Charlotte Gainsbourg és Rebel Wilson új filmjéhez írt filmzenét Gruff Rhys

2023/01/31  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Február 24-én, egy dupla album formájában jelenteti meg azt a filmzenét, melyet a "The Almond and the Seahorse" című filmhez készített, mindezt a Rough Trade Records gondozásában.

Charlotte Gainsbourg és Rebel Wilson új filmjéhez írt filmzenét Gruff Rhys

A Rotten Tomatoes annyira nem szerette (13%; a közönség 67%-ra értékelte) ezt a független filmet, amelyben a két címben említett színésznő mellett Trine Dyrholm és Celyn Jones is feltűnik. Ettől még a zenéje lehet akár jó is... Íme:

A 22 dalt felsorakoztató albumon a filmben felcsendülő dalok mellett helyet kapnak majd az instrumentális aláfestő zenék is, valamennyi anyag Gruf Rhys munkája. A végeredményt 2021-ben és 2022-ben rögzítette vendégzenészekkel, többek között a BBC National Orchestra of Wales tagjaival. A korongból limitált kiadású dupla vinyllemez is érkezik majd, átlátszó sárga színben. A csomag része lesz a filmplakát is, melyet az elismert művész, Akiko Stehrenberger tervezett. 

A film arról szól, hogy mi történik, ha az idő csapdájába estél: egy régész és egy építész küzd azért, hogy újra elképzelhessék a jövőt, miután egy traumás agysérülés miatt elszakadnak azoktól, akiket szeretnek.

Gruff Rhys, filmzene, The Almond and the Seahorse, Charlotte Gainsbourg, Rebel Wilson

 

 

Szólj hozzá!


A koncert, amelyen a tudósító még fejben is elfelejtett jegyzetelni

A koncert, amelyen a tudósító még fejben is...

Az [iLAND], a magyar progresszív rock hibrid zenekara elegánsan remek előadást produkált pénteken a Müpában.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Elmentek stúdiózni egyet Texasba, majd hazatértek egy albummal és egy fesztivál-fődíjjal – A NYUGHATATLAN-sztori

Stílusosan, a country és a rockabilly őshazájában rögzítette tizenegy dalos korongját az egyik legismertebb hazai country-rockabilly zenekar, a Nyughatatlan. Végül aztán nem csak az új anyaggal, hanem többek között a Texas Sounds Country Music fesztivál fődíjával tértek haza. A Restless megjelenésének apropóján a csapat...

Tökéletes hír Halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

Locsolkodás a Szentendrei Skanzenben

Húsvéti programokkal, koncertekkel, valamint természetesen hímestojás-készítéssel és locsolkodással várja a látogatókat április 9-én és 10-én a Szentendrei Skanzen.

Ki ne szeretne egy végtelen nyári vakációt?

A Flowers sikerei után Miley Cyrus március 10-én megjelent új stúdióalbuma, az Endless Summer Vacation is meghódította a világot.
Új koncertek