Újra megjelent a Forever Young

2019/03/27  ·   Lemezbemutató   ·  koncert.hu, MTI

Újra megjelent a nyolcvanas évek egyik legsikeresebb poplemeze, az Alphaville együttes Forever Young című anyaga. Az eredeti kiadás 35. évfordulójára kijött, újramaszterelt album ezúttal ritkaságokkal, kislemezekkel, demókkal, dokumentumfilmmel is elérhető.

 Újra megjelent a Forever Young

Az 1982-ben alakult német szintipop zenekar rögtön első stúdiólemezével nagyot dobott: az 1984-ben kiadott Forever Young megjelenésekor kétmillió példányban kelt el világszerte, a címadó dal a nyolcvanas évek talán legnagyobb popslágere volt.

Az eredeti lemezen tíz dal szerepelt, a Forever Young mellett olyan további rádiós sikerek, mint A Victory of Love, a Big in Japan, a To Germany With Love, a Sounds Like A Melody és a The Jet Set. A korong zenei anyagát az Alphaville akkori három tagja, Marian Gold énekes, valamint a két billentyűs, Bernhard Lloyd és Frank Mertens szerezte, a szövegeket Gold írta. Az album hat európai országban szerepelt a Top 20-as listán, érdekes módon a brit és az amerikai listán nem sikerült áttörnie.

A Magyarországon a Magneoton/Warner terjesztésében kapható lemez három formátumban is elérhető: 180 grammos bakeliten, két CD-s csomagolásban, valamint a vinylt, három darab CD-t és egy DVD-t tartalmazó super deluxe változatban – utóbbi limitált példányszámban jelent meg.

Az első CD az egykori album újramaszterelt verziója, a második korongon egyedülálló különleges változatok, remixek, B-oldalak és 12"-es kislemezek sorakoznak. A harmadik CD tizenhat ritka demót és alternatív változatot, valamint az Alphaville néhány német nyelvű kompozícióját tartalmazza. A DVD-n megtalálható a Never Grow Up - The Story of Forever Young című hatvanperces dokumentumfilm, interjúkkal Marian Golddal, Bernhard Lloyddal, a két producerrel, Colin Pearsonnal és Wolfgang Loosszal, valamint videoklipekkel.

Az Alphaville összesen hét stúdiólemezt készített, és ma is aktív, bár az eredeti csapatból már csak Marian Gold énekes tag. A csapat többször fellépett Magyarországon: 2005-ben a szegedi SZIN-en, 2011-ben az alsóörsi Harley-Davidson Fesztiválon, 2012-ben a rakamazi Hegyalján, 2013-ban a szegedi Déja Vu fesztiválon, 2015-ben pedig a nyolcvanas évek sztárjait felvonultató budapesti fesztiválon, a Puskás Ferenc Stadionban.

Alphaville, Forever Young

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek