Új albumot adott ki és várost alapított Jean-Michel Jarre

2022/10/27  ·   Lemezbemutató   ·  koncert.hu

Az ”OXYMORE” Jarre 22. stúdióalbuma, egyedi különlegessége, hogy több csatornás 3D technológiával készült, és nem csak a produceri, hanem felvételeinek munkálatai is 360°-os térbeli audio formátumban történtek, így valódi térhatást kölcsönöz a hallgatóknak.

Új albumot adott ki és várost alapított Jean-Michel Jarre

A lemezen Jarre visszatér a gyökereihez és lerója tiszteletét a francia zeneszerző, Pierre Henry előtt, akinek a munkássága Jean-Michel Jarre szerint „hatalmas inspiráció volt az album elkészítéséhez, hiszen dallamai és melódiái egy olyan úton kísértek keresztül, amit magamtól talán soha nem találtam volna meg. Az ”Oxymore” emellett a francia gyökerek előtt is tiszteleg, pontosabban az előtt, ahogy az megközelíti a modern és az elektroakusztikus zenét.

„A való életben nem létezik a sztereo hangzás, a hallásunk teljes 360 fokos. Mostanra a technológia lehetővé teszi számunkra, hogy térbeli audio hangokkal dolgozzunk, amely egy teljesen új élményt nyújt a zenészeknek a kreatív folyamatokban, és természetesen a hallgatóknak is. Ezzel a technológiával egy fizikaibb, sokkal természetesebb zenehallgatási módot fedezhetünk fel, tele új, elképesztően sok potenciállal bíró lehetőségekkel” – mondta Jean-Michel az album születéséről.

Az ”OXYMORE” projekt az album megjelenésével nem zárult le, minden egyes dal kapni fog egy remixet vagy átdolgozást világhírű és feltörekvő zenészektől egyaránt. Az album korábban megjelent első dala a ”BRUTALISM” már kapott is két elképesztő átdolgozást, az egyiken (Brutalism Take 2) Martin Gore, a másikon (Brutalism Reprise) Deathpact dolgozott. A tervek szerint még számos ehhez hasonló kollaboráció érkezik majd.

Mindemellett az album megjelenésével együtt Jarre elindította az ”OXYVILLE” projektet is, amely egy virtuális valóságban megalkotott világ, amelyben a művész egy színpadon adja elő az albumot élőben, vagy ahogy Jean-Michel mondta:

”Oxyville egy virtuális zenei város, ahol időnként élőben koncertezek majd, néha egyedül, néha pedig más művészekkel együtt, sőt előadásokat és órákat is tervezek majd itt tartani. Reményeim szerint egy interaktív zenei térré válhat, ahol új zenei élményeket élhetünk meg.”

Jean-Michel Jarre "OXYMORE" című albuma minden digitális platformon és fizikai formátumban is elérhető.

Jean-Michel Jarre, OXYMORE, Oxyville

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek