13 év után ismét magyar zenekar esélyes a rangos nemzetközi díjra

2019/09/21  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Pénteken este a Reeperbahn Festivalon az ESNS (Eurosonic Festival Noorderslag) stábja nyilvánosságra hozta a 2020-as Music Moves Europe Talent Awards jelöltjeit. A díjat minden évben a holland showcase fesztiválon adják át a kortárs európai zenei életet meghatározó, friss produkcióknak.

 13 év után ismét magyar zenekar esélyes a rangos nemzetközi díjra

Az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program a zenekar első európai-, és magyarországi, az Apey & The Pea-vel és SONYA-val közös turnéját is segítette. Ennek köszönhetően a Harmed az elmúlt másfél évben 18 európai országban léphetett fel klubkoncerteken és fesztiválokon, ők lettek az első magyar zenekar, amelyik lehetőséget kapott bemutatkozni a brit Tech-Festen, emellett pedig olyan előadókkal koncertezhettek együtt, mint a Meshuggah, a Whitechapel, az Adept, a Bury Tomorrow vagy a Caliban.
A zenekar bemutatkozó nagylemeze 2020-ra várható, és jövő tavasszal is többhetes Európa-turnéra indulnak majd.

A bejelentés értelmében a Harmed a Music Moves Europe Talent Awards Loud kategóriájának jelöltje a Beast In Black nevű finn formáció mellett – amelynek szintén magyar a basszusgitárosa.

Legutóbb magyar zenekarok közül a Heaven Street Seven kapott hasonló figyelmet, amikor 2006-ban a MIDEM és az MTV Europe, Border Breakers Award díjának European Breakthrough Award nevű különdíját nyerték el. Ennek a programnak jogutódja a Music Moves Europe Talent Awards, amelyet idén adtak át először az Eurosonicon.

A díj célja, hogy olyan produkciókat ismerjen el, akik kurrens és aktív szereplői az európai könnyűzenei életnek, munkásságuk színvonala pedig méltó Európa kulturális örökségéhez (bármit is jelentsen ez – aszerk.).

A Harmed a megalakulásától kezdődően jelen van a nemzetközi színtéren, miután 2017 júniusában debütált a '605' című daluk az amerikai New Noise felületén.

A hirtelen fókuszba kerülő zenekart gyakorlatilag azonnal leigazolta az amerikai Victory Records (A Day To Remember, Emmure) sublabel kiadója, a Famined Records, a zenekar terjesztője így a Sony lett. Az eddigi egyetlen, From Day One címet viselő kislemez is erős indítást tudhat maga mögött, hiszen megjelenésekor az amerikai iTunes #72, a brit iTunes #9, a magyar iTunes #1 helyén nyitott a rock chartokon. A lemez nemzetközi, online premierje a Metal Injection-ön történt, ahol az idei Eurosonic-fellépő Apey & the Pea is bemutathatta a Black November videóját.

A Harmed sikerének titka az erőteljes streaming jelenlét, amit jól példáz, hogy 2018-ban 72 000 hallgatótól összesen 193 000 egyéni Spotify lejátszást tudhatnak magukénak. Mindez többek között annak is köszönhető, hogy a zenekar dalai – első magyar zenekarként – bekerültek az oldal kurátorok által összeállított olyan playlistekbe, mint a New Blood vagy az Extreme Metal Workout. A Harmed Jester című kislemeze pedig a Deezer Metal: New Releases listáján debütált.

ITT LEHET SZAVAZNI RÁJUK

Music Moves Europe Talent Awards, díj, Harmed, streaming

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek