A Punnany Massifé lesz az első tánc: ma nyit a fertőrákosi barlangszínház

2022/05/27  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu, MTI

Ma kezdődik a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház 2022-es szezonja: a Királynők és királyok címmel meghirdetett évadot a Punnany Massif zenekar nyitja meg, másnap Szulák Andrea és a Stúdió 11 Ensemble ad koncertet.

Ma kezdődik a fertőrákosi barlangszínház idei évada

A barlangszínház 2015-ben nyerte el jelenlegi formáját, amikor 2 milliárd forintos beruházással megújult a játszóhely. A színház nézőtere amfiteátrum jellegű, különleges szcenikai adottságokkal bír, ezért az évad tervezésénél a műfaji sokszínűségre törekedtek: a színház, a komolyzene, a könnyűzene és a táncművészet is megjelenik a kínálatban – a műfajok királynői és királyai lesznek láthatók és hallhatók a színpadon.

A színház saját produkcióként mutat be június 18-án egy összművészeti alkotást, amelyben a táncművészet és a zeneművészet is megjelenik. Bartók Béla A csodálatos mandarin és Ravel Bolero című művére készülnek táncdarabok, a Soproni Petőfi Színház és a Forrás Produkció együttműködésében, az InterEUropa Balett előadásában. Bogányi Gergely és Boros Misi zongoraművész, valamint Binder Károly és Varga Gábor dzsesszzongorista játssza a darabokat Bogányi-zongorákon. Az előadás koreográfusa Michael Kropf.

Szintén saját produkcióként mutatják be július 22-én a Vadak Ura - The Covenant című családi musicalt, a Soproni Petőfi Színház és a TBG Production közös előadását, Pataki András rendezését, amely összesen hat alkalmommal látható. Az idén először meghirdetik a Jazzcsütörtök című programot, amely először június 16-án várja a közönséget. Július 7. és 10 között rendezik meg a SopronDrum nemzetközi ütősfesztivált, erről részletesen itt írtunk.

A német nyelvű közönségnek Ábrahám Pál Bál a Savoyban című revüoperettjét tűzik műsorra júniustól. Az évadban Lehár-gálaestet is tartanak. A produkció magyarul is megtekinthető július 2-án. A barlangszínház idei programjában szerepel Az Ég tartja a Földet - Erzsébet, a szerelem szentje című musical és a Sissi, a magyar királyné című operett is.

Győri Filharmonikus Zenekar három koncertet ad a barlangszínházban. A Kékfrankos koncertsorozatot június 19-én indítják útjára a The music of James Bond című hangversennyel, Alex Johansson vezényletével. Július 8-án Salute, SopronDrum! című klasszikus zenei koncerttel köszöntik a 4. nemzetközi ütősfesztivál résztvevőit. A sorozat zárásaként augusztus 20-án Péter Bence zongoravirtuózzal, zeneszerzővel és zenei producerrel találkozhat a közönség.

Zorán június 26-án két alkalommal ad koncertet zenekarával, Dés László és barátai július 16-án lépnek fel. Augusztus 5-én és 6-án a Csókkirály című koncertshow látható, a Lévi Story - A Farmerkirály című előadást augusztus 26-án és 27-én tűzik műsorra. Kőhalmi Zoltán önálló estjét, Az eltitkolt igazság címmel szeptember 9-én láthatja a közönség, másnap Rúzsa Magdi koncertje zárja a barlangszínházi szezont.

 

A részletes program itt.

Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház

 

 

Szólj hozzá!


Két év szünet után ismét ingyenes fesztiválra gyűlnek össze a RoCkányok

Két év szünet után ismét ingyenes fesztiválra...

A Békés megyei Okányban 2019-ben első – és akkor még egyszerinek tervezett – alkalommal jött létre a RoCkány Feszt, de a kedvező...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Az Iron Maiden elhozza Budapestre a Legacy Of The Beast-showt

A Legacy Of The Beast elnevezésű turné indulása óta a zenekar közel kétmillió rajongónak játszott a világ 39 országában, beleértve a százezer fős Rock In Rio fesztiválfellépésüket is, Brazíliában. Most Magyarországra is elhozzák a show-t.

Dühterápiás hardcore-punk kezelés a Dürerben

Akik egy igazi hardcore-punk buliban vezetnék le az elmúlt időszak felgyülemlett dühét, azoknak szerencséjük van, ugyanis július 7-én a Dürer Kert színpadát a Scowl és a One Step Closer veszi birtokba.

Füstös klubokból indult, mára a legelismertebb koncertszínpadok sztárja: Kurt Elling

A bársonyos hangú és utánozhatatlan eleganciájú énekes SuperBlue címmel ezúttal egy funkos, hiphopelemekkel dúsított albumot készített a gitárfenomén Charlie Hunterrel, amelynek dalait Európában először a budapesti közönség hallhatja élőben július 5-én, a Müpában.
Új koncertek
Máté-passió
Máté-passió
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
YBL209
YBL209
Budapest