A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

2024/04/17  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

A zenész a közösségimédiás oldalain osztott meg egy szelfit Sean Lennonnal – a néhai Beatles-tag második feleségétől, Yoko Onótól született egyetlen gyermekéről van szó –, és azt is hozzártette, nagyon izgatott, hogy együtt dolgozhat az énekes-dalszerzővel.

James és Sean mindketten sikeres szólókarriert futottak be zenészként, a "Primrose Hill" az első közös munkájuk.

A 48 éves Sean kisebb zenekarok tagja volt (Cibo Matto, The Ghost of a Saber Tooth Tiger, The Claypool Lennon Delirium) és filmzenéket is komponált. James (46) eközben szólóalbumokat adott ki, és csatlakozott Macca projektjeihez. Közreműködött apja 1997-es Flaming Pie és 2001-es Driving Rain című albumán, valamint a Wide Prairie című válogatáson, amelyet édesanyja tiszteletére adtak ki néhány hónappal azután, hogy édesanyja 1998-ban mellrákban meghalt. A folk előadó legutóbb 2016-ban adott ki teljes hosszúságú albumot a The Blackberry Train címmel, és 2024 elején a "Beautiful" című kislemezzel jelezte visszatérését a zenéhez.

Természetesen az új dalt Paul McCartney is megosztotta mindenhol, s amellett, hogy büszke a fiára, szeretettel üdvözölte egykori zenésztársa gyerekét is. A rajongóknak pedig lehetőségük van szerepelni a "Primrose Hill" hamarosan megjelenő klipjében: James McCartney a dal mellé egy versenyt is hirdet, amelyben arra kéri a párokat, hogy osszák meg szerelmes-romantikus videójukat, amelyet a kedvenc helyükön vettek fel. Az április 19-én beérkező ksifilmeknek az új dalt kell zenei aláfestésnek használniuk. A legjobb képkockák pedig bekerülhetnek a készülő klipbe.

James McCartney, Sean Ono Lennon

 

 

Szólj hozzá!


Azt mondjuk: május 1. – te azt mondod: Tabán!

Azt mondjuk: május 1. – te azt mondod: Tabán!

A Tabán az 1970-es évektől a hazai könnyűzenei élet egyik meghatározó helyszíne. Török Ádám és a Mini az LGT-vel közösen indították el a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Vajon befelé nyílik az Akváium Lokál ajtaja?

Az Akvárium Lokálban mutatja be új lemezét a Minimyst. A közönség a most megjelent új dal kivételével már hallhatta a Befelé nyílik dalait, melyek mindegyikét eljátsszák május negyedikén. A koncerten a Summer Freeze lesz a vendégük.

Hogy rapül az idő... A hétvégén Óbuda Napja – koncertekkel

A korábbi években megszokottnál gazdagabb programokkal várja az itt élőket és természetesen az ide látogató vendégeket a hagyományos III. kerületi majális, az Óbuda Napja. Gyerekkoncertek, világzene, könnyűzenei produkciók szerepelnek az étlapon a képzeletbeli jó túrós csusza mellett, amiért annak idején érdemes volt Óbudára...
Új koncertek