100 ARTISTS TO WATCH – négy magyar zenekar is felkerült a listára!

2022/03/31  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Az IMPALA, az európai független lemezkiadókat tömörítő ernyőszervezet a YouTube-bal együttműködve "100 ARTISTS TO WATCH" címmel publikált egy listát, amin a legígéretesebb független produkciókat listázzák, és ezen négy magyar zenekar is helyett kapott: a SYNONYMS, a Savages y Suefo, a Nunki Bay Starship és a Woodstock Barbie.

100 ARTISTS TO WATCH – magyar zenekar is felkerült a listára!

Az IMPALA 2000-ben alakult, és jelenleg közel 6000 független zenei céget képvisel. Az európai zenei cégek 99%-a kis-, mikro- és középvállalkozás, valamint önállóan kiadó művész. Az IMPALA küldetése a független zenei ágazat fenntartható növekedése, a művészek számára nagyobb érték visszaadása, a sokszínűség és a vállalkozói szellem előmozdítása, a politikai hozzáférés javítása, a változás ösztönzése és a finanszírozáshoz való hozzáférés javítása.

A "100 Artists to Watch" program a legfontosabb független művészeket állítja reflektorfénybe Európa-szerte. A programban részt vevő művészek újabb listáját mindig tavasszal teszik közzé. (Ez az új program lép egyébként az IMPALA által évente kiosztott "Az év független európai albuma" díj helyébe.)

A program célja, hogy kiemelje a karrierjük különböző szakaszaiban lévő művészeket. A tagok szabadon javasolhatnak művészeket különböző tényezők, például a sokszínűség és az innováció, valamint a kereskedelmi siker alapján.

Az IMPALA legelső listája 30 különböző országból származó művészeket tartalmaz, és több mint 30 zenei műfajt mutat be, a bluestól a hiphopig, a jazztől a dance-ig, a hiperpoptól az alternatív rockig – 100 nagyszerű európai független művész, akikre érdemes odafigyelni idén.

Nyomd meg a lejátszás gombot, és fedezd fel a művészek teljes listáját az alábbiakban.

A magyar zenekarokról

SYNONYMS

2020 tavaszán alakult Huszár Kristóf és Matos Gergő duó projektjeként. Zenéjüket nagyban inspirálja a film, filmzene műfaja, képekben való gondolkodás. Mindezt az elektronikus, tánc-orientált és gitár alapú zenék fúziójaként kell elképzelni, de azok narratíváiból bátrabban elrugaszkodóan. Koncert felállásuk szünet nélküli live-act-ként valósul meg, élő hangszerek, és improvizatív elemek bevonásával. A srácoknak nem ez az első projektje, Kristófot szólóban Christopher Waverként, az AGAVOID tagjaként és a PLUTO Sound független kiadó alapítójaként ismerhetitek. Gergő az Isle of Man zenekar alapítója, emellett kisfilmes projektekben is feltűnt már, mint zeneszerző, sound designer. Az év folyamán két új három számos EP-t fognak megjelentetni.
Savages y Suefo
A dj/producert duó a budapesti eklektikus zenei szcénából jön. Fellépnek dj-ként és live act-ként, zenét készítenek, és saját kiadót irányítanak Mana Mana Records néven. 2008 óta olyan elismert zenekarokat és producereket remixeltek, mint a DelaDap, Kid Loco, Watcha Clan, vagy legutóbb az Anima Sound System. Debütáló albumuk 2013 januárjában került a boltokba világszerte. Megjelenésekor a hét lemeze volt a népszerű Funkhaus Europa és a multicult.fm rádióknál.
Nunki Bay Starship

