Az A38 és a Rock the Planet bemutatja: Novemberi random kukamatiné – zenészekkel

2021/11/04  ·   Társadalmi felelősségvállalás   ·  koncert.hu

Szedd magad akciót indít az A38 Hajó és a Rock the Planet – zenészek a bolygóvédelemért kampánysorozat stábja. A hajó környékét november 7-én vasárnap tisztítják meg az eldobált szeméttől ismert hazai zenekarok és a közönség közreműködésével.

Az A38 és a Rock the Planet bemutatja: Novemberi random kukamatiné – zenészekkel

Idén nyáron zenészek, zeneiparban dolgozó fiatalok fognak össze a bolygó védelméért. A Rock the Planet projekt lényege: hétköznapibbá és trendivé tenni a környezettudatosságot. A csapat tagjai egytől-egyig zenészek, újságírók, sajtósok, fesztiválszervezők, akik a szívükön viselik a bolygó sorsát, mert fontos számukra a jövőjük.

„A Rock the Planet ötlete nem új, évek óta nagy vágyunk volt összehozni egy olyan kezdeményezést, ami a zene, a zenekarok által közelebb hozza az emberekhez a környezetvédelmet. Aztán a 2020-as lezárások alatt elég időnk volt gondolkodni a részleteken is, így belevágtunk a buliba - persze az akkori helyzet miatt először csak az online térre terveztünk megmozdulásokat” – mesélik a RTP megálmodói.

Az ötlet aztán hamar szárnyra kapott, ahogy a karantén után már az offline világban is lehetett gondolkodni, hiszen újra voltak élő koncertek, szabadtéri események. A Planet történet így startolt el júliusban az ország legzöldebb underground fesztiválja, az Alpárfeszt közreműködésével Lakiteleken, ahol a fesztiválhoz közeli Holt-Tisza partjáról szedték össze az évek óta bokrokban, nádasban megbúvó szemetet a fesztivál crew-val, a fellépő zenészekkel és a közönség fantasztikus segítségével.

„Az első akció után tulajdonképpen nem is volt időnk lábat lógatni, mert augusztus elejére már a Művészetek Völgye Zöld Udvarába voltunk hivatalosak, a kreatív szemétszedés elnevezésű ötletünkkel. Ez annyit tesz dióhéjban, hogy helyben gyűjtött hulladékot hasznosítottunk újra, ékszereket, díszeket készítettünk a fesztivál bevállalósabb művészeivel, többek között a Holy Chicks csapatával, a Random Trip és a Kéknyúl Bata Pistijével, Harcsa Veronikával, és Laczkfi Dorottyával. Itt hamar kiderült, hogy tényleg nem minden hulladék szemét, hiszen menő fülbevalók készültek például a kuka körül talált PET palackból is, ráadásul percek alatt.”

A július óta futó kampánysorozathoz csatlakozik most a budapesti koncertélet nagyszerű képviseletében az A38 Hajó stábja, hiszen földrajzi helyzetük – vagyis a folyón való lét – miatt még inkább fontosnak tartják a környezetvédelmet és a mindennapi tudatosságot. A november 7-i szemétszedéshez pedig többek között olyan aktívan tevékenykedő zenekarok társulnak, mint a hajó eheti jubiláló fellépője, a 15. születésnapját nagykoncerttel ünneplő Képzelt város csapata, vagy az éppen egészen friss lemezével turnézó IDEGEN zenekar, továbbá a november közepén új klippel jelentkező MAYFLY funk szupergroup, és a budapesti illetékességű metálbanda, a D Λ R K M E S S legénysége is beáll majd a buliba, akik amúgy szintén most dobbantottak nagyot egy ütős EP-vel.

A cél ezen a – remélhetőleg napsütötte - vasárnap délutánon, hogy amennyire csak tudják, megtisztítsák az eldobált hulladéktól, szatyroktól, konzervdobozoktól, műanyag palackoktól, és ki tudja még miféle, a köveken hánykolódó dologtól az A38 környékét. Az összegyűjtött szemétből a nap végére pedig egy igazán egyedi pop up installáció készül majd a helyszínen.

Legyél te is a rakpart hőse: találkozó 2021. november 7-én vasárnap, 14:00-kor az A38 Hajó hídjánál. Az eseményt borús időben is megtartják, csak durván szakadó eső miatt léphet életbe az esőnap, ami 2021. november 14, vasárnap, ugyanebben az időpontban.

 

Rock the Planet, A38 Hajó, szemétszedés, bolygóvédelem, környezetvédelem

 

 

Szólj hozzá!


Robbie Williams márciusban visszatér Budapestre

Robbie Williams márciusban visszatér Budapestre

Robbie Williams – immár szélesebb körben megünnepelve 25 éves szólókarrierjét – bejelentette XXV elnevezésű európai turnéja állomásait. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Szabad a Színpad! 2022 - Zenei tehetségkutatót indít az ERöMŰVHÁZ és a K11

Az ERöMŰVHÁZ Nonprofit Kft. a VII. kerületi K11 Művészeti és Kulturális Központ szervezésében pályázatot ír ki Budapesten működő, feltörekvő, fiatal zenekarok és egyéni előadók részére. Jelentkezési határidő: 2022. október 30. (vasárnap).

Hit és rajongás – megjelent a nagy Depeche Mode-könyv

A Helikon Kiadó zenei sorozata, a Trubadúr Könyvek gondozásában került a könyvesboltokba a Depeche Mode sztorija Hit és rajongás címmel, amely a legkorábbi, essexi fellépésétől a negyvenedik évforduló előestéjéig kíséri el a zenekart.
Új koncertek