A Disney-rap-től a Belehalokig: nagy utat járt be Majka

2022/09/23  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Fesztiválok állandó főszereplője, telt házas koncerteket ad az ország legnagyobb bulihelyein, majd ráadás koncerten újra púposra pakolja ezeket a nézőtereket... Mostanában azonban arra is van ideje, hogy támogassa a feltörekvő tehetségeket.

Fotó: Majka/FB

10-11-12 éves koromban volt egy nagyon kreatív névre hallgató csapatunk, a Street Noise. Elindultunk Ózdon a Ki-Mit-Tud?-on, ott álltam először közönség előtt színpadon” – mondja az ózdi rapper, aki annak idején a tükör előtt üvöltötte egy spray-s flakonba üvöltötte az akkori nagy kedvenceit. Később már jöttek az első saját szövegek, barátjával a sulis élet aktualitásait formálta rímekbe, amit így visszaemlékezve "Disney-rap"-nek hív.

Júliusban számoltunk be arról, hogy az egyik mobilszolgáltató kezdeményezésére Majka, a Margaret Island és a Punnany Massif egy-egy feltörekvő helyi együttest/előadót karol fel. A kollab célja többek között az volt, hogy a rutinos zenei alkotók tapasztalata által országos ismertséghez segítse a tehetséges előadókat.

Majka mentoráltja ebben a projektben Perrin lett:

Perrin zenéje a hetvenes-nyolcvanas évek soul és funk hangzásából inspirálódik, előremutatóan és kísérletező kedvvel kanyarogva az igényes pop és az underground határai között. Palotai Soma – és Harmath Soma billentyűs – Majka előzenekaraként  adott koncertet augusztus elején Ózdon.

Fotó: Perrin/FB

„Rengeteg helyről érkezik megkeresés, számos előadó, zenekar küld nekem és a menedzsmentnek bemutatkozó anyagot. Nem könnyű ebben eligazodni, ugyanakkor kiemelten odafigyelünk, hogy a saját koncertjeinken milyen előzenekaroknak biztosítunk lehetőséget. Komoly felelősség is ez, hiszen telt ház előtt játszani hatalmas lehetőség és motiváció is egy fiatalabb bandának. (...) Szívesen állok jó ügyek mellé, ez a közös munka pedig a fiatal, tehetséges Perrinnek jelentős ismertséget hozhat" – mondta el Majka az együttműködés kapcsán.

A gyöngyösi zenész, akit - elmondása szerint – anyukája hamarabb tanított meg énekelni, mint beszélni, egy új klippel rukkolt elő, és október 8-án a nagy „ikonnal” közösen lép fel a Szabadság téren, a Yettel Stage 5G ingyenes koncerten. 

 

 

Majka, előzenekar, feltörekvő zenekar, Perrin, Yettel Stage 5G

 

 

Szólj hozzá!


Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

A Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators a "The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24" keretében – 21 ország 32 városában lépnek fel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
Új koncertek