A négyfős legénység külön-külön is elképesztő széles zenei skálán mozog, számtalan más formációban találkozhatunk velük a Ricsárdgírtől a The Biebersen át egészen Bródy János zenekaráig. Nem csoda tehát, hogy a rengeteg csapásirány közt egy kis rendet kellett tenniük, hiszen a jelenlegi zenekar alapítótagjai (Tóth Dóri, Várnai Szilvia, Huszár Ákos) az első közös lemezükhöz képest egy letisztultabb hangzásra vágytak. Úgy fogalmaznak, hogy nem akarták azt érezni, hogy az összes zenei tudásukat és inspirációjukat egyszerre akarják beleszuszakolni minden dalukba. Ezért jó értelemben szabtak maguknak korlátokat, hogy kicsit rendet csináljanak a káoszból. Ehhez pedig elengedhetetlen volt egy friss fül, amit a basszusgitárosi poszton bekövetkezett változás során Belegrai Gabi hozott meg a zenekar életébe, és aki hamar észrevette, ha zeneileg az űrbe kezdtek szállni... Nemrég jelent meg a 2. lemezük.

Woodstock Barbie

Zenéjük egyedi íze a tagok különböző zenei hátteréből fakad. Pádár Alexandra (ének) elsősorban a jazz, swing és r&b világából érkezett. Horváth Arián (gitár, billentyűk) ősidőktől fogva a sludge-stoner-metál Grizzly gitárosa. Vilczek Áron (basszus) a Grizzly basszusgitárosa és a Run Over Dogs alapító-gitárosa. Gilinger Ádám (dobok) korábban olyan zenekarok dobosa volt, mint a Bohemian Betyars, az Antonia Vai Band, a Császári Pillanatművek, Nagy Edi Projekt vagy a Dungaree. A 2021-es év erősen indul: bekerültek a 9 ország összefogásában futó HEMI Music Award programba, ahol a legjobb 9 zenekar között voltak, illetve második kislemezük Soul Smoke címmel áprilisban jelent meg. Nyáron játszottak a Campuson  és a Szevastock fesztiválon is, eljutottak a szerb Mount of Artanra, a szeptembert pedig Csehországban indították, ahonnan meghívást kaptak a nagy lengyel Blues Alive fesztiválra is novemberre. Jelenleg új dalokon dolgoznak.

Ez utóbbi zenekarnak köszönjük, hogy a hírt eljuttatta hozzánk!

 

Woodstock Barbie, 100 ARTISTS TO WATCH, toplista, Savages y Suefo

 

 

Szólj hozzá!


Felismernél egy mesterséges intelligencia által írt dal?

Felismernél egy mesterséges intelligencia által írt dal?

Vajon még képesek vagyunk megkülönböztetni a mesterséges intelligencia és az igazi dalszerzők által írt dalokat? Erre a kérdésre keresi a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Visszatér Budapestre Sir Rod Stewart

2018-ban ott voltunk az arénás koncertjén, aztán pár évvel később is erre járt: nem megerősített infók szerint énekelt egy puccos esküvőn mintegy 300 milláért – de most megint mindenkinek dalolni fog, nem csak az ifjú párnak: a legnagyobb slágerit hozza el 2024. június 22-én lép az MVM Dome-ba.

Vigyázó fületek Barbira vessétek!

Nádas Barbara (Barbi Nadas a YT-on) nem ismert név a magyar poppiacon. Annyira nem, hogy még lemeze sincsen, csak egy lemeznyi muzsikája. Ez az Analog Music Cafe-s koncertje volt az első önálló koncertje. Fellépése már volt sok, én két előadását láttam itt-ott.  Moha bácsi nagyon szubjektív koncertbeszámolója következik a Barbara...

Kiss Tibiék a Marczibányi téren szülinapoznak

Kiss Tibi és akusztikus zenekara, az Aranyakkord idén ünnepli 5. születésnapját, ez alkalomból pedig felkerekednek, hogy körbemuzsikálják az országot, sőt még a határain túl is találkozhatunk velük idén. Október 7-én Budapesten a sor, ahol a Marczibányi Téri Művelődési Központban hallhatjuk a trió koncertjét.
Új koncertek