Menopauza 1170x180

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

2024/05/25  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu, MTI

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Fotó: Nouvelle Vague/FB

Többször jártak már nálunk, felléptek például a Fezenen, a Művészetek Völgyében, a VOLT-on, a Szigeten, a Müpában, a Budapest Parkban és az A38-on – többször is. Szóval, Magyarország nem ismeretlen terep a számukra, de Szegeden talán még nem jártak.

A francia formáció valódi kuriózum a legavatottabb zenekedvelőknek is. Marc Collin zeneszerző, zenei producer és a néhai Olivier Libaux lemezproducer, gitáros, dalszerző hozta létre az egyedülálló együttest azzal a céllal, hogy valami egészen egyedit alkossanak, és andalító bossa nova-feldolgozásban értelmezzék újra a hetvenes-nyolcvanak évek ikonikus rockszámait, posztpunk és new wave-klasszikusait. Elsöprő sikerük egyik titka – az állandó megújulás mellett – az az összetéveszthetetlenül franciás nemtörődömség, amellyel saját képükre formálják a megidézett, ikonikus dallamokat.

A műfaji jellegeket kiváló arányérzékkel elegyítő, páratlan vállalkozásuk hamar nemzetközi elismerést vívott ki, és már két évtized óta kápráztatja el a világ zenei ínyenceit. Legutóbbi turnéjuk során többek közt Nagy Britannia, Németország, Románia, Törökország, Hollandia és Lengyelország fesztiváljain és koncerthelyszínein ejtették ámulatba a közönséget.

Ezúttal egy önmagában is páratlan atmoszférával rendelkező környezetben, a Szeged szívében megbúvó, 1300 nézőt befogadó, fák övezte színpadon bizonyítják be, olykor a legmeglepőbb fúziókból születnek a legemlékezetesebb esték. Szegedi koncertjük alkalmával a közönség ízelítőt kap legnagyobb sikereikből – például a Depeche Mode, a Blondie, a Duran Duran, The Cure, Billy Idol vagy a Dead or Alive slágereinek zseniális coverjeiből – és legújabb, februárban megjelent albumuk, a Should I Stay or Should I Go remekül eltalált feldolgozásaiból egyaránt.

A különleges est olyan izgalmas zenei produkciók (jegyek a linkekre kattintva) előtt nyitja meg az újszegedi nyári koncertek sorát, mint egy

A feledhetetlen élményekkel kecsegtető, színes koncertpaletta egész nyáron át tartó alkalmaira – köztük a Nouvelle Vague nagyszabású mégis meghitt hangulatú estjére jegyek kaphatók személyesen – a szegedi Fesztivál Jegyirodában vagy országszerte az Interticket jegyirodai hálózatának tagjainál – és online – a Szegedi Szabadtéri Játékok weboldalán – és nálunk is. Jegyek csatolva!

 

Nouvelle Vague, Szegedi Szabadtéri Játékok

 

 

Szólj hozzá!


Lydia Lunch beHAJÓzik Budapestre

Lydia Lunch beHAJÓzik Budapestre

Lydia Lunch, az underground zenei színtér egyik megkerülhetetlen alakja június 20-án több mint hét év után visszatér a Hajó színpadára.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Ez lesz a 44. Kaláka fesztivál Egerben

Az együttes fennállásának 55. évfordulójához kapcsolódó programok egyikeként június 27-30. között 44. alkalommal rendezik meg a Kaláka Fesztivált, melynek idén is Eger ad otthont.

Levendula és rózsa

A virágzó rózsák és levendulák mellett családi programokkal, színvonalas koncertekkel, kulturális programokkal, ismeretterjesztő, egészségmegőrző előadásokkal várják a látogatókat szombaton és vasárnap a levendula és rózsa napokon Szegeden, az egyetemi füvészkertben.
Új koncertek