artist2watch: egymillió fontos bankjegy független zenészeknek

2024/04/16  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Független hazai előadók részére indít komplex támogatási programot a WMMD. A zenei disztribútor idén összesen 6 előadónak segít az előrejutásban – a közel egymillió forint értékű támogatás többek között klipkészítésre, fotózásra és marketingkommunikációs célokra fordítható.

Fotó: WMMD

A WMMusicDistribution 2008 óta foglalkozik digitális zeneterjesztéssel - több mint 2000 partnerük között – a pályakezdő művészek mellett – számos A listás előadó is megtalálható. A disztribúció mellett számos plusz szolgáltatást vezettek be az elmúlt évek során, hogy megkönnyítsék a partnereik érvényesülését a digitális zene világában.

Az artist2watch program célja, hogy feltörekvő előadóknak nyújtson segítséget – az elemeket úgy alakították ki, hogy egy-egy új megjelenés sikerességében segíthessenek. Idén összesen 6 előadó kap lehetőséget három hónapos etapokban - a cél, hogy az aktuális új lemezek promóciója a WMMD szakmai és anyagi támogatásával a lehető legsikeresebb legyen. A több mint egymillió forint értékű program keretében többek között kliptámogatást, fizetett pr és marketing kampányokat (pl. Spotify kampányt és offline plakátkihelyezést budapesti szórakozóhelyeken), fotózást, teljeskörű online jelenlét optimalizálást kapnak a produkciók. 

A fentiek mellett lehetőségük lesz négy szakemberrel egy-egy személyre szabott beszélgetésre: Biczó Andrea, kommunikációs szakember a Budapest Park Pr-managere a zenei kommunikációval kapcsolatban; Molnár Tamás Artisjus, Fonogram és Petőfi Zenei Díjas énekes, dalszerző a zeneszerzés-szövegírás területén ad majd néhány hasznos tanácsot a produkcióknak. Nagy Adrienn, a Művészetek Völgye programigazgatója, korábban a Quimby zenekar managere a koncertszervezés és a menedzsment kapcsán, Vígh Arnold, 21-szeres platina- és arany lemezes zenei-rendező és producer pedig többek között a stúdiótechnika és produceri munka témakörében osztja majd meg szakmai tapasztalatait és tudását.

Fontos: a támogatott előadókat szubjektív szempontok alapján választják ki, a programba egyelőre nincs lehetőség jelentkezni.

Az első támogatottak

Május 3-án érkezik ‘Brutal Extensions’ című új lemeze, amelyet május 17-én a Három Hollóban mutatnak be élőben a zenekarával.

Ben T Kadar (képünkön) szólóprojektjével 2020 óta aktív szereplője  a zeneiparnak. Számaiban az önmarcangoló szövegek nyers elektronikus zenei aláfestést kapnak, amit a trap és a hiphop műfajok elemeivel vegyít. Egyik célja, hogy hallgatói sorsközösségre találjanak, ne legyenek egyedül az érzéssel, hogy néha mindenféle ok nélkül mennyire nehéz is embernek lenni.

Május 10-én érkezik új lemeze, a ‘REBEL’.

A fiatal rapper, Wxlfless legutóbb a Kikeltetőn hívta fel magára a hazai szakma figyelmét, előző lemezén többek között Beton.Hofival és Csokyval is együtt dolgoztak,  de szerzett már zenét a Nemzeti Filmintézetnek is.

 

 

Pénz áll a független előadók házához – ne hagyjátok ki a lehetőséget!

WMMD, artist2watch, Ben T Kadar, Wxlfless

 

 

Szólj hozzá!


Hogy rapül az idő... A hétvégén Óbuda Napja  – koncertekkel

Hogy rapül az idő... A hétvégén Óbuda Napja –...

A korábbi években megszokottnál gazdagabb programokkal várja az itt élőket és természetesen az ide látogató vendégeket a hagyományos III....
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Feloszlik az Óriás zenekar

Utolsó előtti alkalommal a Fishing on Orfűn lép színpadra a zenekar 06.28-án, a búcsúkoncertjük pedig az Akváriumban lesz a Turbo és a Cataflamingo társaságában.

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei programnak este tízkor vége. A muzsikára táncoló vízoszlopok napnyugta után is varázslatos látványt nyújtanak az őket megvilágító színes fényjátékkal, sőt, rövid filmeket is láthattok...
Új koncertek