A tesztkoncert után majdnem igazi arénabuli lesz Barcelonában

2021/03/06  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Barcelonában 5000 fős rockkoncertet rendeznek március 27-én, miután a korábbi, teszteléssel lezajlott kísérleti koncertek során nem fertőződött meg senki – írja a Telex.

Pearl Jam koncert 2018-ban a Palau Sant Jordi arénában

December elején kísérleti koncertet tartottak Barcelonában, melynek jelentőségét (és az eredményhez fűződő nagy várakozást) az is mutatta, hogy az eseményt több barcelonai koncerthelyszín, kiadó és szponzor finanszírozta, köztük a Primavera Sound, amely – noha a teszt jól sikerült –  a héten mondta le a fesztivált.

A zárt térben megrendezett decemberi koncert után 8 nappal mindent résztvevőt teszteltek, és egyikük sem fertőződött meg koronavírussal, ezen felbuzdulva most a Palau Sant Jordi aréna lesz a helyszín. Természetesen lesznek óvintézkedések: a résztvevőknek aznapi negatív antigéntesztet kell bemutatniuk és FFP2 maszkot kell viselniük, de nem kell majd egymástól távolságot tartaniuk, a csaknem 18 ezer főt befogadó arénát pedig 1800-as zónákra osztják majd fel.

Ezzel a rendezvénnyel szemben is nagyok az elvárások: a Love of Lesbian koncert sikerességén múlhat a szakadék szélén lévő zeneipar újjáéledése is – bár a Primaverán ez most már sokat nem segít.

 

 

tesztkoncert, barcelona, Palau Sant Jordi, Love of Lesbian

 

 

Szólj hozzá!


Sötét energiák az A38-on

Sötét energiák az A38-on

Bár a Hajó nem igazán erről a műfajról ismeretes, a tavaszi szezonban több metálkoncert is lesz az A38-on.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Emiliana Torrini a RepTárban landol nyáron – egy igazán különleges történetű albummal érkezik

Emiliana Torrini izlandi énekes-dalszerző ad koncertet július 14-én a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban.

Sziget, VOLT (!), Kolorádó, Carson Coma, Campus és még sokan mások: I. TURBINA MERCH FESZTIVÁL

Március 17-én (vasárnap) egy gigantikus merchvásárt tart a Turbina, ahol ismert zenekarok, fesztiválok, klubok és más zenei szervezetek árulják együtt az idei és korábbi években készített merch termékeiket. A kapu nyitva áll a rajongók, a szakma és a sajtó előtt egyaránt. A rendezvényen való részvétel ingyenes.
Új koncertek