Az A38 és a Rock the Planet bemutatja: Novemberi random kukamatiné – zenészekkel

2021/11/04  ·   Társadalmi felelősségvállalás   ·  koncert.hu

Szedd magad akciót indít az A38 Hajó és a Rock the Planet – zenészek a bolygóvédelemért kampánysorozat stábja. A hajó környékét november 7-én vasárnap tisztítják meg az eldobált szeméttől ismert hazai zenekarok és a közönség közreműködésével.

Az A38 és a Rock the Planet bemutatja: Novemberi random kukamatiné – zenészekkel

Idén nyáron zenészek, zeneiparban dolgozó fiatalok fognak össze a bolygó védelméért. A Rock the Planet projekt lényege: hétköznapibbá és trendivé tenni a környezettudatosságot. A csapat tagjai egytől-egyig zenészek, újságírók, sajtósok, fesztiválszervezők, akik a szívükön viselik a bolygó sorsát, mert fontos számukra a jövőjük.

„A Rock the Planet ötlete nem új, évek óta nagy vágyunk volt összehozni egy olyan kezdeményezést, ami a zene, a zenekarok által közelebb hozza az emberekhez a környezetvédelmet. Aztán a 2020-as lezárások alatt elég időnk volt gondolkodni a részleteken is, így belevágtunk a buliba - persze az akkori helyzet miatt először csak az online térre terveztünk megmozdulásokat” – mesélik a RTP megálmodói.

Az ötlet aztán hamar szárnyra kapott, ahogy a karantén után már az offline világban is lehetett gondolkodni, hiszen újra voltak élő koncertek, szabadtéri események. A Planet történet így startolt el júliusban az ország legzöldebb underground fesztiválja, az Alpárfeszt közreműködésével Lakiteleken, ahol a fesztiválhoz közeli Holt-Tisza partjáról szedték össze az évek óta bokrokban, nádasban megbúvó szemetet a fesztivál crew-val, a fellépő zenészekkel és a közönség fantasztikus segítségével.

„Az első akció után tulajdonképpen nem is volt időnk lábat lógatni, mert augusztus elejére már a Művészetek Völgye Zöld Udvarába voltunk hivatalosak, a kreatív szemétszedés elnevezésű ötletünkkel. Ez annyit tesz dióhéjban, hogy helyben gyűjtött hulladékot hasznosítottunk újra, ékszereket, díszeket készítettünk a fesztivál bevállalósabb művészeivel, többek között a Holy Chicks csapatával, a Random Trip és a Kéknyúl Bata Pistijével, Harcsa Veronikával, és Laczkfi Dorottyával. Itt hamar kiderült, hogy tényleg nem minden hulladék szemét, hiszen menő fülbevalók készültek például a kuka körül talált PET palackból is, ráadásul percek alatt.”

A július óta futó kampánysorozathoz csatlakozik most a budapesti koncertélet nagyszerű képviseletében az A38 Hajó stábja, hiszen földrajzi helyzetük – vagyis a folyón való lét – miatt még inkább fontosnak tartják a környezetvédelmet és a mindennapi tudatosságot. A november 7-i szemétszedéshez pedig többek között olyan aktívan tevékenykedő zenekarok társulnak, mint a hajó eheti jubiláló fellépője, a 15. születésnapját nagykoncerttel ünneplő Képzelt város csapata, vagy az éppen egészen friss lemezével turnézó IDEGEN zenekar, továbbá a november közepén új klippel jelentkező MAYFLY funk szupergroup, és a budapesti illetékességű metálbanda, a D Λ R K M E S S legénysége is beáll majd a buliba, akik amúgy szintén most dobbantottak nagyot egy ütős EP-vel.

A cél ezen a – remélhetőleg napsütötte - vasárnap délutánon, hogy amennyire csak tudják, megtisztítsák az eldobált hulladéktól, szatyroktól, konzervdobozoktól, műanyag palackoktól, és ki tudja még miféle, a köveken hánykolódó dologtól az A38 környékét. Az összegyűjtött szemétből a nap végére pedig egy igazán egyedi pop up installáció készül majd a helyszínen.

Legyél te is a rakpart hőse: találkozó 2021. november 7-én vasárnap, 14:00-kor az A38 Hajó hídjánál. Az eseményt borús időben is megtartják, csak durván szakadó eső miatt léphet életbe az esőnap, ami 2021. november 14, vasárnap, ugyanebben az időpontban.

 

Rock the Planet, A38 Hajó, szemétszedés, bolygóvédelem, környezetvédelem

 

 

Szólj hozzá!


A Sabaton egy későbbi időpontban hozza magával Budapestre a mongol folkmetalos kuriózumot, a THE HU-t

A Sabaton egy későbbi időpontban hozza magával...

A Sabaton törölte a teljes turnéját, így nem érkeznek március 13-án az Arénába, s nem jön velük a Lordi és a The Hu sem – ez utóbbiakat...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A Sabaton egy későbbi időpontban hozza magával Budapestre a mongol folkmetalos kuriózumot, a THE HU-t

A Sabaton törölte a teljes turnéját, így nem érkeznek március 13-án az Arénába, s nem jön velük a Lordi és a The Hu sem – ez utóbbiakat nagyon vártuk. Az ok jól ismert.... nem is írjuk le. Azt olvastuk a közösségi felületükön, hogy a március-áprilisban törölt bulik pótlásának legkorábbi dátuma május 25., de majd még...

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

R.I.P. Meat Loaf (1947-2022)

Az üzenőfal tanúsága szerint mindenki ugyanazt a dalt dúdolja, amióta szárnyra kapott a rossz hír: "...I would do anything for love..." – a megfelelő helyen felrángatva a hangokat... Ez most egy szomorú dallamtapadási.

Jól drukkoltatok: Takács Dorina Deva megkapta a rangos nemzetközi zenei díjat!

Дeva az első magyar női előadó, aki elnyerte az EU könnyűzenei szakmai díját (Music Moves Europe). A nőit azért emeltük ki, mert a Harmed 2020-as sikere, illetve a díj elődjének számító European Breakthrough Award 2006-os nyertese, a Heaven Street Seven után 2022-ben a Дeva/Deva néven alkotó Takács Dorina immáron Akinek ea...
Új koncertek