Menopauza 1170x180

Feloszlik az Óriás zenekar

2024/04/29  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Utolsó előtti alkalommal a Fishing on Orfűn lép színpadra a zenekar 06.28-án, a búcsúkoncertjük pedig az Akváriumban lesz a Turbo és a Cataflamingo társaságában.

Fotó: Óriás/FB
"Zavarba ejtő belegondolni, hogy az Óriás alakulásakor 180 Ft volt egy kiló kenyér, 170 egy liter tej, 20 egy tojás, 270 egy liter benzin, 460 egy csomag Szofi és 99 a Nemzeti Sport (forrás: KSH). Hajszálaink száma sokszorosa, ráncaink száma töredéke volt akkor a mostaninak. Na de ne keseregjünk, hiszen annyi minden szép dolog történt, amíg itt a háttérben tönkrement a világ.
Számokban kifejezve:
  • 18 év
  • összesen 6 tag
  • 5 nagylemez, 3 EP
  • 12 klip
  • 1 díj (ha jól számoljuk, igen, hát ez nem túl sok) Kettőnégy – Az év zenekara (2010)
  • pár túl jól sikerült feldolgozás (feltételezzük, a Márhívóra gondolnak :)
  • rengeteg koncert, kilométer, decibel, nevetés, varázslat, cukiság
  • felnőtté válás
  • és ebből kifolyólag: 3 feleség, 4 és fél gyerek
Szóval a világ változik, és mi nem csupán emberi, de művészi értelemben is változtunk vele. Így nemrég úgy döntöttünk, hogy lezárjuk az Óriás-sztorit, életünk egyik legszebb történetét, mert ti is és mi is megérdemeljük, hogy az ilyen fontos dolgok méltó módon lezárattassanak. És ha már lezárattatnak, hát ünnepeltessenek is meg szépen, illendően! Így az Akvában mindenki ott lesz, aki fontos volt az Óriás életében - őket nevesítjük is hamarosan. És külön öröm, hogy a búcsúzás ünneplésére csatlakozik hozzánk régi harcostársunk, a magyar pszichedelikus rock netovábbja, a fantasztikus Turbo. Vicces, hogy így lesz keretes a szerkezetünk, hiszen az Óriás bemutatkozó koncertjén, 2006. július 22-én is együtt játszottunk velük."

 

Óriás, búcsúkoncert, Fishing on Orfű

 

 

Szólj hozzá!


Rippl-Rónai Párizsban, avagy hogy kerül a Danubia Zenekar a Nemzeti Galériába?

Rippl-Rónai Párizsban, avagy hogy kerül a Danubia...

Zenei-képzőművészeti sorozat indult a Zene ünnepén a Magyar Nemzeti Galériában a Danubia Zenekar közreműködésével, melynek keretén belül...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Girls Just Wanna Have Fun: Cyndi Lauper búcsúturnéja Budapestet is érinti

Egy évtizednyi szünet után egy utolsó lendületet vesz Cyndi Lauper: a Girls Just Wanna Have Fun búcsúturné budapesti megállója 2025. február 19-én a Budapest Arénában lesz.

Visszatér a Pantera Budapestre

A legendás heavy metál banda bejelentette 2025 eleji európai turnéját, amely január 21-én kezdődik Helsinkiben, majd folytatódik többek között Stockholmban, Amszterdamban, Berlinben, Párizsban, Budapesten február 3-án lépnek fel az Arénában.
Új koncertek