Brad Pitt újranyitja a Château Miraval hangstúdiót

2021/12/14  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A Miraval Studios névre átkeresztelt hely 2022 nyarán nyitja meg újra kapuit a híres provence-i rozé borvidék szívében – írja a Decanter.com. Brad Pitt és az Emmy-díjas francia producer, Damien Quintard közösen dolgoztak az egykori Château Miraval hangstúdió felújításán és átalakításán.

Fotó: decanter.com

Quintard és Pitt 2021-ben írták alá a Miraval stúdióval az együttműködési szerződést. A Miravalban idén tulajdonosváltás is történt. Októberben bejelentették, hogy Angelina Jolie eladta az 50 százalékos részesedését a Château Miraval borászatban és a Miraval márkában.

A dél-franciaországi Miraval birtok évszázadok óta inspirálja a kézműveseket, borászokat és a zenészeket túlvilági szépségével. A kertekkel, kőteraszokkal, szökőkutakkal, fehér tölgy- és örökzöld erdővel körülvett 900 hektáros birtokon a 13. század óta borászkodnak.

A Studio Miravalt 1977-ben építette a birtok akkori tulajdonosa, Jacques Loussier francia zongorista és zeneszerző, és többek között megfordult a falai között a Pink Floyd is, akik itt vették fel az 1979-ben megjelent "The Wall" című albumot, de stúdiózott itt  az AC/DC, Sting, a The Cure, Sade és a The Cranberries is.

1998-ban Loussier eladta a Miravalt egy amerikainak. A tulajváltás után a Rammstein ott vette fel a Mutter című albumot, Courtney Love is töltött ott néhány hetet, 2006-ban pedig a Muse rögzített a stúdióban néhány számot a Black Holes és a Revelations című albumokhoz, aztán elhallgatott a zene... Brad Pitt és Angelina Jolie 2011-ben vásárolta meg az ingatlant.

Quintard elmondta, hogy azután kapcsolódott be a stúdió felújítását célzó projektbe, hogy Pitt találkozót kért tőle. A páros elmondta, hogy teljesen újratervezték a stúdiót, de úgy, hogy közben megtartották az eredeti berendezések és funkciók egy részét. A hibrid analóg/digitális kapacitás és a Dolby Atmos rendszer mellett olyan technológiát is beépítettek, ami a filmes és televíziós előkeverést is kezeli.

A Studio One 25 láb magas mennyezettel és egy 320 négyzetméteres koncertteremmel rendelkezik, de vannak külön felvételi fülkék és egy olyan helyiség is, ahol vintage szintetizátorok és más ritka holmik találhatók.

Quintard szerint az új kialakítás "újradefiniálta a figyelemre méltó természetes visszhangot" a helyszínen. 'Ez tényleg egy olyan tér, ahol a pop- és rockzenétől kezdve a hiphopon át a klasszikus lemezekig bármit elő lehet állítani' tette hozzá-

A birtokon, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a borvidékre, van egy úszómedence is, és a 35 szobát is magába foglaló épület képes a vendégzenekaroknak és művészeknek átmeneti otthont nyújtani – akár hosszabb időre, de akár csak egyetlen napra is. Úgy tűnik fénysebességgel terjedt el a nyitás híre, mert már érkeznek a foglalások...

Egyébként a hangstúdió nevét viseli a márka egyik rozéja is.

A cikkben említett előadókhoz kapcsolódó cikkeink:

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

 

Jövőre Budapestre is beköszön a THE CURE turnéja!

 

Jön a MUSE Sopronba!

 

Egy rock and roll múzeumba kalauzol az AC/DC

 

 

 

 

 

 

 

 

Brad Pitt, Miraval, Provance, Franciaország, hangstúdió, Sting, The Cure, Pink Floyd

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek