A Random Trip ódát írt Veszprémhez

2023/09/26  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Ezt már is megtettük, csak nem evvel a dalban mondtuk el, hanem szóban (link a cikk végén). A nyár óta már a magyar rádiókban is hallható szerzeményen több veszprémi kötődésű zenész is dolgozott, és az EKF év apropóján született meg. A dalban felcsendül többek között Eckü, Likó Marcell, Beck Zoltán, Schoblocher Barbara és Bagossy Norbert hangja is.

A Random Trip pop ódát írt Veszprémhez

A Random Trip, a zenei sokszínűség és az új utakat is felfedező, gyakran kísérletező jellegű zene egyik úttörője nem habozott, amikor felmerült hogy a zene városának szüksége lenne egy olyan dalra, amely reflektál az egész projekt szellemiségére. Fontos szempont volt, hogy a dal megalkotásában olyan zenészek is részt vegyenek, akiknek van kötődésük a városhoz, hogy így saját érzéseiket, kötődésüket is megjeleníthessék a zenében.

A közreműködők között találjuk többek között Ecküt, aki a Veszprémben alakult Hősök rapbanda oszlopos tagja és maga is a környéken él.

„Én Pétfürdőn élek, a Hősök pedig Veszprémben indult. Nagy dolog számomra hazai pályáról zenében hírét vinni a környéknek. Ebben a dalban nagyon szeretem, hogy viszonylag sokszor változik meg a zene hangulata és ez mégsem zavaró, leköti a figyelmet, nem kuszál össze a sok hang és arc" – mondja.

 A zenei gárdához csatlakozott a 30Y frontembere, Beck Zoltán is, akit a VEB2023 EKF Romkoncertek eseménysorozatának előadásain és a Holtszezon Fesztiválon is hallhatott már a közönség az elmúlt hónapokban és aki nem mellesleg szintén Veszprémtől nem messze nőtt fel, így bőven akadtak olyan emlékképek, amelyek a dalhoz köthették.

„Ajkán nőttem fel, minden ismerőssége a világnak innen van: az erdők, a hegyek, a nagyváros (ami nekem Veszprém volt), meg az északi part.  Nekem a Balaton dél felől nem is értelmezhető. Nekem különösen fontos volt, hogy Marcival énekeljünk együtt: egy várpalotai gyerek és egy ajkai alapvető élettapasztalata más városból, mégis ugyanabból a szűk panellakásból indult."

Veszprém dala – feat. Bagossy Norbert, Schoblocher Barbara, Beck Zoli, Likó Marcell, Eckü – júniusban csendült fel először a Petőfi Rádióban és azóta is többször hallhatjuk a magyar rádiókban, de elérhető Spotify-on, YouTube-on, az Apple Music és a Deezer felületein is.

Meg nálunk is:

Veszprém nem csak a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (VEB2023 EKF) program bázisa, hanem többek között az UNESCO A zene városa elismerés büszke birtokosa is. A város életének meghatározó része a zene: olyan eseményeket rendeznek itt meg minden évben, mint az Utcazene Fesztivál, amelynek keretében egy teljes hétvégén át megtelnek az utcák zenészekkel, a hegedűművészetet népszerűsítő Auer Fesztivál vagy a világsztárokat felvonultató VeszprémFest, de folyamatosan érkeznek az új belépők is. A VEB2023 EKF program égisze alatt debütált többek között a Veszprém Blues Fesztivál és hamarosan érkezik a Veszprém Jazz Fesztivál is, világklasszis jazz zenészek koncertjeivel.

A VEB2023 EKF programnak köszönhetően megszületett többek között a Hangár Könnyűzenei Központ, több közösségépítő zenei program is megvalósult és különleges klasszikus és kortárs zenei műfajok is bemutatkoztak olyan rendezvényeknek köszönhetően, mint a Régizenei napok, a Chaconne Fesztivál vagy a Balkan:Most, amelyről itt írtunk ódát:

 

A legjobb dolog, ami a nyári fesztiválszezon végén történhetett velünk

 

Random Trip, Veszprém

 

 

Szólj hozzá!


A margitszigeti szökőkút idei setlistje

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz városban játszanak majd, Bécstől Londonon át Münchenig.

16 éve nem írtak új dalokat – ma megjelent a KFT új albuma

16 év után új albummal jelentkezett a KFT: ma megjelent a "Még mit nem" című 6 dalos lemez, melyről két szerzeményt Laár András, hármat Bornai Tibor és egyet Márton András jegyez.
Új koncertek