Egy zenész a reptéren is zenész...

2019/05/28  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A Grammy-díjas amerikai zongoraművész, Emanuel Ax a Fesztiválzenekarral közös turnéja alatt leült kicsit gyakorolni a toulouse-i reptéren a zongorához, és pillanatok alatt elvarázsolta az átutazókat. Fischer Iván karmester pedig szívószálból „faragott” sípot, és azzal szórakoztatta a reptéri közönséget.

Fotó: BFZ

Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar ez elmúlt napokban 6 városban összesen 8 koncertet adott Európa-szerte.

Telt házas koncertekkel robogott végig a Budapesti Fesztiválzenekar és a Grammy-díjas amerikai zongoraművész, Emanuel Ax Belgium, Franciaország és Olaszország koncerttermein május második felében. Minőségi muzsikálással, humorral és a konvencionális klasszikus zenei koncertforma felfrissítésével arattak óriási sikert. Az olasz közönség annyira lelkes volt, hogy még az utcán is brávózott a magyar zenészeknek.

Brugge-ben három koncertet is adott Fischer Iván zenekara. Az utolsó estén a közönség dönthetett a programról, a kiválasztott művek között pedig meglepetésszámokkal készült nekik az együttes. A kritika szerint Fischerék ezzel megbontották a klasszikus zenei koncertek 100 éve mozdíthatatlan komolyságát.

„A koncerttermekben nagyon ritka a humor, ezért is fogadják a Budapesti Fesztiválzenekart tárt karokkal” – írta a Bachtrack.

A zenekar júniusban tíznapos dél-koreai turnéra indul. Ha nem akarsz lemaradni itthoni koncertjeikről, május 28-tól már jegyet és szabad bérletet is lehet vásárolni az új szezonjukra.

 

Fischer Iván, Budapesti Fesztiválzenekar, BFZ, Emanuel Ax, turné, repülőtér

 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek