Barbara Streisand dalai –magyarul is

2021/05/18  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Barbara Streisand dalait énekli új albumán Tátrai Eszter. A cédén kilenc Barbra Streisand dal hallható; nagyrész eredeti nyelven, de a koncertélményhez hasonlóan, néhány sor magyarul is elhangzik.

Barbara Streisand dalai –magyarul is

Streisand nem csupán egyetlen stílus. Streisand nem csak egy énekes. Streisand mesél. Ester is mesélni szeretne a közönségnek, szerelemről, kapcsolatokról, örömről, bánatról, veszteségekről, hitről. S teszi ezt olyan dalokon keresztül, amiket a zenei élet legnagyobb zeneszerzői, dalszövegírói alkottak.

Jól ismert filmzenék, musical betétek, jazz balladák, érzelmes bluesok, pop slágerek, melyek kellemes emlékidézés lehetnek; és kevésbé ismert dalok, amik a megszokotton túl is adhatnak valami újat. Az ESTER produkció 2018-ban indult és mára már kiforrott repertoárjukkal koncerteznek országszerte, remélve, hogy a Streisand-élmény minél több emberhez eljut.

Tátrai Eszter - ének
Pozsonyi Tibor - dobok
Vajda Tibor - basszusgitár
Kiss Zoltán - gitár
Dorogi Ákos - zongora
Horváth András - szintetizátor

Tátrai Eszter Balatonfüreden nevelkedett. Kora gyermekkorától énekel. Mióta az eszét tudja, mindig is előadó szeretett volna lenni. A Bem József Általános Iskolában a kórus- és népdaléneklés, valamint a klasszikus hangképzés egyaránt szerves részei voltak a hétköznapjainak. Eszter eredetileg színésznőnek készült. A középiskola elvégzése után a Színház- és Filmművészeti Egyetemre is felvételizett, de végül a Kőbányai Zenei Stúdió könnyűzenei ének szakára nyert felvételt, ott folytatta zenei tanulmányait. A Zenei Stúdióban történt, hogy korrepetítora, Blum József az "Evergreen" című szám tanulása közben egyszer csak felnézett rá és azt mondta: "Valami annyira emlékeztet benned Streisandra!"



Onnantól datálható, hogy Esztert komolyan érdekelni kezdte az énekesnő hatalmas repertoárja,  Barbra sokrétű művészi munkássága. Minél többet ismert meg belőle, annál jobban érteni kezdte, hogy miből eredhet a hasonlóság, miért tud olyan könnyen azonosulni a klasszikus alapokra épülő, színészi képességeket igénylő előadásmóddal. A Budapesten töltött évei során hamar belecsöppent a szakmába. Jazz zenekarával, a Mitrió-val járták a klubokat, saját zenéket szereztek, szövegeket is írt. Tizennyolc éves korában pedig már szólistaként is bemutatkozott a Magyar Rádió "Promenád" című műsorában, mint fiatal Tehetség.

Az iskolák elvégzése után -egy rövid hajós szerződést követően- sikerült a színházi életbe is belekóstolnia. A Szolnoki Szigligeti Színházban, majd a Győri Nemzeti Színházban dolgozott kóristaként. Közben az egyik hazai lányegyüttes, az ABBA Sisters alapító tagja lett, akikkel országszerte turnéztak.



2012-ben külföldre szerződött. Előbb Rodosz szigetén, egy női trióban, a Voices-ben énekelt. Majd a török riviérán folytatta, Antalya és Marmaris szállodáiban különböző showműsorokban (ABBA, Dreamgirls). Ott adta elő először az egész estés Barbra Streisand műsorát is, amely nagy sikert aratott.



Pár évvel korábban Pozsonyi Tibor "Finki" Pink Floyd tribute zenekarában, a Hungarian Pink Floyd Showban is vokálozott. Mivel nagyon szerették a közös munkát, Tibi és felesége megkeresték, hogy ha majd egyszer Magyarországon is énekelne Streisand dalokat, mindenképpen vegye fel velük a kapcsolatot. Úgy is történt. Miután 2018-ban hazaköltözött Balatonfüredre, Eszter úgy érezte elérkezett az idő, hogy a külföldön szerzett tapasztalatait itthon is kamatoztassa, és végre olyan repertoárt énekeljen, amiben a leghitelesebb tud lenni...

Tátrai Eszter, Barbara Streisand

 

 

Szólj hozzá!


Ez a Vad Fruttik új dalának története

Ez a Vad Fruttik új dalának története

Nincs vissza címmel új dallal és a hozzá forgatott klippel jött ki a Vad Fruttik. A szám alkotói folyamata egészen rendhagyó módon történt,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Egy tragédia miatt elhalasztották, most megvan a Call Me Karizma-koncert új időpontja

Bár tavaszi koncertturnéját egy, a dobosa életében bekövetkezett tragédia miatt halasztani kényszerült, Call Me Karizma betartotta ígéretét és itt az új dátum a budapesti koncertjére, úgyhogy mindenki átírhatja a naptárjában: Call Me Karizma – november 3., Turbina.

Bazi nagy majális a Bakáts téren: közös koncertet ad a Duckshell és a Besh o droM

Nem csak a munka ünnepét, hanem Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozásának 20. évfordulóját is megünneplik 2024. május 1-én, szerdán a Ferencvárosban.
Új koncertek