Menopauza 1170x180

Hajós András is közreműködött Gereben Zita új albumán

2017/11/09  ·   Lemezbemutató   ·  koncert.hu

„Az én fesztiválom” címmel jelenik meg november 17-én a Gringo Sztár tagjaként és az Emil.RuleZ! vokalistájaként ismertté vált Gereben Zita harmadik nagylemeze. A lemez anyagát a megjelenés napján az Akvárium Klubban mutatják be.

Fotó: Tokaji Balázs

Ahogy egy fesztivál különböző színpadain, úgy ezen a lemezen  – és a koncerten is – mindenki megtalálhatja a kedvére való műfajt. Az albumon az énekesnő és zenekara bátran keveri az akusztikus hangzást az elektronikus tánczenével, a jazzel, az R'n'B-vel és a funkkal.

Nekem is egy nagy kaland volt, ahogy kipróbálhattam magam különböző dalokban, játszhattam a hangszíneimmel és az éneklésem intenzításával. Úgy érzem, mindegyik műfajban sikerült megtalálni azt a a „zitás” dolgot, ami igazán én vagyok, és ami eddig is jellemző volt a zenémre. Bízom benne, hogy ezekkel a dalokkal a különböző műfajú zenék iránti nyitottságot a hallgatóknak is sikerül átadnom.” – meséli Zita.

A 13 vadonatúj, saját szerzeményt tartalmazó lemez érdekessége, hogy most először minden dalszöveg magyar nyelven íródott, amelyben Gereben Zita régi zenésztársa, Hajós András is közreműködött szövegíróként. Az albumon szereplő dalok fele, egyfajta „szerep” az énekesnő számára, melyekben olykor érzelmesen, máskor pedig ironikusan tart tükröt a hallgatóság elé. Olyan hétköznapi és univerzális témákról énekel, amelyeket mindenki könnyen magáénak érezhet. Erre a már bemutatott, beharangozó két dal – Ryan Gosling Mentsél ki és Tengeres - pozitív fogadtatása a bizonyíték. Természetesen ezek mellett, a személyes élményeken alapuló dalok is megjelennek a lemezen.

Gereben Zitáék a november 17-i lemezbemutatón „Az én fesztiválom” anyaga mellett régi kedvenceket is játszanak majd, és meglepetéssel is készülnek.

A lemez felvételeit több hónapos próbafolyamat és alkotómunka előzte meg. A zenék nagy részét, ahogy az előző két albumnál is, Zita Horváth „Tojás” Gáborral közösen írta, majd többi zenésztársukkal – Bécsy Bence, Bata István és Gálfi Attila – közösen véglegesítették a számokat. Az elkészült mintegy harminc dalból végül tizenhármat válogattak ki az új lemezre.

Gereben Zita- „Az én fesztiválom“ lemezbemutató koncert
2017. november 17. Akvárium Klub

vendég: Hajós András
Előzenekar: Window

Gereben Zita, új klip, Ryan Gosling, lemezbemutató, Hajós András

 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek