30 éves fennállását ünnepli a Therapy?

2020/01/20  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Az északír rockerek bejelentették, hogy 2020. március 6-án jelenik meg az együttes 30 éves évfordulójára készített Greatest Hits (The Abbey Road Session) válogatásalbum.

30 éves fennálását ünnepli a Therapy?

A nevük végén szereplő kérdőjel megalakulásuk óta talánynak számít. A leginkább elterjedt magyarázat a "nagyon mély értelem" jelenléte és az emberekben felvetülő kérdés, hogy "do you need therapy?" (Van szükséged terápiára?).
Forrás: Wikipédia

A válogatásalbum – mely a zenekar 12 UK Top 40 slágerét tartalmazza, s a legendás  Abbey Road-on készült azzal a céllal, hogy a számokat közelebb hozzák a jelenhez – kiadása egybeesik a "So Much for the 30 Year Plan Tour" elnevezésű turnéval.

Andy Cairns így kommentálta a kiadást:

"Egy exkluzív kiadás maga a rémálom, valószínűleg egy drága box set készült volna belőle. Inkább úgy döntöttünk, hogy a best of formátumot vesszük fel, ahelyett, hogy a számokat egymás mögé raknánk a korábbi kiadások szerint. Azt találtuk ki, hogy aktualizáljuk a dolgokat, és bevonulunk a híres Abbey Road stúdiónkba, hogy együtt dolgozunk a legendás producerrel, Chris Sheldonnal, a barátommal, aki évtizedek óta működik együtt velünk sikeresen."

"Büszkék vagyunk ezekre a dalokra, és persze izgulunk, hogy mennyire állják meg a helyüket ma. Reméljük, hogy ezek a számok így is sokat jelentenek azoknak, akik már jól ismernek minket, s emlékeztetik az egymástól eltávolodott barátokat: itt az ideje, hogy újra kapcsolatba lépjenek egymással... Időtlen rockdalokat vettünk fel egy legendás stúdióban a producerek egyik ikonjával – kívánhatunk ennél többet? A  Therapy? egy pillanatra sem állt meg az elmúlt 30 év alatt, mindig készen állunk a jövőre, de 2020-ban azt szeretnénk, hogy mindenki csatlakozzon a három évtizedes múlt ünnepléséhez. Ez az album a meghívó" – tette hozzá.

E 12 dal mellett a CD kiadás egy második lemezt is tartalmaz. A 15 szám (a 15 stúdió-album mindegyikéből 1 dal) a zenekar személyes archívumából származik, és korábban nem hallott élő felvételeket tartalmaz az 1990 és 2020 közötti időszakból.

S bár a box set gondolatát elvetették, azért majdnem összeáll ez a dolog is: a fentieken kívül persze kijön a lemez limitált bakelitverziója, plusz dedikált cédék, pólók, kézzel írott dalszövegek, mi több, az előrendelésekben 3 db "aranylemezt" is elrejtenek, akik ezeket megtalálják, belépést nyernek a banda jubileumi koncertjének bármelyikére...

Az albumra pedig ezek a számok kerülnek fel:

Teethgrinder
Screamager
Opal Mantra
Turn
Nowhere
Trigger inside
Die Laughing (feat. James Dean Bradfield)
Stories
Loose
Diane
Church of Noise
Lonely, Cryin' Only

 

Therapy?, évforduló, Greatest Hits (The Abbey Road Session)

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek