Menopauza 1170x180

Elindult a szezon a Zene Háza szabadtéri koncerthelyszínén

2024/05/06  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Ha nyár – sőt, ha május és jó idő –, akkor jórészt ingyenes programokat kínál a Szabadtéri színpad a Zene Házában, egészen szeptember közepéig.

Fotó: Zene Háza

Feltörekvő tehetségek, izgalmas zenei kísérletek, filmvetítések, filmes koncertek, kezdőket is váró táncházak, improvizációs open mic-esetek, dj-szettek, a világ különféle pontjairól érkező előadók, július-augusztus során remekbeszabott családi programok – ez várja az érdeklődőket a szabadtéri színpadon.

Május 5-én a svájci Orchestre Tout Puissant Marcel Duchamp formáció ingyenes koncertjével nyitott a Magyar Zene Háza szabadtéri színpada, majd május 14-én a Random Trip és a Seven Seconds In the Future, azaz Budapest két legismertebb improvizációs csapatának közös projektje, a Vibe Changers tér vissza: a 2024-es évadnyitó vendégei a Kéknyúl-énekes Andy Hefler, az Irie Maffia-mc Busa Pista és Sárkány Fanni, a 2023-as évad győztese. Május 23-án ingyenes táncházzal folytatódik a szabadtéri szezon, Samu Zoltán és zenekara húzza majd a talpalávalót.

A Szabadtéri színpad részben ingyenes koncertjei sok esetben a Zene Háza kirakataként szolgálnak, még több Liget-látogató számára elérhetővé téve az intézmény alapvető misszióját, a zene bemutatását. Visszatérnek a megszokott programok: júliustól szombat délelőttönként újra a Nyári Családi Programsorozat eseményei várják a gyerekeket és szüleiket, csütörtökönként lesz Táncház a szabadban. Havonta többször is lesz Film a szabadban, természetesen díva tematikájú külön sorozattal is, folytatódnak Némafilmhez filmzenét zenés filmvetítéseink, újdonság a Feltörekvők – Hangfoglaló Induló előadók koncertjei, sőt, a Zene Háza Szabadtéri színpadán kap helyet a Salsa Parkban a sorozat is. Klasszikus és kortárszenei koncertek, globálzenei fellépések külföldi előadókkal Azerbajdzsántól Venezueláig, remek dalszerző-előadók és jazzes sorozatuk is lesz. Itt búcsúzik például júniusban a világsztárokkal dolgozó Tommy Vig ütőhangszeres, és nem lesz megállás szeptember közepéig. A szabadtéri koncertek mellett ismét üzemel a Zene Háza kültéri kerthelyisége, a ZeneKert.

Szabadtéri programok június végéig (kiemelések tőlünk):

 • 05. 14. Vibe Changers x Andy Hefler (Kéknyúl) x Busa Pista (Irie Maffia) x Sárkány Fanni (2023-as évad győztese)
 • 05. 23. Táncház: Samu Zoltán és zenekara
 • 05. 28. Vibe Changers x Péterffy Lili (Lelle) x Mehringer Marci (Mehringer)
 • 06. 02. Történelmi arcképcsarnok – A Szent István Király Zeneiskola növendékeinek fúvószenekari koncertje
 • 06. 06. Táncház: Kalász Máté és barátai
 • 06. 09. Omega, Omega, Omega (1982) – filmvetítés
 • 06. 11. Vibe Changers x Knoll Gabi x MC Zeek (Brains)
 • 06. 15. Magyar ábrándok a reformkorban – 180 éve mutatták be a Himnuszt – A Budapesti Filharmóniai
 • Társaság ünnepi hangversenye
 • 06. 18. Vibe Changers x Schoblocher Barbara (Blahalouisiana) x Miller Dávid
 • 06. 19. Déryné (1951) – filmvetítés
 • 06. 20. Táncház: Sarjú Quartett
 • 06. 22. DJ Palotai emlékest: DJ Ren, DJ Mango, DJ Titusz
 • 06. 28. Lenkke_
 • 06. 29. Tommy Vig Búcsúkoncert

 

Zene Háza, szabadtéri színpad

 

 

Szólj hozzá!


Rippl-Rónai Párizsban, avagy hogy kerül a Danubia Zenekar a Nemzeti Galériába?

Rippl-Rónai Párizsban, avagy hogy kerül a Danubia...

Zenei-képzőművészeti sorozat indult a Zene ünnepén a Magyar Nemzeti Galériában a Danubia Zenekar közreműködésével, melynek keretén belül...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Girls Just Wanna Have Fun: Cyndi Lauper búcsúturnéja Budapestet is érinti

Egy évtizednyi szünet után egy utolsó lendületet vesz Cyndi Lauper: a Girls Just Wanna Have Fun búcsúturné budapesti megállója 2025. február 19-én a Budapest Arénában lesz.

Visszatér a Pantera Budapestre

A legendás heavy metál banda bejelentette 2025 eleji európai turnéját, amely január 21-én kezdődik Helsinkiben, majd folytatódik többek között Stockholmban, Amszterdamban, Berlinben, Párizsban, Budapesten február 3-án lépnek fel az Arénában.
Új koncertek