artist2watch: egymillió fontos bankjegy független zenészeknek

2024/04/16  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Független hazai előadók részére indít komplex támogatási programot a WMMD. A zenei disztribútor idén összesen 6 előadónak segít az előrejutásban – a közel egymillió forint értékű támogatás többek között klipkészítésre, fotózásra és marketingkommunikációs célokra fordítható.

Fotó: WMMD

A WMMusicDistribution 2008 óta foglalkozik digitális zeneterjesztéssel - több mint 2000 partnerük között – a pályakezdő művészek mellett – számos A listás előadó is megtalálható. A disztribúció mellett számos plusz szolgáltatást vezettek be az elmúlt évek során, hogy megkönnyítsék a partnereik érvényesülését a digitális zene világában.

Az artist2watch program célja, hogy feltörekvő előadóknak nyújtson segítséget – az elemeket úgy alakították ki, hogy egy-egy új megjelenés sikerességében segíthessenek. Idén összesen 6 előadó kap lehetőséget három hónapos etapokban - a cél, hogy az aktuális új lemezek promóciója a WMMD szakmai és anyagi támogatásával a lehető legsikeresebb legyen. A több mint egymillió forint értékű program keretében többek között kliptámogatást, fizetett pr és marketing kampányokat (pl. Spotify kampányt és offline plakátkihelyezést budapesti szórakozóhelyeken), fotózást, teljeskörű online jelenlét optimalizálást kapnak a produkciók. 

A fentiek mellett lehetőségük lesz négy szakemberrel egy-egy személyre szabott beszélgetésre: Biczó Andrea, kommunikációs szakember a Budapest Park Pr-managere a zenei kommunikációval kapcsolatban; Molnár Tamás Artisjus, Fonogram és Petőfi Zenei Díjas énekes, dalszerző a zeneszerzés-szövegírás területén ad majd néhány hasznos tanácsot a produkcióknak. Nagy Adrienn, a Művészetek Völgye programigazgatója, korábban a Quimby zenekar managere a koncertszervezés és a menedzsment kapcsán, Vígh Arnold, 21-szeres platina- és arany lemezes zenei-rendező és producer pedig többek között a stúdiótechnika és produceri munka témakörében osztja majd meg szakmai tapasztalatait és tudását.

Fontos: a támogatott előadókat szubjektív szempontok alapján választják ki, a programba egyelőre nincs lehetőség jelentkezni.

Az első támogatottak

Május 3-án érkezik ‘Brutal Extensions’ című új lemeze, amelyet május 17-én a Három Hollóban mutatnak be élőben a zenekarával.

Ben T Kadar (képünkön) szólóprojektjével 2020 óta aktív szereplője  a zeneiparnak. Számaiban az önmarcangoló szövegek nyers elektronikus zenei aláfestést kapnak, amit a trap és a hiphop műfajok elemeivel vegyít. Egyik célja, hogy hallgatói sorsközösségre találjanak, ne legyenek egyedül az érzéssel, hogy néha mindenféle ok nélkül mennyire nehéz is embernek lenni.

Május 10-én érkezik új lemeze, a ‘REBEL’.

A fiatal rapper, Wxlfless legutóbb a Kikeltetőn hívta fel magára a hazai szakma figyelmét, előző lemezén többek között Beton.Hofival és Csokyval is együtt dolgoztak,  de szerzett már zenét a Nemzeti Filmintézetnek is.

 

 

Pénz áll a független előadók házához – ne hagyjátok ki a lehetőséget!

WMMD, artist2watch, Ben T Kadar, Wxlfless

 

 

Szólj hozzá!


A Kalákáról szóló film igazi kalákában készült – egész estés doku az idén 55 éve alakult együttesről

A Kalákáról szóló film igazi kalákában készült...

A Kaláka: A Kárpátoktól a Karib-tengerig című alkotás premierje június 14-én, a veszprémi Magyar Mozgókép Fesztiválon lesz, a filmbemutatót...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Annyi pénz gyűlt össze, hogy Tompos Kátya akár egy drágább kezelést is kaphat

Ezt Hrutka Róbert, Kátya közeli barátja és zenészkollégája mondta a Storynak. A zenész nemcsak a jótékonysági est egyik fellépője volt, hanem az egész esemény zenei rendezője és szervezője is.

Irigy Hónaljmirigy Békáson – hakni vagy koncert?

Mire tombol, aki az IHM által játszott zenére tombol? A nagyérdemű ezúttal Csobánka téren tombolt – a békásmegyeri gyermeknapon.
Új koncertek