Mamma Mia!

Bródy János dalát dolgozta fel a HERSELF

2021/12/21  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A Bakos Zita és Bakos Attila ”közös szólóprojektjének” is nevezhető HERSELF ezúttal egy Bródy-feldolgozáshoz készített klipet Szczuka Panka (Flanger Kids) közreműködésével.

Bródy János dalát dolgozta fel a HERSELF

Az elektronikus színezetű 'underground shoegaze pop'-ot játszó HERSELF első, névadó EP-je 2019 decemberben jelent meg, azóta dalaikat egyesével single-ként adják ki, amikhez eddig mindig klipeket is készítettek. Éppen első turnéjukat kezdték volna meg 2020 tavaszán, amikor beütött a pandémia, de így sem tétlenkedtek ebben az időszakban: áprilisban felkérést kaptak a TRIP hajótól egy dal elkészítésére, júniusban megnyerték a Petőfi Rádió ’Saját zenéd’ versenyét, ősszel pedig az „Ez is Terézváros!” pályázat keretein belül támogatást nyertek több száz jelentkező közül egy új klip elkészítéséhez - olyan zenekarok társaságában, mint Péterfy Bori és a Love Band, Platon Karataev vagy a Ricsárdgír. Az Uncertain című dalból készült videót a zsűri végül a legjobb három közé választotta.

A korlátozások nélküli időszakban országszerte több helyszínen megfordultak, a fővárosban adtak már koncertet a Kobuci Kertben és az A38 fedélzetén is. 2021-ben a zenekar bekerült az Öröm a Zene tehetségkutató sorozat országos döntőjébe, októberben pedig az 05. Magyar Klipszemlén Lucky You című klipjük győzött „legjobb operatőri munka” kategóriában.

"Sosem voltunk feldolgozásokat játszó zenekar, de tavaly rátaláltunk erre a Bródy János dalra, és nagyon megszerettük. Akkor is sötét és hideg idő volt már, és azt éreztem, hogy miközben a dal alaphangulata szeretetteljes és kedves, valójában a szövege elég szorongós, a hangszerelésnél pedig ebből az irányból közelítettük meg a dal mondanivalóját. (...) Szorongatóbb és sötétebb lett a dal. "Magára zárult az egész világ" – írja Bródy János, de a főszereplő makacs, a teljes reménytelenség ellenére nem adja fel. A zenében ezt próbáltuk különböző eszközökkel érzékeltetni. (...)  Nagyon szeretjük, hogy Panka hangja magában hordozza azt a kedvességet és reményteliséget, ami az eredeti dalt is jellemzi, így meg tudtuk tartani annak szellemiségét és egy kicsit végül mégis tudunk hinni benne, hogy a főszereplőnk majd nem hiába vár..." – mesélte az új dalról Bakos Zita.

"Nagyon örültem a Herself felkérésének, mert szeretem a dalaikat, és amellett, hogy zeneileg együttműködhettem velük, emberileg is szuper volt megismerni őket! Bródy János zenéjével a szüleimen keresztül már kiskoromban találkoztam, és bár ezt a konkrét dalt nem ismertem, könnyen tudtam hozzá kapcsolódni, hamar megszerettem. Az eredeti verzióhoz képest a Herself hangszerelése adott az egésznek egy borongósabb, sötétebb tónust, ami szerintem jól adja vissza a szöveg hangulatát" – tette hozzá a vendégénekesnő

A stúdiófelvétel, keverés és maszterelés Kirschner Péter Lily Stúdiójában történt, az elektronikus zenei alapok Kiss Benji (Belau, Paperdeer) nevéhez fűződnek, a videót pedig Bikali Sanyi és Mirtse Kori készítették. Fővilágosító: Lauter Attila Olivér, világosító: Váradi-Orosz Kristóf.

A dalt a szerző is megosztotta oldalán :)

A HERSELF legközelebb január 15-én lép fel az Eötvös10-ben, az „Extázis 7-től 10-ig könnyűzenei klub” programsorozat keretein belül. A koncerten több vendég is felbukkan majd, élőben pedig egy ideig ezután nem lesznek hallhatóak/láthatóak Budapesten, mert a zenekar nekifog első nagylemezének elkészítéséhez – elmondásuk szerint itt az ideje egy nagyobb, egységes anyag összerakásához. A dalok a tervek szerint kivétel nélkül magyar nyelvűek lesznek (ezt támogatjuk! – aszerk.) és több vendégre is számítani lehet majd. Hajrá!

Bródy János, HERSELF

 

 

Szólj hozzá!


Thriller: 40 éves minden idők legnagyobb példányszámban elkelt albuma

Thriller: 40 éves minden idők legnagyobb...

Megjelenésének 40. évfordulóját ünnepli Michael Jackson (1958-2009) legendás albuma. Ebből az alkalomból a Sony Music az Estate of Michael Jackson...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Tökéletes hír halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Mit szólnál egy arénás Presser-nagykoncerthez?

A Fb oldalán közzétett bejegyzése szerint a legendás zenésznek nagyjából ugyanezt a kérdést tették fel... Vajon mit válaszolt? :)

A valaha celluloidra vitt leggyötrelmesebb jelenet – Hugh Grant utálta a táncolást az Igazából szerelemben

"Kiestem a ritmusból, főleg az elején, amikor a seggemet riszálom..." – sztár a mai napig morog amiatt, hogy táncolásra "kényszerítették" a filmben, amely nélkül 20 éve nincs karácsony.
Új koncertek