Feloszlott a THE EMBODIED, nem zenél tovább a DUNGAREE

2021/09/01  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Éppen harmadik albumának látott volna neki ősszel a Magyarországot is többször megjárt, magyar származású dobossal rendelkező svéd dallamosmetál csapat, amikor hosszú beszélgetések után az alapítótagok úgy döntöttek, hogy ilyen formában befejezik az együtt zenélést, elbúcsúznak a The Embodied-tól.

Feloszlott a THE EMBODIED, nem zenél tovább a DUNGAREE
A muzsikálásnak viszont szerencsére ezzel a történettel nem szakad teljesen vége. Legalábbis Jon Mortensen, a banda egykori gitárosa egészen biztos, hogy nem válik meg imádott hangszerétől. Meghívták ugyanis a szintén északi illetőségű Screamer csapatába, a zenekart éppen otthagyó Anton Fingal helyére játszani. Jon így kommentálta viccesen a hírt:
"Megtisztelő, hogy a legendás Screamer család a tagjai közé fogadott, és habár nem lesz könnyű pótolni az elődömet, nem hiszem, hogy elbuknék. A jóképűségem, gitártudásom, és a sörfogyasztási szokásaim legalábbis abszolút adottak a feladathoz.."
A rőtszakállú jönköpingi zenész egészen biztosan nem fog unatkozni a közeljövőben, hiszen újdonsült metálcsaládja mellett másik zenekara, a glam fekvésű Shakedown Suzies is vidáman tevékenykedik tovább. Nagy sikert aratott második albumuk - a lezárások alatt megjelent, álomszerű, és különösen vagányra sikeredett 'A business doin' pleasure' után újult erővel éppen a harmadik korong dalain dolgoznak.
Nem zenél tovább együtt a magyar a Dungaree legénysége sem, ezt a FB-on tudatták közönségükkel:
Az elmúlt év és a covid okozta felfordulások úgy alakították az életet, hogy jelenlegi formában nem tudja folytatni a Dungaree a munkásságát. Nehéz írás ez, 7 év élményeit és emlékeit nem igazán lehet egy facebook postba belesűríteni.
Köszönjük Dencs Dominak, László Gerinek, Gilinger Ádámnak, Makai Lászlónak, Vincze Andresnek, Nemes Tamás managerünknek, Szabó Szebasztiánnak, Sóti Norbertnek, Liam Watsonnak, Takács Borisznak (hogy kibírta fotósként mellettünk az éveket), Fufilá Fufek és Flűt mestereknek a hangosítást, Szilágyi Frank-nek és Szasának a fotókat, Oláh Dórinak és Mihai Manescunak és Szőke Csabának a grafikákat, No Total Filmsnek és Győri T. Bencének a klipeket. A lista közel sem teljes.
Köszönjük szépen mindenkinek, aki az évek alatt segített, támogatott minket bármilyen formában, de legfőképp NEKTEK, akik buliztatok velünk.
A katalógusunk él, ha tetszett akkor hallgassátok. Nekünk egy életreszóló utazás volt ez a 7 év.
Jó kis bál volt.
Maradunk hangosak.
Xo
THE EMBODIED, DUNGAREE, metál, feloszlás

 

 

Szólj hozzá!


Nem babonásak a Betyárok: 13 állomásos ázsiai turnéra indulnak

Nem babonásak a Betyárok: 13 állomásos ázsiai...

Ázsia nem idegen a Bohemian Betyars számára, korábban is turnéztak arra, háromszor is, s ezen események során kifejezetten hasznos kapcsolatokat...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Az ABBA egykori tagjához kerültek Avicii felvételeinek szerzői jogai

A 2018-ban, 28 évesen elhunyt Avicii családja a zenész által készített mesterfelvételek, vagyis hivatalos eredeti felvételek szerzői jogainak 75 százalékát eladta a svéd Björn Ulvaeus, az ABBA zenésze által alapított Pophouse-nak, amely amúgy az ABBA Voyage műsort szervezi Londonban.

Jubileumi arénás előadással és koncertturnéval ünneplik az István, a király bemutatásának 40. évfordulóját

Nagyszabású programsorozattal, a Magyar Nemzeti Múzeumban kiállítással, a Papp László Budapest Sportarénában jubileumi előadással, továbbá koncertturnéval ünneplik az István, a király című rockopera bemutatásának 40. évfordulóját jövőre.
Új koncertek