18 év után megvalósult a BON-BON zenekar álma

2018/10/09  ·   Zenei hír   ·  Labancz Andrea

HAVEROK, BULI, BON-BON - Szeretni belendülésig címmel állítja színpadra új musicaljét a Hadart színház, amelyben 14 ismert BON-BON sláger csendül fel. A produkció különlegessége, hogy a neves színészek mellett az egyik főszerepben a BON-BON együttes frontemberét, Szolnoki Pétert láthatja majd a közönség.

18 év után megvalósult a BON-BON zenekar álma

2018 őszén hetedik születésnapját ünnepli és egyben nyolcadik színházi évadát kezdi meg a HADART Színház. Az új évadban több szempontból is különlegesnek ígérkező egyik bemutató a HAVEROK, BULI, BON-BON – Szeretni belendülésig című musical, melyben az egyik főszerepet a BON-BON együttes frontembere, Szolnoki Péter játssza. A zenekar és maga a darab szempontjából is kézenfekvő volt, hogy Duba Gábor – aki a BON-BON dalok szövegének a 90 százalékát írta – legyen az, aki megírja a forgatókönyvet, hiszen a dalszövegek mellett a közönség a verseit, a novelláit és regényét is kedveli. A sajtótájékoztatón elmondta, hogy Háda János rendezővel közös munkájuk eredményeképp egy erős vígjáték született.

"Ez a musical nem egy retro visszanyúlás lesz, függetlenül attól, hogy van, amelyik dal már 20 évvel ezelőtt született. Egy friss történet, régi és új slágerekkel és nem utolsó sorban olyan dalokkal, amelyek nagyon jól sikerültek, de nem játszották túl sokat a rádiók. Arra törekedtem a történet megírásánál, hogy ne szorítsam korlátok közé, azaz játszódhat a múltban és a jelenben, vagy 10 év múlva, külföldön vagy akár Magyarországon is.”

Háda János olyan előadások, vígjátékok bemutatását tartja fontosnak, melyek felkeltik a nézők érdeklődését, van mondanivalójuk, üzenetük és megszerettetik a közönséggel a színházat, a színházba járást. A HAVEROK, BULI, BON-BON egy ilyen musical.

„Örök téma a férfi-nő kapcsolata, egymás tisztelete, a szerelem, a házasság, valós emberi érzések, egyszóval sok minden, ami manapság folyamatosan eltűnni látszik. A HAVEROK, BULI, BON-BON is erről szól, egy fiatal pár története. Érdekes karakter a Szolnoki Péter által alakított apa is, aki egy ötvenhez közeli fiatalos, sármos, kicsit pikírt férfi, akinek még van dolga az életben, aki nem adja fel sem az álmait, sem az életet, bármi is történik vele, körülötte. Szeretném, ha ez az előadásunk is eljutna a közönség legszélesebb rétegeihez, ha minél nagyobb tömeget tudnánk bevonzani, és ehhez a BON-BON zenéje, a zenekar népszerűsége egy plusz lóerő.”

A 23 éves BON-BON zenekar tagjai már 18 évvel ezelőtt szerettek volna egy ilyen úgynevezett jukebox musicalt színpadra állítani, ahol dalok kötik össze a szövegrészeket, ám eddig senki nem állt melléjük, így nem sikerült megvalósítani régi álmukat. Szolnoki Péter, a BON-BON együttes frontembere szerint egy igazi profi csapat dolgozik az előadás sikeréért.

"Egy kétfelvonásos vígjáték született, amellyel szórakoztatni szeretnénk, és ahogy a zenénkre, úgy bízom benne, hogy a musicalünkre is fogékony lesz minden generáció. 14 dalunk hangzik el az előadásban, és annak ellenére, hogy újrajátsszuk a dalokat,  az alaphangkép nem változik, megmaradt a BON-BON hangzás.”

A zenés produkcióban neves színművészgárda működik közre Koós Réka, Zakariás Éva, Szolnoki Péter, Andrádi Zsanett, Laurinyecz Réka, Balázs Andrea, Végh Judit, Szabó Máté, Ekanem Bálint Emota, Csórics Balázs, Baronits Gábor, Suhajda Dániel, Gieler Csaba, Bordás Mihály és Háda Bernadett személyében. A premiert 2018. december 8-án tartják a Hatszín Teátrumban, ahol felcsendülnek majd a nagy BON-BON slágerek: a Szabad a gazdag, a Valami Amerika, a Köszönöm, hogy vagy nekem, a Pia Olimpia, a Ki ez a nő?, Nem vagyok James..., vagy a Haverok, buli, szamba.

HAVEROK, BULI, BON-BON, musical, Bon-Bon, Hatszín Teátrum, Hadart Színház, bemutató, Koós Réka, Zakariás Éva, Szolnoki Péter, Andrádi Zsanett, Laurinyecz Réka, Balázs Andrea, Végh Judit, Szabó Máté, Ekanem Bálint Emota, Csórics Balázs, Baronits Gábor, Suh

 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek