Az A38 és a Rock the Planet bemutatja: Novemberi random kukamatiné – zenészekkel

2021/11/04  ·   Társadalmi felelősségvállalás   ·  koncert.hu

Szedd magad akciót indít az A38 Hajó és a Rock the Planet – zenészek a bolygóvédelemért kampánysorozat stábja. A hajó környékét november 7-én vasárnap tisztítják meg az eldobált szeméttől ismert hazai zenekarok és a közönség közreműködésével.

Az A38 és a Rock the Planet bemutatja: Novemberi random kukamatiné – zenészekkel

Idén nyáron zenészek, zeneiparban dolgozó fiatalok fognak össze a bolygó védelméért. A Rock the Planet projekt lényege: hétköznapibbá és trendivé tenni a környezettudatosságot. A csapat tagjai egytől-egyig zenészek, újságírók, sajtósok, fesztiválszervezők, akik a szívükön viselik a bolygó sorsát, mert fontos számukra a jövőjük.

„A Rock the Planet ötlete nem új, évek óta nagy vágyunk volt összehozni egy olyan kezdeményezést, ami a zene, a zenekarok által közelebb hozza az emberekhez a környezetvédelmet. Aztán a 2020-as lezárások alatt elég időnk volt gondolkodni a részleteken is, így belevágtunk a buliba - persze az akkori helyzet miatt először csak az online térre terveztünk megmozdulásokat” – mesélik a RTP megálmodói.

Az ötlet aztán hamar szárnyra kapott, ahogy a karantén után már az offline világban is lehetett gondolkodni, hiszen újra voltak élő koncertek, szabadtéri események. A Planet történet így startolt el júliusban az ország legzöldebb underground fesztiválja, az Alpárfeszt közreműködésével Lakiteleken, ahol a fesztiválhoz közeli Holt-Tisza partjáról szedték össze az évek óta bokrokban, nádasban megbúvó szemetet a fesztivál crew-val, a fellépő zenészekkel és a közönség fantasztikus segítségével.

„Az első akció után tulajdonképpen nem is volt időnk lábat lógatni, mert augusztus elejére már a Művészetek Völgye Zöld Udvarába voltunk hivatalosak, a kreatív szemétszedés elnevezésű ötletünkkel. Ez annyit tesz dióhéjban, hogy helyben gyűjtött hulladékot hasznosítottunk újra, ékszereket, díszeket készítettünk a fesztivál bevállalósabb művészeivel, többek között a Holy Chicks csapatával, a Random Trip és a Kéknyúl Bata Pistijével, Harcsa Veronikával, és Laczkfi Dorottyával. Itt hamar kiderült, hogy tényleg nem minden hulladék szemét, hiszen menő fülbevalók készültek például a kuka körül talált PET palackból is, ráadásul percek alatt.”

A július óta futó kampánysorozathoz csatlakozik most a budapesti koncertélet nagyszerű képviseletében az A38 Hajó stábja, hiszen földrajzi helyzetük – vagyis a folyón való lét – miatt még inkább fontosnak tartják a környezetvédelmet és a mindennapi tudatosságot. A november 7-i szemétszedéshez pedig többek között olyan aktívan tevékenykedő zenekarok társulnak, mint a hajó eheti jubiláló fellépője, a 15. születésnapját nagykoncerttel ünneplő Képzelt város csapata, vagy az éppen egészen friss lemezével turnézó IDEGEN zenekar, továbbá a november közepén új klippel jelentkező MAYFLY funk szupergroup, és a budapesti illetékességű metálbanda, a D Λ R K M E S S legénysége is beáll majd a buliba, akik amúgy szintén most dobbantottak nagyot egy ütős EP-vel.

A cél ezen a – remélhetőleg napsütötte - vasárnap délutánon, hogy amennyire csak tudják, megtisztítsák az eldobált hulladéktól, szatyroktól, konzervdobozoktól, műanyag palackoktól, és ki tudja még miféle, a köveken hánykolódó dologtól az A38 környékét. Az összegyűjtött szemétből a nap végére pedig egy igazán egyedi pop up installáció készül majd a helyszínen.

Legyél te is a rakpart hőse: találkozó 2021. november 7-én vasárnap, 14:00-kor az A38 Hajó hídjánál. Az eseményt borús időben is megtartják, csak durván szakadó eső miatt léphet életbe az esőnap, ami 2021. november 14, vasárnap, ugyanebben az időpontban.

 

Rock the Planet, A38 Hajó, szemétszedés, bolygóvédelem, környezetvédelem

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek