Egy óriási és egy remek gesztussal is tisztelgett a magyaroknak a Metallica – a koncerten kívül

2018/04/06  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Az üzenőfalon megosztott fotókból és az elragadtatott posztokból arra következtetünk, hogy a Metallica fergeteges koncertet adott az Arénában. Mondhatnánk, ez az, amit el is várunk tőlük. De James Hetfield és csapata két olyan dolgot is tett, ami az elvárásokon felül is bizonyította, hogy megérdemlik a magyar közönség szeretetét.

Fotó: Mohai Balázs/MTI

Először is több mint négymillió forintot adományoztak a Gyermekétkeztetési Alapítványnak. Arról nincs hír, mi alapján és kik közül választottak, de úgy gondoljuk, jó döntés volt!

A másik gesztus sejthető volt azon hírek alapján, amelyek arról szóltak, hogy Bécsben egy Falco-számot játszottak el (tippelj, melyiket), Prágában még ennél is "messzebb mentek": a Jozin z bazin-nal ajándékozták meg a közönséget. Ez azért tök jó, mert nem egy világhíres rock/pop számot választottak, hanem egy olyan melódiát, ami 1977-ben született egy cseh dalszerző-komikus tollából, és rendkívül népszerű volt az egykori KGST országok köreiben, fogadjunk, te is dúdolod. A szövegét magyarul itt találod, érdemes :)

Ezek után tűkön ülve vártuk, mivel lepik meg a magyar közönséget. És jött a felkonf: TANK-CSAP-DA! És, bakker ha azt gondolnád elnyomják a témát, azt kész, NEM: szöveggel! Jó, papírból és a közönség is besegített rendesen, de ez akkor is hatalmas volt! :)

"Én gonoszabb leszek, mint az ördög.
Ha eszembe jut, bepörgök,
Mint a kerék, meg a kormány,
Meg a mindenható kormány."

Ennél nagyobb gesztust a magyarok és főleg a Tankcsapda felé nem is lehet elképzelni egy zenekartól, már eleve mekkora, hogy tudják hol vannak (nem Bukarestben...), sőt: készülnek is rá! Valljuk be: sokkal kevesebb energiába kerül minderre felkészülni, mint az az energiabomba, ami egy-egy adott országban ilyenkor hálából felrobban! Szóval, megéri.

Respect, Metallica!

Igazi profik – mert csak az igazán profik engedik meg maguknak ezt a fajta nagyvonalúságot.

Beszámolónk hamarosan.


 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek