A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

2024/04/17  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

A zenész a közösségimédiás oldalain osztott meg egy szelfit Sean Lennonnal – a néhai Beatles-tag második feleségétől, Yoko Onótól született egyetlen gyermekéről van szó –, és azt is hozzártette, nagyon izgatott, hogy együtt dolgozhat az énekes-dalszerzővel.

James és Sean mindketten sikeres szólókarriert futottak be zenészként, a "Primrose Hill" az első közös munkájuk.

A 48 éves Sean kisebb zenekarok tagja volt (Cibo Matto, The Ghost of a Saber Tooth Tiger, The Claypool Lennon Delirium) és filmzenéket is komponált. James (46) eközben szólóalbumokat adott ki, és csatlakozott Macca projektjeihez. Közreműködött apja 1997-es Flaming Pie és 2001-es Driving Rain című albumán, valamint a Wide Prairie című válogatáson, amelyet édesanyja tiszteletére adtak ki néhány hónappal azután, hogy édesanyja 1998-ban mellrákban meghalt. A folk előadó legutóbb 2016-ban adott ki teljes hosszúságú albumot a The Blackberry Train címmel, és 2024 elején a "Beautiful" című kislemezzel jelezte visszatérését a zenéhez.

Természetesen az új dalt Paul McCartney is megosztotta mindenhol, s amellett, hogy büszke a fiára, szeretettel üdvözölte egykori zenésztársa gyerekét is. A rajongóknak pedig lehetőségük van szerepelni a "Primrose Hill" hamarosan megjelenő klipjében: James McCartney a dal mellé egy versenyt is hirdet, amelyben arra kéri a párokat, hogy osszák meg szerelmes-romantikus videójukat, amelyet a kedvenc helyükön vettek fel. Az április 19-én beérkező ksifilmeknek az új dalt kell zenei aláfestésnek használniuk. A legjobb képkockák pedig bekerülhetnek a készülő klipbe.

James McCartney, Sean Ono Lennon

 

 

Szólj hozzá!


A Kalákáról szóló film igazi kalákában készült – egész estés doku az idén 55 éve alakult együttesről

A Kalákáról szóló film igazi kalákában készült...

A Kaláka: A Kárpátoktól a Karib-tengerig című alkotás premierje június 14-én, a veszprémi Magyar Mozgókép Fesztiválon lesz, a filmbemutatót...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Annyi pénz gyűlt össze, hogy Tompos Kátya akár egy drágább kezelést is kaphat

Ezt Hrutka Róbert, Kátya közeli barátja és zenészkollégája mondta a Storynak. A zenész nemcsak a jótékonysági est egyik fellépője volt, hanem az egész esemény zenei rendezője és szervezője is.

Irigy Hónaljmirigy Békáson – hakni vagy koncert?

Mire tombol, aki az IHM által játszott zenére tombol? A nagyérdemű ezúttal Csobánka téren tombolt – a békásmegyeri gyermeknapon.
Új koncertek