Dánielfy Gergő élete kész színház

2022/01/24  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A Részeg Álom a Dánielfy Gergő és az Utazók most megjelent albumának legelső klipes dala, az új anyag viszont több mint egy album, mivel egy színházi darab soundtrackje, amit Gergő egy osztálytársával közösen talált ki és maga ad elő.

Dánielfy Gergő és az Utazók – Ez a részeg álom több mint egy új szám

A Dánielfy Gergő és az Utazók formáció 2018 óta kiadott két lemezt, illetve számtalan single-t videóklip kíséretében. Ez a lendület a helyzet ellenére – vagy éppen pont amiatt – töretlen, hiszen letették az asztalra 3. stúdió lemezüket – és egy újabb videóklipet.

Amíg az első lemez egyfajta útkeresés volt, a második meg inkább kísérletezgetés, a harmadik korong egy sokkal modernebb hangzásvilágot emel be az Utazók életébe, ami a szintipop stílusjegyeit ruházza fel némi eleganciával. A Szimpla Vágyak című, 12 dalos anyag arra keresi a válaszokat, hogyan képes egy fiatal srác megküzdeni az élet nehézségeivel, miközben ő csak zenélni akar, na meg csajozni...

Gergő a pandémia alatt írta az albumot, amit ráhúzott az életére, vagyis jobban fogalmazva az élettörténete inspirálta arra, hogy megírja a dalokat. Úgy tűnik, mindez elég munícióval szolgált arra is, hogy egyfajta koncertszínház vagy monodrámának is hívható színpadi valami, afféle musical készüljön belőle, amit Gergő osztálytársa, Móczár Bence rendezett. A darabban Gergő egyedül meséli el a történetét úgy, hogy olykor több szereplőt is életre kelt, legyen az önmaga, egy befutott rocksztár, vagy akár egy menedzser.

Az előadások terv szerint márciusban indulnak – hogy pontosan hol és mikor, arról beszámolunk majd –,  és a hazai színházi élet új, üde színfoltajként nem titkolt célja, hogy közelebb hozza a könnyűzenei slágereket kedvelő embereket a színházhoz – és fordítva. Hogy ez sikerül-e, az csak tavasszal derül majd ki, addig is itt van a Szimpla Vágyak lemez, ami aztán majd új értelmet nyer, ha valaki végignézi a darabot.

 

 

Dánielfy Gergő és az Utazók, Részeg Álom

 

 

Szólj hozzá!


Iggy Pop kapta a 2022-es Polar Music-díjat

Iggy Pop kapta a 2022-es Polar Music-díjat

Iggy Pop – született James Newell Osterberg – pár napja egy ünnepélyes díjátadó gálán vette át Stockholmban a 2022-es Polar Music Prize-ot....
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Állva ünnepelték a cannes-i fesztiválon az Elvis-film két főszereplőjét

A Király életének számos eddig nem ismert epizódját bemutató, pergő ritmusú alkotás díszbemutatóját szerda este tartották.

Összeállt a Party a Szigeten

Újabb előadók nevei kerültek napvilágra a Sziget idei felhozatalából, ezúttal a Ticketswap Party Aréna fellépőiből válogatva. Azt már korábbról is tudjuk, hogy fellép Alan Walker, Steve Aoki, Apashe vagy NGHTMRE, és arról is volt szó, hogy lesz egy dedikált napja az elrow-nak és a Q-Dance-nek is. Most további részletekkel szolgálunk.
Új koncertek