Don't panic: Brendon Urie újabb rekordot döntött meg

2019/03/30  ·   Zenei hír   ·  Simonyi Éva

A Panic! At The Disco újabb rekordot döntött meg: az együttes (amelyről mindenki tudja, hogy valójában egy személy, Brendon Urie) High Hopes című dala vezeti a leghosszabb ideje a Billboards Adult Pop Songs listáját az évtizedben. A HH már 15. hete van a lista élén, ez a leghosszabb idő 2007 óta, amit dal ott töltött.

Fotó:  Panic! At The Disco/FB

A dal a Panic! At The Disco legjobban teljesítő száma a listákon, a Billboard Hot 100-as listájának 6. helyéig jutott. Aztán saját magát is megelőzte, és előrébb került a 4. helyre, most pedig tarol az Adult Pop Songs listán, ami lényegében a rádiók lejátszási statisztikái alapján azokat a leghallgatottabb dalokat listázza ki hetente, amelyek célközönsége a felnőtt korosztály, műfajában pedig leginkább alternatív rock és mainstream pop.

A High Hopes decemberben került fel a listára, letaszítva ezzel a Maroon 5 és Cardi B közös dalát, a "Girls Like You"-t a trónról, ami 14 hétig volt az első helyen 2018-ban. A HH ezennel az évtized vezető dala a listán, legutóbb a The Fray "How to Save a Life" című dala volt ennyi ideig az első helyen, 15 hétig 2006/2007-ben.

Ha összességében nézzük a listát, akkor az első helytől még mindig messze járunk, hiszen a rekord 25 hét, ezt Santana és Rob Thomas “Smooth” című szerzeménye tartja 1999-ből. A High Hopes most az összesített lista 7. helyét szerezte meg.

Íme azok a dalok, amik a legtöbb hétig álltak a lista élén:

  1. 25 hét: “Smooth,” Santana feat. Rob Thomas (1999)

  2. 23 hét: “Wherever You Will Go,” The Calling (2001)

  3. 18 hét, “Photograph,” Nickelback (2005)

  4. 18 hét, “Unwell,” matchbox twenty (2003)

  5. 17 hét, “Iris,” Goo Goo Dolls (1998)

  6. 16 hét, “Complicated,” Avril Lavigne (2002)

  7. 15 hét, “High Hopes,” Panic! at the Disco (2018)

  8. 15 hét, “How to Save a Life,” The Fray (2006)

  9. 15 hét, “Don’t Speak,” No Doubt (1996)

Nemrég egy másik örömteli esemény is történt a Panic! At The Disco életében: a Pretty.Odd. című lemez hivatalosan is megkapta a platina minősítést, néhány nappal a 11. évfordulója előtt. Az album egyik legsikeresebb dala a Nine in the Afternoon, amely a RIAA minősítése szerint kétszeres platina szintet ért el.

 

Brendon Urie, Panic! At The Disco, High Hopes, Billboard

 

 

Szólj hozzá!


A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13....

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Új Margaret-korszak indult a Magyar Zene házában

Nemrég debütált a Margaret Island ötödik stúdióalbuma, Minden levegővétellel újra megszületünk címmel. Az aktuális koncerteken már el is hangzott egy-egy új dal, azonban a lemez teljes anyagát először április 19-én játszotta el a zenekar a Magyar Zene Házában.

Kygo-show az MVM Dome-ban

A "legtöbb belépőt értékesítő" címre jogosult dance előadó 2018 óta most először indul turnéra, és körbeviszi látványos élő show-ját világon. A 26 állomásos turné szeptember 7-én indul Commerce Cityben, majd többek között Boston, Toronto, Chicago, Berlin, Amszterdam és Párizs érintésével december 13-án, Dublinban ér...
Új koncertek