A Limp Bizkit elhalasztja európai turnéját

2022/07/19  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Fred Durst egészségi állapota miatt a Limp Bizkit elhalasztja európai turnéját – értesült a BBC.

A Limp Bizkit elhalasztja európai turnéját

Arról, hogy pontosan mi a konkrét egészségügyi probléma, egyelőre nem nyilatkozott a zenész. Durst annyit osztott meg a rajongókkal, hogy a koncertek előtt néhány vizsgálaton vett részt, hogy megbizonyosodjon arról, megfelelő fizikai állapotban van-e.

"Meglepetésemre az orvosom közölte, hogy nem szeretné, ha most turnéra mennék, és maradjak elérhető közelségben, hogy további vizsgálatokat végezhessek".

A zenekar szeptemberben négy koncertet adott volna az Egyesült Királyságban. Kettőt a londoni Brixton Academyben tartottak volna, egy másik koncertet Birminghamben és egyet Manchesterben terveztek. Az amerikai nu-metál banda - amelynek Durst mellett Sam Rivers, John Otto, DJ Lethal és Wes Borland a tagja – Németországban, Ausztriában és Franciaországban is fellépett volna. Hozzánk legközelebb a bécsi/prágai helyszín esett volna augusztus 13/14-én. A Limb Bizkit 2014-ben a Budapest Parkban, 2015-ben a Sziget fesztiválon, 2018-ban a VOLT-on, 2019-ben a Campus fesztiválon adott koncertet. Az útjuk most nem vezetett erre. Meg sehová sem.

"A kétezres évek elején szinte minden róluk szólt. A fiúk elég szépen kiélvezték a népszerűség és a siker minden oldalát, buliztak, csajoztak, ittak és beszólogattak minden sztárnak, aki egy kicsit is szúrta a szemüket. 2000 október 17-én megjelent Chocolate Starfish and the Hot Dog Flavored Water című albumukról mindegy egyes kislemezre kimásolt dal örök sláger lett. Take a Look Around című szerzeményük a Tom Cruise vezényletével készült Mission Impossible filmek kettes számú produktumának főcíme is egyben" – írta anno a campusos ajánlójában kollégánk.

Ami Durst-öt illeti, a most 51 éves zenész még 2015-ben kijelentette, hogy Vlagyimir Putyin "nagyszerű fickó, tiszta erkölcsi elvekkel". Míg a világ nagy része nem ismerte és a mai napig nem ismeri el a Krímet az orosz nemzet részeként, Durst a közösségi médiában "Oroszországként" emlegette a régiót, és azt hangoztatta, hogy szeretne ott házat venni. Sőt, állításai egészen az Egyesült Királyságban működő orosz nagykövetségig eljutottak, akik örömmel tudatták a világgal, hogy Oroszország újabban hírességek turisztikai célpontja, s a Krím tökéletes hely a számukra... Durst később egy orosz rádióműsorban jelentette be, hogy szeretné megszerezni az orosz állampolgárságot, és úgy érzi, hogy teljesen igazságtalan, ahogyan Oroszországot az amerikai médiában ábrázolják.

Ezt követően Durst-nek az ukrán biztonsági szolgálat öt évre megtiltotta, hogy belépjen Ukrajnába...

Most éppen nem tudjuk, mit gondol a háborúról – krími ukrán feleségétől azóta elvált –, a turnémenedzsere anno nyilvánosan megígérte, hogy nem fog efféléket beszélni, de mivel a Wikipédia oldalán külön bekezdésben gyűjtötték össze, kibe (Eminem, Slipknot, Placebo,Trent Reznor stb.) és miért kötött(ek) bele, nem hinnénk, hogy ez sokat számítana. Legutóbb – vagyis kikereshetően legutóbb – a Snot nevű metálbanda gitárosa, Mikey Doling küldte el a f...enébe Durst-öt, mert lenyúlta a nevüket: egy általa felkarolt 24 éves rappert $not-ként kezdett el népszerűsíteni. Mindezt úgy, hogy jó haverja volt a Snot néhai énekesének: a Lynn Straitnek (1968-1998) dedikált, 2000-ben megjelent tribute albumon a "Strait Up" számban szerepelt is.

Úgy tűnik, nem kerüli különösebben a konfliktusokat – még a hozzá közelebb állókkal sem –, de most úgy is tűnik, a betegség sem ugorja át őt csak úgy, egy bakugrással...

 

Limp Bizkit, Fred Durst, turné, halasztás, betegség

 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek