Szeretetszédelgő: új lemezét mutatja be Müller Péter Sziámi a Zene Házában

2023/11/09  ·   Lemezbemutató   ·  Lenti Barnabás

Szeretetszédelgő címmel új albumot jelentet meg a hazai underground ikonikus alakjának formációja, a Müller Péter Sziámi AndFriends. Sziámi olyan együttesekben vált híressé, mint a korai Európa Kiadó vagy az URH, de szerzőtársával, Gasner Jánossal Sziámi néven is koncerteztek. Dalszövegei mindig is kissé rendszerkritikus hangvételűek, ugyanakkor spirituális töltöttségűek is voltak.

Szeretetszédelgő: új lemezét mutatja be Müller Péter Sziámi a Zene Házában

Legutóbbi lemezük a Nevess Magadra címet viselte, amely talán legjobban tükrözi azt a keserédes, ám mégis pozitív képet, amelyet Sziámi a világról festeni szeretne. Ezen az albumon kaptak helyet olyan dalok mint a Cukortükör, a Szeretni még (feat. Bérczesi Robi) vagy az Államosítani kéne, amelyben visszaköszön a rendszerkritikusság. Mindezek után furcsa is, hogy Sziámit valóban „államosították”, hiszen beválasztották a Petőfi Zenei Tanácsba (a testületről a megalakulása óta nem sokat hallani).

Soron következő lemezük a címe alapján ismét egy pozitív hangvételű, az elfogadást és a békét központba helyező anyag lehet. A lemezbemutatókoncert december 8-án kerül megrendezésre a Magyar Zene Házában.

Müller Péter Sziámi idén Napidalok címmel könyvet is adott ki, amelyben közös játékra hívta az olvasókat. Arra invitálta őket, hogy a dalszövegekre valamilyen formában dúdoljanak, zenéljenek, hátha születik belőle valamilyen közös produktum. Úgy tudjuk, hogy több ilyen mű is született, illetve a dalok közül több is helyet kap a Szeretetszédelgő albumon, például a Pesszimista biciklista, a Minden tiszta vagy épp a címadó dal. A címek alapján csupa jó gondolatra számítunk – és még ki tudja, hány dal kapott helyet az albumon.

Reméljük, hogy a Sziámi lemezétől valóban sokan szeretetszédelegnek majd, amire mindig – különösen ezekben a zavaros időkben – nagy szükség van.

Koncert tehát December 8-án a Magyar Zene Házában, vendégek: Pásztor Anna és Bérczesi Róbert.

 

Müller Péter Sziámi, Zene Háza

 

 

Szólj hozzá!


Hogy rapül az idő... A hétvégén Óbuda Napja  – koncertekkel

Hogy rapül az idő... A hétvégén Óbuda Napja –...

A korábbi években megszokottnál gazdagabb programokkal várja az itt élőket és természetesen az ide látogató vendégeket a hagyományos III....
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Feloszlik az Óriás zenekar

Utolsó előtti alkalommal a Fishing on Orfűn lép színpadra a zenekar 06.28-án, a búcsúkoncertjük pedig az Akváriumban lesz a Turbo és a Cataflamingo társaságában.

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei programnak este tízkor vége. A muzsikára táncoló vízoszlopok napnyugta után is varázslatos látványt nyújtanak az őket megvilágító színes fényjátékkal, sőt, rövid filmeket is láthattok...
Új koncertek