A lakók átmenetileg bezáratták Budapest legújabb koncerthelyszínét, a MONYO Land-et

2021/07/06  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Remek line-uppal, kézműves sörökkel, jól szervezett megközelítéssel és átgondolt szervezéssel rukkolt elő a kőbányai szabadtéri szórakozóhely-sörfőzde. Most kénytelenek 15 napra bezárni.

Fotó: Monyo Land

Kedd este a következő közleményt osztották meg FB-oldalukon:

"Kedves közönségünk, barátaink!
MONYO Land rendezvénytartási engedélyét a nyitást követő 15 napon belül a hangkibocsátás szintjének szabálytalanságára hivatkozva megtámadta egy tizenhét fős, helyi lakosokból álló csoport, amelynek következtében az önkormányzat felfüggesztette az engedélyt. Ennek értelmében nem szervezhetünk zenés-táncos rendezvényeket a helyszínen, a fellebbezésüket másodfokon Budapest Főváros Kormányhivatala bírálja el. Eddigi működésünk során folyamatosan, több alkalommal végeztünk hitelesített hangmérést, dokumentáltuk, hogy a hangkibocsátásra vonatkozó törvényben előírt határértéket betartottuk, így a minket ért vád nem állja meg a helyét.
A fejleményekről, a koncertek megtartásának lehetőségéről, az időpontok változásáról és a jegyvisszaváltás lehetőségeiről folyamatosan fogunk kommunikálni veletek.
Köszönjük az együttműködést és megértéseteket, nagyon sajnáljuk a történteket, mi sem így terveztük ezt a nyarat!
Hamarosan jelentkezünk!
A MONYO Land csapata"
A poszt alatt egyre gyűlnek a kommentek, amelyek – vélhetően – fiataloktól származnak, akik a környéken élnek és semmi elviselhetetlenül zavarót nem tapasztaltak. Állítólag már a nyitás előtt ment a kispesti csoportban a hangulatkeltés, aminek ez lett a vége –  egyrészt igaz lehet, hogy a lockdown alatt alacsonyabbra került az ingerküszöb, másrészt nincs a városban olyan hely, ahol ne támadnák a hasonló helyeket. Ahogy egy kommentelő megjegyezte, a Zöld Pardon is ezért szűnt meg...
Tegnap a Bohemian Betyars (képünkön) még meg tudta tartani a koncertjét, az egyik legnépszerűbb daluk szövegét citálnánk ide:
"Megkapsz tőlem bármit, ha úgy akarod
Édes, ne álld el előlem, kérlek a napot!"
A Monyonak pedig drukkolunk!
***
Aszerk. szubjektív megjegyzése:
1. Ne feledjük el, ez az a szektor, amely komoly károkat szenvedett el a pandémia alatt, a legkésőbb indult és egyelőre csak rá érvényesek a korlátozások (védettségi). A társadalmi szolidaritás, úgy tűnik, nem létezik. A Belga és a colorStar koncertjeit törölték egyelőre, a zenekaroknak is kiesés ez a jelenlegi helyzetben.
2. Egy ilyen hely létrehozása rengeteg munka és anyagi ráfordítás eredménye. Ahogy a posztban is olvasható, minden létező engedélyük megvolt – de ne feledjük el, hogy tart a választási kampány, s a saját lakosaival meg nyilván nem akar ujjat húzni a kerület vezetése – most a többieken is áll, hogy hallassák a hangjukat. Úgy tűnik, meg kell tanulnunk harcolni azért, ami a miénk....
3. Csak szólunk, a Szigettel szemben – és ez nem valamiféle közelítő megfogalmazás: pont ott – egy 1400 lakásos böhöm nagy lakópark épül... S a térképet nézve egyelőre nem világos az sem, hogy pl. mi lesz majd a Parkkal. Néha úgy érzem, egyre szűkülnek a szabadtéri lehetőségek mind a zenészek, a helyek és mind a zeneszerető, koncertjáró fiatalok (és idősebbek) számára is. Nem kéne elállni a napot előlük. (mmi)
Monyo Land, sörfőzde, szabadtér, koncerthelyszín, Kőbánya, zajszint, lakók, hatóság, bezárás

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek