Mamma Mia!

A Disney-rap-től a Belehalokig: nagy utat járt be Majka

2022/09/23  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Fesztiválok állandó főszereplője, telt házas koncerteket ad az ország legnagyobb bulihelyein, majd ráadás koncerten újra púposra pakolja ezeket a nézőtereket... Mostanában azonban arra is van ideje, hogy támogassa a feltörekvő tehetségeket.

Fotó: Majka/FB

10-11-12 éves koromban volt egy nagyon kreatív névre hallgató csapatunk, a Street Noise. Elindultunk Ózdon a Ki-Mit-Tud?-on, ott álltam először közönség előtt színpadon” – mondja az ózdi rapper, aki annak idején a tükör előtt üvöltötte egy spray-s flakonba üvöltötte az akkori nagy kedvenceit. Később már jöttek az első saját szövegek, barátjával a sulis élet aktualitásait formálta rímekbe, amit így visszaemlékezve "Disney-rap"-nek hív.

Júliusban számoltunk be arról, hogy az egyik mobilszolgáltató kezdeményezésére Majka, a Margaret Island és a Punnany Massif egy-egy feltörekvő helyi együttest/előadót karol fel. A kollab célja többek között az volt, hogy a rutinos zenei alkotók tapasztalata által országos ismertséghez segítse a tehetséges előadókat.

Majka mentoráltja ebben a projektben Perrin lett:

Perrin zenéje a hetvenes-nyolcvanas évek soul és funk hangzásából inspirálódik, előremutatóan és kísérletező kedvvel kanyarogva az igényes pop és az underground határai között. Palotai Soma – és Harmath Soma billentyűs – Majka előzenekaraként  adott koncertet augusztus elején Ózdon.

Fotó: Perrin/FB

„Rengeteg helyről érkezik megkeresés, számos előadó, zenekar küld nekem és a menedzsmentnek bemutatkozó anyagot. Nem könnyű ebben eligazodni, ugyanakkor kiemelten odafigyelünk, hogy a saját koncertjeinken milyen előzenekaroknak biztosítunk lehetőséget. Komoly felelősség is ez, hiszen telt ház előtt játszani hatalmas lehetőség és motiváció is egy fiatalabb bandának. (...) Szívesen állok jó ügyek mellé, ez a közös munka pedig a fiatal, tehetséges Perrinnek jelentős ismertséget hozhat" – mondta el Majka az együttműködés kapcsán.

A gyöngyösi zenész, akit - elmondása szerint – anyukája hamarabb tanított meg énekelni, mint beszélni, egy új klippel rukkolt elő, és október 8-án a nagy „ikonnal” közösen lép fel a Szabadság téren, a Yettel Stage 5G ingyenes koncerten. 

 

 

Majka, előzenekar, feltörekvő zenekar, Perrin, Yettel Stage 5G

 

 

Szólj hozzá!


Thriller: 40 éves minden idők legnagyobb példányszámban elkelt albuma

Thriller: 40 éves minden idők legnagyobb...

Megjelenésének 40. évfordulóját ünnepli Michael Jackson (1958-2009) legendás albuma. Ebből az alkalomból a Sony Music az Estate of Michael Jackson...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Tökéletes hír halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Mit szólnál egy arénás Presser-nagykoncerthez?

A Fb oldalán közzétett bejegyzése szerint a legendás zenésznek nagyjából ugyanezt a kérdést tették fel... Vajon mit válaszolt? :)

A valaha celluloidra vitt leggyötrelmesebb jelenet – Hugh Grant utálta a táncolást az Igazából szerelemben

"Kiestem a ritmusból, főleg az elején, amikor a seggemet riszálom..." – sztár a mai napig morog amiatt, hogy táncolásra "kényszerítették" a filmben, amely nélkül 20 éve nincs karácsony.
Új koncertek