Barbara Streisand dalai –magyarul is

2021/05/18  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Barbara Streisand dalait énekli új albumán Tátrai Eszter. A cédén kilenc Barbra Streisand dal hallható; nagyrész eredeti nyelven, de a koncertélményhez hasonlóan, néhány sor magyarul is elhangzik.

Barbara Streisand dalai –magyarul is

Streisand nem csupán egyetlen stílus. Streisand nem csak egy énekes. Streisand mesél. Ester is mesélni szeretne a közönségnek, szerelemről, kapcsolatokról, örömről, bánatról, veszteségekről, hitről. S teszi ezt olyan dalokon keresztül, amiket a zenei élet legnagyobb zeneszerzői, dalszövegírói alkottak.

Jól ismert filmzenék, musical betétek, jazz balladák, érzelmes bluesok, pop slágerek, melyek kellemes emlékidézés lehetnek; és kevésbé ismert dalok, amik a megszokotton túl is adhatnak valami újat. Az ESTER produkció 2018-ban indult és mára már kiforrott repertoárjukkal koncerteznek országszerte, remélve, hogy a Streisand-élmény minél több emberhez eljut.

Tátrai Eszter - ének
Pozsonyi Tibor - dobok
Vajda Tibor - basszusgitár
Kiss Zoltán - gitár
Dorogi Ákos - zongora
Horváth András - szintetizátor

Tátrai Eszter Balatonfüreden nevelkedett. Kora gyermekkorától énekel. Mióta az eszét tudja, mindig is előadó szeretett volna lenni. A Bem József Általános Iskolában a kórus- és népdaléneklés, valamint a klasszikus hangképzés egyaránt szerves részei voltak a hétköznapjainak. Eszter eredetileg színésznőnek készült. A középiskola elvégzése után a Színház- és Filmművészeti Egyetemre is felvételizett, de végül a Kőbányai Zenei Stúdió könnyűzenei ének szakára nyert felvételt, ott folytatta zenei tanulmányait. A Zenei Stúdióban történt, hogy korrepetítora, Blum József az "Evergreen" című szám tanulása közben egyszer csak felnézett rá és azt mondta: "Valami annyira emlékeztet benned Streisandra!"Onnantól datálható, hogy Esztert komolyan érdekelni kezdte az énekesnő hatalmas repertoárja,  Barbra sokrétű művészi munkássága. Minél többet ismert meg belőle, annál jobban érteni kezdte, hogy miből eredhet a hasonlóság, miért tud olyan könnyen azonosulni a klasszikus alapokra épülő, színészi képességeket igénylő előadásmóddal. A Budapesten töltött évei során hamar belecsöppent a szakmába. Jazz zenekarával, a Mitrió-val járták a klubokat, saját zenéket szereztek, szövegeket is írt. Tizennyolc éves korában pedig már szólistaként is bemutatkozott a Magyar Rádió "Promenád" című műsorában, mint fiatal Tehetség.

Az iskolák elvégzése után -egy rövid hajós szerződést követően- sikerült a színházi életbe is belekóstolnia. A Szolnoki Szigligeti Színházban, majd a Győri Nemzeti Színházban dolgozott kóristaként. Közben az egyik hazai lányegyüttes, az ABBA Sisters alapító tagja lett, akikkel országszerte turnéztak.2012-ben külföldre szerződött. Előbb Rodosz szigetén, egy női trióban, a Voices-ben énekelt. Majd a török riviérán folytatta, Antalya és Marmaris szállodáiban különböző showműsorokban (ABBA, Dreamgirls). Ott adta elő először az egész estés Barbra Streisand műsorát is, amely nagy sikert aratott.Pár évvel korábban Pozsonyi Tibor "Finki" Pink Floyd tribute zenekarában, a Hungarian Pink Floyd Showban is vokálozott. Mivel nagyon szerették a közös munkát, Tibi és felesége megkeresték, hogy ha majd egyszer Magyarországon is énekelne Streisand dalokat, mindenképpen vegye fel velük a kapcsolatot. Úgy is történt. Miután 2018-ban hazaköltözött Balatonfüredre, Eszter úgy érezte elérkezett az idő, hogy a külföldön szerzett tapasztalatait itthon is kamatoztassa, és végre olyan repertoárt énekeljen, amiben a leghitelesebb tud lenni...

Tátrai Eszter, Barbara Streisand

 

 

Szólj hozzá!


A hétvégén Múzeumok éjszakája – rengeteg zenei program a kínálatban

A hétvégén Múzeumok éjszakája – rengeteg zenei...

Június 26-án rendezik meg a Múzeumok éjszakáját, amelyen országszerte koncertekkel, tárlatvezetésekkel, interaktív eseményekkel, családi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

500 fő felett is lehet rendezvényt tartani

Amennyiben az szabadtéren van, viszont kizárólag védettségi igazolvánnyal lehet részt venni rajta – írja a Magyar Közlöny. Megpróbáltuk értelmezni a legfrissebb szabályokat, reméljük, úgy értettük, ahogy kellett.

A Monarchia bálja, Európai Tánckaraván, Szalonna és Bandája: jubileumot ünnepel a Duna Karnevál

Idén hazai hivatásos és amatőr táncegyüttesek közreműködésével rendezik meg a Duna Karnevált. A 25 éves múltra visszatekintő rangos kulturális fesztivál június elején egy különleges 'Best of' gálaműsorral készül, valamint itt ad jubileumi koncertet a 15 éves Pál István Szalonna és Bandája. Június 11-én és 12-én a...

Buli van a BalatonParton – jön Fritz Kalkbrenner és a Nouvelle Vague is!

Nagyon úgy tűnik, hogy felpezsdül az élet idén nyáron az egykori pártüdülőben, mert először azt jelentették be, hogy a STRAND fesztivál költözik át Zamárdiból a Club Aligába, most pedig egy teljes programsorozatról kaptunk hírt, amely a BalatonPart nevet kapta.

Egy SMA-s kisfiúért szól az Ocho Macho legújabb dala

A klipet már mi is bemutattuk a Facebookon, de a teljes történetet csak most ismertük meg hozzá. A zenekar ezúttal a négy éves, SMA-val küzdő Olivér megsegítésére csapott a húrok közé.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek