Újabb mérföldkő a minden magyar színházi rekordot megdöntő előadás életében

2021/09/10  ·   Musical   ·  koncert.hu

Szeptember 24-én a Macskák 1500. előadásával indítja a az új – remélhetően nyugodtabb – évadot a Madách Színház.

Újabb mérföldkő a minden magyar színházi rekordot megdöntő előadás életében

Az előadás premierje 1983. március 25-én volt, a londoni bemutató után alig egy évvel került a budapesti színházba Andrew Lloyd Webber azóta legendássá vált műve Szirtes Tamás rendezésében és Seregi László koreográfiájával. Az elmúlt 38 évben az előadás folyamatosan műsoron volt, mindeközben a szereposztás természetesen sokszor megújult, mindösszesen több mint 270 művész állt már színpadra a darabban. Majdnem 4 évtized alatt több mint 1,6 millió néző váltott rá jegyet. Az eddigi szereplők közül legtöbbször Bajza Viktória, Bencze Ilona és Póka Éva játszott a musicalben, mindhárman ezernél is több alkalommal váltak macskává.

 A jubileumi előadáson újra a színpadon köszöntenek majd sokakat azok közül, akik az elmúlt 38 évben szerepeltek az előadásban, és megemlékezünk azokról is, akik már nem lehetnek velünk. Seregi László (1929-2012) Kossuth-díjas koreográfust, a darab társrendezőjét felvételeken idézik meg.

 

A páratlan jubileumot különleges programsorozattal ünnepli a Madách Színház. Az ünnepi hét kezdetén, szeptember 23-án Budapest több pontján találkozhatnak majd nézőink a felnövő macskagenerációval, a Madách Tánc- és Színművészeti Iskola és Szakgimnázium tanulói feldíszített kamionnal járják majd a várost.

Az ünnepi Macskák-héten minden előadás különleges meglepetést tartogat a nézők számára. Szeptember 25-től október 3-ig minden Macskák-előadás tapsrendjében egy rendkívüli énekesnő énekli majd a Memoryt, a darab leghíresebb dalát. Vendégeink lesznek: Wolf Kati, Szulák Andrea, Falusi Mariann, Tóth Vera és Keresztes Ildikó is.

Azt tudtátok, hogy ezt a dalt egy (több) férfi is elénekelte...?

 

Macskák, Madách Színház, jubileum, musical, Andrew Lloyd Webber

 

 

Szólj hozzá!


FOO záró – A Fishing-stratégiája

FOO záró – A Fishing-stratégiája

Egy kalap alá vesszük a két utolsó napot, kiosztunk pár különdíjat és megpróbáljuk megfejteni a Fishing titkát.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. március 16-án a Budapest Arénában, és – most először – 2022. március 17-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad.

Az égi zenekar tiszteletére énekelnek a földi halandók az Arénában

Magyar zenészek Mindenszentekkor egy rendhagyó előadással emlékeznek azokra a legendás előadókra, akik az utóbbi évtizedekben távoztak el, és már csak az égiek színpadán zenélnek.

Ingyenes nyáresti előadások a Szent István Parkban

Már Fenyő Miklós is megénekelt, hogy "a legszebb pesti nyár" Angyalföldön jár, és a XIII. kerület szereti a zenét. Olyannyira, hogy a nyáron ingyenes esti előadásokat, koncerteket és utcabált is szerveznek majd a környékbeliek örömére.
Új koncertek