózni kényszerültünk. Az ötlet a kiadónktól származik, mi pedig lelkesen egyetértettünk vele, hiszen legalább ki tudjuk valamivel tölteni a sok kiesett időt, mivel arra nem volt lehetőségünk, hogy új dalokon dolgozzunk, mert ahhoz rengeteg személyes találkozásra és próbára van szükségünk..." – mondta Szekeres András (képünkön).

A "Káros az egészségre" lemezt augusztus 29-én, szombaton a megjelenési utáni napon a Barba Negra Track-ben egy jubileumi nagykoncerten is bemutatják, a hatályos jogszabályoknak megfelelően maximum 500 fős közönséggel. Az eseményre a jegyek túlnyomó része már elkelt, csak szólunk...

S a Junkies lesz tulajdonképpen a vendége Lévai Balázsnak, aki a "Csibészek '90 – a következő generáció" című beszélgetéssorozat keretében fogja faggatni a Szekeres Andrást és Barbaró Attilát.

Azok a régi csibészek volt a "régi" poptörténeti beszélgetéssorozat címe, amelynek keretében a Kádár-korszak meghatározó muzsikusai idézték fel emlékeiket a korszak hangulatáról, lehetőségeiről, légköréről. 2019. decemberével a rendezvénysorozat „generációváltáson” ment keresztül: a Csibészek ’90 eseményein Lévai beszélgetőtársai immáron a nyolcvanas, kilencvenes években induló zenészek.

A program a Magyar Rockhírességek Csarnokában  – hol máshol... :)  – lesz szeptember 10-én. Ingyenesen látogatható, de regisztrációhoz kötött, regisztrálni pedig ezen űrlap kitöltésével lehet.

Junkies, Káros az egészségre, lemezbemutató, Barba Negra Track

 

 

Szólj hozzá!


Öt év nem túl hosszú idő egy zenekar életében, de azért... Tripla koncerttel ünnepel a 4S Street

Öt év nem túl hosszú idő egy zenekar életében, de...

A poptörténeti , nagy példák mellett öt év nem túl hosszú idő egy zenekar életében, de látva a mai trendeket, egyre kevesebb formáció...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Tökéletes hír Halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Ne törődj vele, hogy mit mondanak - Koncz Zsuzsa dalai még mindig aktuálisak

Egyre többször érezhetjük azt, hogy a régebben pályán lévő előadók régi dalai újra aktuálisak, vagy talán aktuálisabbak is, mint amikor megszülettek. Nincs ez másként Koncz Zsuzsával sem, aki a minap a Művészetek Palotájában adott telt házas koncertet, Szabadnak születtél címmel.

12 órás bulimaratonnal érkezik Szeged első arénás fesztiválja

A Color Aréna Fesztiválon – a szegedi Pick Arénában – fellépnek majd a hazai streaming legnagyobb kedvencei, jön a honi klubélet krémje és itt lesz a világsztár dance-díva, mások mellett a Rampampam és az MMM című slágereivel kedvenccé vált Minelli.
Új koncertek