A Dirty Slippers felajánlotta a turnébuszukat – de kint vannak a pályaudvarokon is

Adományokkal és tolmácsolással is segítik a Dirty Slippers tagjai kárpátaljai magyarokat és az Ukrajnából menekülőket – mondta el Lobó-Szalóky Lázár énekes-gitáros, a zenekar alapítója szerdán az MTI-nek.

 A Dirty Slippers felajánlotta a turnébuszukat – de kint vannak a pályaudvarokon is
A The Carbonfools az önkéntességről mesél

A The Carbonfools az önkéntességről mesél

Az Európa Pont ingyenes minikonferenciáján az önkéntes tapasztalatok erkölcsi és munkaerőpiaci előnyeiről lesz szó.
 
Menhelyi sétáltatásra buzdítanak a zenészek

Menhelyi sétáltatásra buzdítanak a zenészek

Télen sem pihen a 2021-ben indult Rock the Planet – zenészek a bolygóvédelemért kezdeményezés: most menhelyi sétáltatásra buzdít a Rock the Planet kampánysorozat csapata.
 
 
A fotó a tarnazsadányi próbán készült (Hirling Bálint)

A Zeneakadémián lépnek fel az ország legnehezebb sorsú településein élő, zenét tanuló gyerekek

A Danubia Zenekar február 19-i koncertje nem csak azért lesz rendhagyó, mert Pusker Júlia hegedűművész különleges műsorral készül, hanem azért is, mert a koncert elején a Zeneakadémia színpadára lép a Közös Hang projekt.
 
Fotó és idézet: Presser Gábor/FB

Presser Gábor vezeti a hangárverést a Zeneakadémia jótékonysági koncertjén

Mellette Klukon Edit, Ránki Dezső, Szakcsi Lakatos Béla és az Amadinda Ütőegyüttes lép színpadra azon a jótékonysági koncerten, amelyet február 16-án rendeznek a Zeneakadémia nagytermében. A méltóság hangja című est bevételét az idén 30 éves Magyar Hospice Alapítvány javára...
 
Számos nagyvárosban törölték a szilveszteri bulikat –  nálunk ismét engedélyezték a kutyások rémálmát

Számos nagyvárosban törölték a szilveszteri bulikat – nálunk ismét engedélyezték a kutyások rémálmát

Úgy tűnik, szilveszterkor lesz olyan hely (mármint szabadtéren), ahol 15 Celsius-foknál is többet mutathat a hőmérő – szóval kissé tavaszias hangulatban ünnepelhet az utcán az, akinek ez a vágya. Akadnak azonban Európában, akik hiába vágyakoznak. És lenne egy megjegyzésünk a...
 
Fotók: Mikulásgyár

Somló Tamásról nevezték el a Mikulásgyár színpadát – idén 90 ingyenes koncert lesz

December 1-jén megnyitja kapuit a Mikulásgyár elnevezésű karitatív fesztivál, amely a rászorulóknak gyűjt elsősorban tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szereket.
 
 
Az A38 és a Rock the Planet bemutatja: Novemberi random kukamatiné – zenészekkel

Az A38 és a Rock the Planet bemutatja: Novemberi random kukamatiné – zenészekkel

Szedd magad akciót indít az A38 Hajó és a Rock the Planet – zenészek a bolygóvédelemért kampánysorozat stábja. A hajó környékét november 7-én vasárnap tisztítják meg az eldobált szeméttől ismert hazai zenekarok és a közönség közreműködésével.
 
Fotó: Coldplay/FB

HVG: A Coldplay koncertjén a rajongók ugrálása termeli majd az áramot

Ha meg nem ugrálnak, az együttes szerint kialszanak a fények és a buli lényegében meghal – írja a lap sajtóértesülés alapján.
 
Elton John mégis színpadra állt

Elton John mégis színpadra állt

Nemrég arról számoltunk be, hogy közelgő csípőműtétje miatt lefújta az európai koncertkörútját. Úgy tűnik, egy estés kalandra – s ami fontosabb: jótékonyságra – még kapható, mert Ed Sheeran, Jennifer Lopez és mások "társaságában" fellépett a Global Citizen 24 órás...
 
Love is love: a Music Hungary Szövetség közleménye a pedofília és a nemi identitás kérdésének összemosásáról

A Music Hungary Szövetség közleménye a pedofília és a nemi identitás kérdésének összemosásáról

A Music Hungary Szövetség aggasztónak és érthetetlennek tartja a múlt héten a T/16365. számú törvényjavaslathoz tartozó módosítási javaslatot, amely a Szövetség véleménye szerint semmilyen módon nem függ össze a pedofília ellenes törvénycsomaggal és lehetőséget teremt a...
 
Extra jófejség: zenei fesztivált rendeznek a gamerek

Extra jófejség: fesztivált rendeznek a zenészekért a gamerek

Március 25-28. között, az Absolut, a Simple Pay és a PlayStation Magyarország támogatásával rendezik meg azt az online zenei fesztivált, melynek keretében az OMC stúdiójából, a GameStar YouTube-csatornáján keresztül élőben játszanak majd a magyar könnyűzenei színtér ismert és...
 
Miért húztak felemás zoknit a zenészek?

Miért húztak felemás zoknit a zenészek?

Nem azért, mert a zoknik párját beszippantotta a Zokni Feketelyuk... Március 21-én a Down-világnapon az emberek világszerte feltűnő színű és mintájú felemás zoknit húzva hívják fel a figyelmet arra, hogy mindenki értékes és egyenjogú tagja a társadalmunknak.
 
A  Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom Morello a Budapest Parkba jön

A Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom...

Noha, a Rage Against The Machine már nem jutott el Magyarországra és már feltehetően nem is fog, legendás gitárosa, Tom Morello viszont hamarosan...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Így nyaral a Balaton-parton a Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaan

Az anarchia helyett humorral lázadó, éppen 45 éves brit punk ikon, a Toy Dolls, a még kerekebb, négy évtizedet ünneplő Stratovarius a finn powermetal színeiben, és honfitársaik, az északi kocsmabulik hangulatát metalmuzsikába hajtogató Korpiklaani csapata is tiszteletét teszi Alsóőrsön, a Tábor Fesztiválon.

Budapesten lép fel a szörnymetál csapat, akikről teret neveztek el Finnországban

A Lordi legfrissebb, Screem Writers Guild című lemezét mutatja be március 23-án a Barba Negrában.
Új koncertek