Amíg várjuk az újraindulást: 3+1 koncertfelvétel a legjobbakból

2021/05/06  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu, Lounge Communication

Ilyenkor már kezdődne a koncert-és fesztiválszezon, az előbbi biztos, ám egyelőre nem tudjuk, mikor bulizhatunk élőben a kedvenceink és/vagy a világsztárok koncertjein. A YouTube-on böngészve addig is jobbnál jobb koncertfelvételeket találhatunk, szuper minőségben. Az alábbi felvételek biztosan benne vannak a top 3-ban – plusz 1!

Amíg várjuk az újraindulást: 3+1 koncertfelvétel a legjobbakból

Tina Turner - One last time, London, 2000

A rock and roll Királynője a Twenty Four Seven turnéja során dupla koncertet adott Londonban, amelyből One last time címmel koncertfilm is készült, így bármikor boom-shaka-laka-lakázhatunk egyet Tinával a nappaliban. A Fool in Love vagy az Addicted to love is garantálja a jó tombolást, de ha épp dolgozunk közben, tekerjük a lassúzós Private Dancerhez vagy a Whatever you needhez.

A koncertfilm címével ellentétben Tina korántsem hagyott fel a zenéléssel és a koncertezéssel 2000-ben, ahogy erről az azóta kiadott albumai is tanúskodnak. Most viszont úgy tűnik, túl a nyolcvanon már tényleg alacsonyabb fokozatra kapcsolt, de ezt is királynőhöz méltó eleganciával teszi: egy dokumentumfilmmel búcsúzik a rajongóktól. Daniel Lindsay és T.J. Martina rendezése március elején, a berlini filmfesztiválon debütált, és a hírek szerint néhány hónap múlva a magyar közönség is láthatja majd a TINA-t. Addig is mehet a hangolódás a koncertfelvétellel, vagy a film zenéit felvonultató Spotify-listával!

 

Sting - Bataclan, Párizs, 2016

Klasszikus közönséget énekeltetős koncert – némi csavarral. Sting vendége ezen a koncerten a libanoni származású jazz trombitás-zeneszerző tehetség, Ibrahim Maalouf volt, akinek a tavalyi, 40 Melodies című albumán közre is működött. Maalouf a koncert elején a Fragile-t fűszerezi meg egy romantikus trombitaszólóval, az Inshallah pedig igazi világzenei színezetet kap ebben a feldolgozásban. A csúcs persze az elmaradhatatlan Desert Rose! Nem lehet elképzelni Sting-koncertet az English man in New York nélkül, amelynek az újragondolásával néhány hónappal ezelőtt Shirazee faragott egy afrobeat újdonságot.

A párizsi koncertfelvétel azért is különleges, mert ezzel nyílt újra a felújított Bataclan a 2015-ös támadások első évfordulójának előestéjén. Sting egyébként az elmúlt hónapokban sem tétlenkedett, márciusban jött ki új, Duets című albuma, olyan nevek közreműködésével, mint Shaggy, Eric Clapton vagy Melody Gardot.

 

Adele – London, 2011

Londoni születésű énekesként a Royal Albert Hallban a Hometown Glory című számmal koncertet kezdeni – ez a garantált katarzis. Adele ülős koncertje a hangversenyteremből a mintapéldánya annak, mikor nem kell se nagy díszlet, se vizuál, se extrém jelmez, hogy egy koncert működjön. A 2011-es felvétel idején Adele-nek még csak 2 albuma, mégis rengeteg slágere volt, a soft poptól a soulos, country-s hatásokig mindenfélét hallhatunk a koncerten.

A szimfonikus feldolgozások szerelmeseinek a Turning tables lesz a kedvence, ahol a koncert során leginkább előtérbe kerül az Adele-t kísérő 12 vonós hangszeres. Az If It Hadn't Been for Love hallgatva egy country buliban érezhetjük magunkat. Aki csak Adele érzelmesebb slágereit ismeri, érdemes a My Shame-hez vagy a Romour Has It-hez tekernie, ezekben megmutatkozik a kacér, szókimondó oldala is.

Adele egy ideje nem jelentkezett új albummal, tavaly ősszel jelent volna meg egy lemeze, de még várnunk kell rá – jó néhány év alkotás után remélhetőleg idén jönnek ki az új dalok.

Plusz 1: legyen egy magyar koncert is!

Jazz+Az: 20-Year Challenge koncert, Budapest, 2020

Jazz meg ez-az, rap, pop, funky, avagy a Jazz+Az újra a színpadon, a búcsúkoncert után 20 évvel. Az eredeti zenekar koncertezett a Budapest Arénában, Dés Lászlóval, Geszti Péterrel és a vokalistákkal. A koncerten az összes népszerű sláger elhangzik, a Mit tehet a sejttől a Nem adom felig, két szám között Geszti "átkötései" szórakoztatnak.

A sok humor mellett néhány megható pillanat is akad azért, például a Csepp a tengerben Váczi Eszterrel. Dés László is aktív részese a koncertnek, eljátssza a klasszikusait, az Olyan szépek voltunkat és a Nagy utazást. Nemcsak ő, de a többi hangszeres sem marad a háttérben, egy-egy szólóval búcsúznak a Jazz+Az-tól.

Kitartás, nemsokára jönnek az élő koncertek!

 

koncert, live, Youtube, Tina Turner, Sting, Adele, Jazz+Az, Geszti Péter

 

 

Szólj hozzá!


Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

A kiváló dél-afrikai blues rock gitáros immáron hatodik alkalommal tér vissza fővárosunkba. Dan Patlansky tavaszi turnéjának zárókoncertjére az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.

Sárarany vinyl – Fekete Jenő 60.

A magyar blueslegenda 60. születésnapját, a pályán eltöltött első 40 évét és az idei Record Store Day-en megjelenő “sárarany” dupla vinyl kiadását ünnepli április 27-én az A38 hajón egy erre az alkalomra alakult, friss formációval.
Új koncertek