Megjelenik bakeliten az F.O. System legendás albuma

2016/10/21  ·   Lemezbemutató   ·  koncert.hu

November 3-án megjelenik az F.O.System legendás albuma vinyl formátumban. A lemez korlátozott példányszámban jelenik meg: összesen 300 darab készült belőle.

Megjelenik bakeliten az F.O. System legendás albuma

A kiadvány személyesen először az Instantban lesz megvásárolható. A 19 órakor kezdődő debütáláson a két alapítótag, Jerabek Csaba és Mátyás Attila ott lesz. Mivel a példányszám korlátozott és előrendelési lehetőség is van  – már a fele szinte most elfogyott (bővebb infók a zenekar Facebook oldalán) –, nem biztos, hogy ekkor hozzájuthattok az albumhoz, de a remény hal meg utoljára.

A bakelitbe préselt hang az eredeti felvétel produkciós maszteréről készült 2012-ben. Akkor Rozgonyi Péter hangmérnök korszerűsítette a felvételt és optimalizálta CD-re . Köztudott, hogy a CD és a vinyl hangzása, valamint dinamikája eltérő, ezért az idén nyáron a hangmérnök elkészítette az anyag vinyl maszterét is. Így a lehető legjobb hangfelvétellel kezdte meg a munkát egy angliai hanglemezgyár.

"Mivel teljes igényességre törekedtünk, természetesen 180 grammos audiofil kiadvány lesz az F.O.System bakelit" – tette hozzá a zenekar, és megjegyezték, sokkal szebben szól a bakelit!

A dalok listája:

  1. Nézz rám
  2. Hiába minden
  3. Utolsó üvöltés
  4. Talán
  5. Lebegés
  6. Ne félj

B:

  1. Még
  2. Engedj el
  3. Öngyilkos vágyak
  4. Hold
  5. Ne gondolj rám

A borító elkészülte kapcsán a zenekar az alábbi bejegyzést tette közzé:

"Ezen a héten a borító kerül kivesézésre, hiszen ez is tartogat meglepetést. Ehhez azonban 25 évet vissza kell utazni az időben. Ekkor jelentette volna meg a CMC kiadó az F.O.System nagylemezt. A kiadás azonban az utolsó utáni pillanatban meghiúsult. Olyannyira az utolsó utáni pillanatban kaszálták el a projektet, hogy az már túl volt a tesztlemez-gyártáson, valamint ívekbe csomagolva elkészült a borító és a betétlap is! A bezúzásra ítélt anyagból lett megmentve pár száz ív, hátha később hasznos lehet. Egy negyed századnak kellett csak elrepülnie, hogy mindez bekövetkezzen :D Idén nyáron elővettük az íveket és elvittük egy nyomdába. Ott minimális utómunkát kellett csak végezni rajtuk: matt fóliával lett bevonva minden papír, hogy igazán elegáns lehessen a borító. Ezek után már csak a vágás és a ragasztás következett, hogy eljöhessen a mai nap..."

A madarak pedig azt csiripelik, hogy rövidesen egy F.O.System koncertről is hírt adhatunk.

F.O.System, vinyl

 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek