Ne várjátok, hogy olyan legyen, mint egy Asking Alexandria album – Danny Worsnop szólózik

2019/05/16  ·   Lemezbemutató   ·  Simonyi Éva

Az énekes, dalszövegíró, színész, producer és frontember Danny Worsnop 2017-ben “The Long Road Home” címmel már kiadta első albumát, amely a US Heat listán 16., a US Indie listáján pedig 38. helyet szerezte meg. Második albumára két évet kellett várni, de közben nem teltek unalmasan napjai, hiszen együttesével, az Asking Alexandriával folyamatosan turnézott (tavaly nyáron a Budapest Parkban mi is láthattuk őket élőben).

Fotó: Kerrang!

Állítása szerint a Shades Of Blue teljesen más, mint amit egy Asking Alexandria albumtól várnánk. Ehelyett szerepel az albumon soul, country és blues is, ezáltal az együttes zenéjétől teljesen különböző, csak és kizárólag saját ihletésű dalokat hallhatunk. Például ilyet:

“Sok kiadó mondott nemet, vagy kényszerített volna bele hülye szerződésekbe, vitákba arról, hogy hogyan kéne ennek kinéznie, ami olyasvalami, amivel nem kéne nap mint nap harcolnunk a zeneiparban. Tudtuk, mire vállalkozunk, de ez még mindig elég frusztráló. Nehéz ezzel megbirkózni, de idővel már szinte észre sem veszed, és megtanulsz úszni az árral” – nyilatkozta.

Ennek ellenére most Worsnop úgy gondolta, itt az ideje felrázni a zeneipart. Miután ejtette az ügynökét, aki a foglalásait és fellépéseit intézte, már saját maga foglalkozik ügyes bajos dolgaival, és azt mondja, teljesen megérte.

“Ha nekem se jó, neked se jó, a promóternek se jó, a helyszínnek se jó, akkor kinek jó ez, és miért nem változott még? Szóval a saját kezembe vettem az ügyet, és magamnak csinálom az egészet. Tavaly pontosan azt értem el, amit akartam, valamit, amire azt mondták, hogy nem vagyok képes, és nem fog sikerülni, mert ezen a területen ez nem így szokás. Úgy csináltam, ahogy akartam, és ez remekül működik.”

“A menedzserem néha kisegít itt-ott, ha kérem, de főleg én intézem a dolgaimat. Fantasztikus csapatom van az irodában, akik néha elvégzik a munka nehezét, de nagyon sokszor ezeket én csinálom házon belül. Megalkottam a Dsnop Productions-t, szóval tudom én intézni ezeket. Én nem egy kihívásnak élem ezt meg. Sokkal inkább egy lehetőségnek.”

Az énekes saját szólóalbumának munkálatait tehát magának intézte, így senki nem befolyásolta, hogy mit kell megvalósítania ezen az albumon, így a zenekarától elrugaszkodva gyakorlatilag olyan albumot rakott össze, amilyet csak akart, és úgy tűnik, nagyon is élvezte ezt az alkotói szabadságot. Az album megjelenése előtt így nyilatkozott:

“Ne várjátok, hogy olyan legyen, mint egy Asking Alexandria album. Nagyon sokan hasonlítják a szóló projektemet, és a We Are Harlot zenéjét is az AA-hoz. (A We Are Harlot Danny másik zenekara). De ezek teljesen különböző dolgok. Olyan, mintha néznék valami filmet, amiben Keanu Reeves szerepel, és azt mondanám: Hát ez tökre nem volt olyan, mint a Mátrix. Pedig ez Keanu Reeves, szóval olyannak kellett volna lennie, mint a Mátrix-nak."

Az emberek félnek a kreativitástól. De csak ebben a műfajban van ez az elitista, szűk látókörű hozzáállás, hogy az ember csak egyfajta dolgot csinálhat. Minden más műfajban úgy veszem észre, hogy a művészeket elismerik, ha új dolgokkal probálkoznak, de valamilyen oknál fogva a rock közösségben nem ezt látom ”

Úgy tűnik, ez őt nem érdekli, és bátran kísérletezget különböző műfajok vegytésével.

Az album május 10-én jelent meg, így már meg tudod hallgatni Spotify-on!

Itt pedig meg tudod nézni a videóklipet, ami az új album egyik dalához, a “Best Bad Habit”-hez készült. Hát tényleg egész más, mint amit eddig megszoktunk tőle!

Danny Worsnop, Asking Alexandria, Shades Of Blue, új album

 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek