Menopauza 1170x180

A Maradj Otthon! után jön a maradj talpon

2020/05/23  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu, MTI

Az ősztől újrainduló programok lebonyolításához szükséges pályázatok mielőbbi kiírását és elbírálását kéri többek között a Magyar Zenei Tanács annak érdekében, hogy a zenei élet valamennyi területe talpon maradhasson.

 Fotó: Emre Kuzu (Pexels)

A Magyar Zenei Tanács pénteken juttatta el az MTI-hez állásfoglalását, amelyben felhívja a figyelmet a tervek szerint ősztől újrainduló programok lebonyolításához szükséges pályázatok mielőbbi kiírására és elbírálására, valamint azt kéri, hogy a zenei élet valamennyi területe – beleértve a független együtteseket, szabadúszó művészeket, szolgáltatókat – kapjon segítséget a talpon maradáshoz, ne vonjanak el korábban megítélt állami, önkormányzati forrásokat az intézményektől. Emellett tegyék lehetővé, hogy ezek a források eljuthassanak a zenei élet szereplőihez.

A művészek, a technikai személyzet, valamint a zenei rendezvényeknek helyszíneket biztosító intézmények és munkatársaik is nehéz helyzetbe kerültek az elmúlt időszakban. A Magyar Zenei Tanács ezért arra szeretné felhívni a döntéshozók – nemcsak a kormány, hanem az önkormányzatok és a támogatásokat elosztó felelősök – figyelmét, hogy a magyar kultúra továbbélése szempontjából kiemelt fontosságú a művészeti produkcióknak helyet és közönséget biztosító intézmények és vállalkozások támogatása.

Közben, több mint két hónappal az indulása után véget ér a Maradj Otthon! Fesztivál.

A nonprofit kezdeményezés keretében több száz interneten keresztül nézhető eseményt, köztük koncerteket, online partykat, gyerekprogramokat kínáltak a szervezők a járvány miatt otthon maradóknak, programjaikkal több mint 2 millió embert értek el.

"A Maradj Otthon! fesztivál stábja a járványhelyzet miatti korlátozások feloldása után úgy döntött, itt az idő, hogy elbúcsúzzon a közönségtől, és arra biztassa a nézőket, hogy a biztonsági előírások betartásával lassan térjen vissza a virtuális térből a valódi előadások, koncertek, fesztiválok világába" – írják a kezdeményezés szervezői.

A fesztivál záró napját május 23-án, szombaton tartják. A programok között többek között lesz Generali Gyerek Sziget-előadás, elbúcsúzik a tehetséges tervezőket bemutató Divat Placc, Andro és Lotfi Begi livestream DJ settel jelentkezik, és 19 órakor kezdődik a Hegyilevegő Online Fesztivál a Bagossy Brothers Companyval és barátaikkal.

Magyar Zenei Tanács, zenészek, túlélés, Maradj Otthon! Fesztivál

 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek