Chris Cornell szobrot kap!

2018/07/23  ·   Zenei hír   ·  Simonyi Éva

Az egykori Soundgarden- és Audioslave-frontember, Chris Cornell szobra a seattle-i Pop Kultúra Múzeumában kap majd helyet.

Chris Cornell szobrot kap!

A zenész 2017 májusában egy Soundgarden-koncert után, 52 évesen lett öngyilkos. Születésnapján, július 20-án (a zenész születésnapján követett el öngyilkosságot tavaly zenésztársa és jóbarátja, Chester Bennington, a Linkin Park volt frontembere) jelentette be özvegye, Vicky Cornell, hogy életnagyságú szoborral tisztelegnek a rock ’n’ roll legenda előtt, melyet szülővárosában, Seattle-ben állítanak fel.

Tavaly már felröppentek hírek, hogy tervei vannak egy szobor megalkotásával kapcsolatban. Miután leszerződött a Nick Marra Studios-zal, eldöntötték, hogy Cornell hosszú hajjal, bakancsban lesz megformázva. A kész szobrot egy ünnepélyes átadón fogják a múzeumnak adományozni augusztus 29-én.

“Bár Chris az egész világon több millió embert érintett meg a zenéjével, nem is lehetne jobb helye az előtte való tisztelgésnek, mint Seattle” – árulta el az özvegy. “A gyermekeinket és engem is meghat az a rengeteg szeretet, együttérzés, és támogatás, amit kapunk. Ez a mi ajándékunk a Pop Kultúra Múzeumának és Seattle-nek, annak a közösségnek, ami elindította őt az útján.”

A szobor a déli bejáratnál kap majd helyet. A múzeum szóvívője elárulta, hogy rendkívül megtisztelőnek érzik az ajándékot.

“A múzeum annak szentelte létezését, hogy a seattle-i zenei színtér előtt tisztelegjen. Chris ennek a közösségnek kulcsfigurája volt, és örök lenyomatot hagyott világyszerte”– nyilatkozta a művészeti igazgató, Jasen Emmons.

Lehet, hogy a szobor is egyfajta zarándokhely lesz, mint a zenész sírja Hollywoodban...

Chris Cornell sírjának látogatói kiakasztották a temető gondnokát

 

 

 

Chris Cornell, szobor, Seattle

 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek