Az idei MTV VMA gálán a Legjobb Himnusz kategóriában is osztottak díjat

2019/08/29  ·   Zenei hír   ·  Simonyi Éva

Az MTV Video Music Awards az MTV által átadott díjat a legjobb videóklipek díjazására alapították. Az 1980-as évek közepén jelent meg a Grammy-díj mellett új alternatívaként. Az idei díjátadóra többek között jelölték Halseyt, a Panic! At The Discot, Billie Eilisht és a Fall Out Boyt is. Íme, az eredmény.

Az idei MTV VMA gálán a Legjobb Himnusz kategóriában is osztottak díjat

Az idei VMA díjátadón tarolt Taylor Swift, Ariana Grande és Billie Eilish. Az énekesnőkön kívül a 36. MTV Music Video Award díjátadó gála egyik legnagyobb nyertese a Panic! At The Disco lett, aki az egyik legnevesebb kategóriában vitte haza a győztesnek járó díjat. Az együttes (amelyet Brendon Urie alkot egy személyben) a Legjobb Rock kategóriában nyert díjat. Ugyanebben a kategóriában indult a the 1975, a Fall Out Boy, az Imagine Dragons, a twenty one pilots és Lenny Kravitz is.

Brendonnak a “High Hopes” című dalával sikerült elhoznia a díjat, de a díjátadón nem tudott megjelenni, így személyesen nem vette át a szobrocskát, később azonban twitteren köszönte meg: “Ayyyeeee, kaptam egy új csillogó kis holdjáró emberke szobrot, amit feltehetek a polcomra, imádlak titeket, köszönöm, szavaztatok rám!” Urie ezen kívül még 3 kategóriában volt jelölt, mindháromban közös dalával Taylor Swifttel (ME!), de végül egyiket sem váltotta díjra.

Az idei VMA-n egy 3 új kategóriát is bevezettek a szervezők, amelyekben a közönség szavazata számított: a Legjobb csapat, Legjobb Himnusz és a Nyár Dala. Az új kategóriákban (és több másban is) jelöltként indult a 5 Seconds Of Summer, Halsey, Miley Cyrus, Billie Eilish, Ariana Grande, Post Malone, és Lil Nas X. A legjobb csapat kategória nyertese végül a rajongói szavazatok alapján (nem meglepő módon) a BTS nevű koreai fiúbanda lett, akik elképesztő népszerűek az elmúlt 1-2 évben,

a Legjobb Himnusz (“Power Anthem”) a “Hot Girl Summer” lett (előadók: Megan Thee Stallion ft. Nicki Minaj & Ty Dolla $ign),

a Nyár Dala pedig nem más, mint a Ariana Grande & Social House-tól a “Boyfriend”.

 

Billie Eilish 9 kategóriában indult, ő a harmadik legtöbb jelölést kapott zenész Ariana Grande és Taylor Swift után, akik 10-10 kategóriában indulnak esélyesként. A fent említett 3 énekesnő végül 3-3 díjat vitt haza. Billie Eilish egyik díját a Bad Guy című videóért kapta a Legjobb vágás kategóriában, amit ő maga vágott:

Taylor Swift legnagyobb díja a Legjobb videóért járt a You Need To Calm Down-ért:

Ariana Grande pedig elhozta az Év Előadójának járó díjat.

A nyertesek teljes listáját itt találjátok.

Mi sem maradunk ki a díjesőből, idén immár negyedik alkalommal rendezik meg a Magyar Klipszemlét október 10-én az Akvárium Klubban. A nevezéseket szeptember 15-éig várják.

 

MTV Video Music Awards, Taylor Swift, Panic! At The Disco, Billie Eilish, Ariana Grande

 

 

Szólj hozzá!


Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

A Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators a "The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24" keretében – 21 ország 32 városában lépnek fel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
Új koncertek