A Győri Balett Jamie Winchester és Hrutka Róbert zenéjére készített koncertszerű táncelőadást

2021/12/18  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

One way to Heaven című előadásában a Győri Balett társulata egy könnyed utazásra invitálja a nézőket – az előadás zenei anyaga a Jamie Winchester és Hrutka Róbert szerzőpáros által jegyzet dalokból áll össze.

A Győri Balett Jamie Winchester és Hrutka Róbert zenéjére készített koncertszerű táncelőadást

Túl a negyedik ikszen is kirobbanó formában van a hazai táncélet meghatározó vidéki műhelye, a Győri Balett. Az örökifjú csapatot 2020 óta vezető Velekei László legújabb alkotásában az ezredforduló utáni magyar könnyűzene talán legsikeresebb párosa, a Jamie Winchester és Hrutka Róbert alkotta duó fülbemászó dallamaihoz nyúlt inspirációért.

Ha valaki összegezni akarja a kétezres évtized hazai könnyűzenei trendjeit, biztosan említeni fogja az Írországban született, de kamaszfejjel Magyarországra érkező, majd évtizedeken át itt élő és különböző formációkkal alkotó Jamie Winchester, illetve a magyarországi reklám- és filmzenék fiatalos „nagy öregje”, a különleges stúdióalbumok készítésében is mester Hrutka Róbert duóját. Közös történetük 2001-ben kezdődött egy reklámfilm dallamával, hogy aztán a következő hét évben egymást inspirálva olyan slágereket hozzanak létre, amelyek máig megdobogtatják nem csak a rajongóik szívét. Ez alkalommal vonósnégyessel és több kiváló muzsikussal kiegészülve élőben szolgáltatják a zenét a produkcióhoz.

Velekei László, a Győri Balett koreográfus-rendezője ezekre a számokra komponált koncertszerű táncelőadást: a cselekményes balett műfaja és az önálló történettel, sajátos hangulattal rendelkező nóták korántsem zárják ki egymást, sőt. A társulat tagjainak előadásában egy szerelmek között sodródó, hol boldog, hol gyötrődő férfialakkal ismerkedhetünk meg, akinek az élet nevű kalandparkban tapasztalt örömeiben és bánataiban a néző talán maga is osztozik. Az egyetlen férfi oldalán megjelenő nők töltik meg élettel a színpadot: egyszer szerelmet adnak neki, máskor elhagyják, rajonganak érte vagy épp gyűlölik.

One way to Heaven december 22-én Budapesten is látható, a Müpában. Az előadásban a két zenész is közreműködik.

 

Jamie Winchester, Hrutka Róbert, Győri Balett, One way to Heaven

 

 

Szólj hozzá!


Nem SEMMI: megjelent az Elefánt ötödik nagylemeze

Nem SEMMI: megjelent az Elefánt ötödik nagylemeze

Vagy mégis? SEMMI címmel jelent meg az ötödik Elefánt nagylemez, amelyet nemrégiben az általunk is bemutatott Van Harag című zaklatott...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Mi is szeretünk, Kátya! Jótékonysági koncert Tompos Kátya kezeléséért

Kátya kérésére mostanáig csak a szűk szakma tudhatott az állapotáról, ám eljött az idő, hogy a sorsáért aggódó zenészek és a közönség a Fábián Juli Emlékalapítvány közvetítésével segítsen a nagybeteg énekesnőnek. Az alábbiakban az alapítvány közleményét továbbítjuk nektek:

Egy kis grúz faluból a világhírig – a Kobuciban lép fel a Trio Mandili

A Trio Mandili sikertörténete sokak szerint a kaukázusi-archaikus dallamok megszólító erejéről, de szerintünk inkább a lányok tiszta és nagyon szerethető karakteréről szól. Meg persze a zenéről... Május 11-én este a KOBUCI Kertben kilépnek a digitális térből, és élőben is megmutatják, hogy a többszólamú éneklés miért a...
Új koncertek