Újabb mérföldkő a minden magyar színházi rekordot megdöntő előadás életében

2021/09/10  ·   Musical   ·  koncert.hu

Szeptember 24-én a Macskák 1500. előadásával indítja a az új – remélhetően nyugodtabb – évadot a Madách Színház.

Újabb mérföldkő a minden magyar színházi rekordot megdöntő előadás életében

Az előadás premierje 1983. március 25-én volt, a londoni bemutató után alig egy évvel került a budapesti színházba Andrew Lloyd Webber azóta legendássá vált műve Szirtes Tamás rendezésében és Seregi László koreográfiájával. Az elmúlt 38 évben az előadás folyamatosan műsoron volt, mindeközben a szereposztás természetesen sokszor megújult, mindösszesen több mint 270 művész állt már színpadra a darabban. Majdnem 4 évtized alatt több mint 1,6 millió néző váltott rá jegyet. Az eddigi szereplők közül legtöbbször Bajza Viktória, Bencze Ilona és Póka Éva játszott a musicalben, mindhárman ezernél is több alkalommal váltak macskává.

 A jubileumi előadáson újra a színpadon köszöntenek majd sokakat azok közül, akik az elmúlt 38 évben szerepeltek az előadásban, és megemlékezünk azokról is, akik már nem lehetnek velünk. Seregi László (1929-2012) Kossuth-díjas koreográfust, a darab társrendezőjét felvételeken idézik meg.

 

A páratlan jubileumot különleges programsorozattal ünnepli a Madách Színház. Az ünnepi hét kezdetén, szeptember 23-án Budapest több pontján találkozhatnak majd nézőink a felnövő macskagenerációval, a Madách Tánc- és Színművészeti Iskola és Szakgimnázium tanulói feldíszített kamionnal járják majd a várost.

Az ünnepi Macskák-héten minden előadás különleges meglepetést tartogat a nézők számára. Szeptember 25-től október 3-ig minden Macskák-előadás tapsrendjében egy rendkívüli énekesnő énekli majd a Memoryt, a darab leghíresebb dalát. Vendégeink lesznek: Wolf Kati, Szulák Andrea, Falusi Mariann, Tóth Vera és Keresztes Ildikó is.

Azt tudtátok, hogy ezt a dalt egy (több) férfi is elénekelte...?

 

Macskák, Madách Színház, jubileum, musical, Andrew Lloyd Webber

 

 

Szólj hozzá!


Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek