Menopauza 1170x180

Négy év szünet után magyar nyelvű dalokkal tér vissza a Minimyst

2023/03/30  ·   Lemezbemutató   ·  koncert.hu

Minimyst egy új EP-t ígért idén tavaszra és be is tartják a szavukat: a Karton Monakó már teljes egészében meghallgatható, a zenekar pedig újra színpadra is áll április 14-én, a Dürer Kertben mutatja be új anyagát – és dobosát – a közönségnek.

4 év után magyar nyelvű dalokkal tér vissza a Minimyst

Az újraindult Minimyst a korábban megszokottakhoz képest eltérő hangzást képvisel, az EP, a magyar nyelv által is kirajzolt egy karakteres megszólalást, ami fémjelzi jelenleg a zenekart.

„Az új Minimyst sajátossága egyre inkább az, hogy a szerelmi viszonyokat keveri a társadalmi viszonyokkal (...) Sokszor nem látjuk magunkat egy kapcsolatban reálisan, nem tudjuk mitől vagyunk boldogtalanok, mitől leszünk boldogok, ugyanígy nem látjuk magunkat, helyzetünket, a lehetőségeinket egy társadalomban. Nem tudjuk, hogy mi az, amire befolyásunk van és mikor tudunk változtatni az életünkön, a környezetünkön. Nem foglalkozunk politikával, ez csak a látszat, mi a "techno-populistákra" figyelünk, legyenek azok politikusok, a gazdasági elit szereplői, a kultúra “környezetszennyezői", akik a médiákon keresztül befolyásolnak minket, elszívják a lelki erőnket, ellentéteket szítanak az emberek között és veszik el napról napra, apró léptekben a szabadságunkat” – meséli a dalszövegekről Mészáros István, a zenekar énekese.

A friss trekk pedig vizuálisan is erős támaszt kapott ehhez az üzenethez.

„A lemez borítóját Baritz Zsolt barátunk készítette, a képen egy lebegő kartondobozban berendezett “jóvilág” látható, mely az űrben lebeg. Karton Monakóban mindenki többet “vetít" magáról, mint ami valójában. Ez a korszellem jelenleg és Magyarországon ennek különösen nagy hagyománya van” –  tette hozzá a frontember.

Aki szeretné hallani a Karton Monakó EP dalait élőben is, az látogasson el az áprilisi, düreres lemezbemutatóra, ahol a zenekarhoz januárban csatlakozott Garami Gábor dobos is debütál. Az elkövetkező hónapokban a zenekar a kislemezen túl is további újdonságokat ígér, új dalok, valamint egy videóklip is várható.

Minimyst

 

 

Szólj hozzá!


Decemberben érkezik a Demjén-film

Decemberben érkezik a Demjén-film

Befejeződött a Demjén Ferenc leghíresebb dalaira felfűzött romantikus zenés vígjáték forgatása. A "Hogyan tudnék élni nélküled?" című film...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Beton.Hofi bocsánatot kért a Sziget szervezőitől

Beton.Hofi augusztus 9-én ad koncertet a Szigeten. Saját bevallása szerint egyszer hamisított jeggyel is bejutott... A mostani koncertjével utólag elnézést is kér ezért a Sziget szervezőitől :)

FRINGE 2024: 300-ból választott ki a Zene Háza 30 zenészt – itt a névsor!

Idén nyáron a Magyar Zene Háza missziójának támogatásaként indult el a Fringe program, melynek keretében zeneiskolások, hobbizenészek, feltörekvő zenekarok és utcazenészek kapnak lehetőséget a fellépésre a Ház különböző pontjain. A júniusi határidőig közel 300 pályázat érkezett, közülük 30-an kapnak fellépési...
Új koncertek