A pillangó újra kibontja szárnyát: 12 év után visszatér a Bijou

2024/04/16  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

12 év után friss számokkal és májusi újraalakuló koncerttel jelentkezik a magyar Bijou zenekar.

Újra összeáll a Bijou

A pillangó pihen címmel 2011. december 17-én adták utolsó koncertjüket az akkor még létező Millenárison. Azt mondták, a Bijou nem szűnik meg, viszont egy időre, a megújulás reményében szünetel, és ha ha a tagok is úgy akarják, a pillangó majd újra kibontja a szárnyát. Kivártuk :)

A 2003-ban alapított, trip-hop és downtempo zenei alapokra épülő zenekar első albuma (Pillangó) 2009-ben jelent meg, a legismertebb számai pedig a Pillangó, a Depresszió és a Táncutóbbi a Társas játék című magyar televíziós sorozat nyitódalaként is ismert.

A zenekar 2011-es feloszlása után idén új felállásban folytatja a munkát; Hártó Szilvia (ének), Horváth Gábor (gitár) és Asztalos Zoltán (dob) alapító tagok mellett Lengyelfi Eszterrel (basszusgitár) egészült ki a csapat. A májusi koncerten Kondella Krisztián (ütőhangszerek) is közreműködik.

“Nagyon jó érzés, hogy több mint 10 év után visszatérünk a magyar zenei palettára. Az új Bijou a régi hagyományaira épül, továbbra is magyar nyelvű, ének-központú, szerethető, minimál trip-hopot játszunk. Nagyon lelkesen várjuk a májusi koncertet, és bízunk benne, hogy a közönségünk legalább annyira fogja szeretni az új Bijou-t, mint mimondta Hártó Szilvia. (Egy 2009-es interjú vele itt.)

Idén több új számuk is született már, ezek közül a Bícs már a Spotify-on is hallgatható. A zenekar újraalakuló koncertje május 25-én lesz a Gödör klubban.

 

 

Bijou, Gödör klub

 

 

Szólj hozzá!


A Kalákáról szóló film igazi kalákában készült – egész estés doku az idén 55 éve alakult együttesről

A Kalákáról szóló film igazi kalákában készült...

A Kaláka: A Kárpátoktól a Karib-tengerig című alkotás premierje június 14-én, a veszprémi Magyar Mozgókép Fesztiválon lesz, a filmbemutatót...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Annyi pénz gyűlt össze, hogy Tompos Kátya akár egy drágább kezelést is kaphat

Ezt Hrutka Róbert, Kátya közeli barátja és zenészkollégája mondta a Storynak. A zenész nemcsak a jótékonysági est egyik fellépője volt, hanem az egész esemény zenei rendezője és szervezője is.

Irigy Hónaljmirigy Békáson – hakni vagy koncert?

Mire tombol, aki az IHM által játszott zenére tombol? A nagyérdemű ezúttal Csobánka téren tombolt – a békásmegyeri gyermeknapon.
Új koncertek