Game over: hősies küzdelem után végleg elbukott a Woodstock 50 Amerikában

2019/08/01  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu, MTI

A legelejétől fogva követtük a fesztivál sorsát – hát nem egy sikersztori. Talán már a második cikknél sejteni lehetett, hogy valószínűleg semmi sem lesz belőle, de hát a reményhal. Azt persze nem tudjuk, mi hajtotta egészen a falig a szervezőket, a presztízs, a mentsük a menthetőt vagy bármi (de mi?), mindenesetre volt egy hősies íve a dolognak. A naiv énünk azt súgja, hogy nem egy újabb fesztiválos átverés áll a sztori hátterében, hanem egy ultra peches széria.

Game over: hősies üzdelem után végleg elbukott a Woodstock 50 Amerikában

A jegyárusokat és részvényeseket szerda reggel értesítették, hogy a nehézségekkel küzdő fesztivált nem fogják megrendezni.

Kedden ismertté vált, hogy Miley Cyrus lemondta fellépést, és így tettek korábban számos más fellépők is, köztük Jay-Z, aki a zárókoncertet adta volna a híres woodstocki fesztivál 50. évfordulóján, augusztus 16. és 18 közötti rendezvényen. John Fogerty, aki negyedszázada a Creedence Clearwater Revival zenekar frontembereként vett részt Woodstockban, szintén nem vesz részt a fesztiválon.

A Woodstock 50 fesztivált a New York állambeli Watkins Glen International autóversenypályán akarták eredetileg megrendezni, és az 50 évvel ezelőtti poptörténeti jelentőségű fesztiválra emlékező eseményre több mint 80 fellépő művészt hívtak meg, köztük – a már említetteken kívül – olyanokat, mint Halsey, a The Killers, Chance The Rapper, a Dead & Company és Carlos Santana.

Watkins Glen azonban júniusban felmondta a szerződést a szervezőkkel.

A fesztiválnak a múlt héten új helyszínt találtak, a Maryland államban lévő Columbia amfiteátrumát. A szervezők a múlt héten közölték, dolgoznak azon, hogy a fellépő művészekkel egyetértésre jussanak a koncert helyszínének megváltoztatása miatt. "Ha a zenészek eljönnek, meg fogjuk tartani a rendezvényt" – mondta az egyik illetékes.

A jubileum fesztivál megrendezése már áprilisban megkérdőjeleződött, amikor egyik fő szponzoruk kivonult az eseményről arra hivatkozva, hogy az előkészületek megakadtak, és a szervezők nem tudják garantálni a közönség és a fellépők egészségét és biztonságát.

“Mindig is hittünk az igazságban, és sosem kételkedtünk benne, hogy a fesztivál megrendezésre kerül. Szeretném megköszönni minden tehetségnek és az ő képviselőiknek a türelmet és támogatást. A Woodstock 50 egy csodálatos és inspiráló fesztivál lesz” – nyilatkozta májusban Michael Lang társalapító.

Sajnos, a legendás fesztiválra emlékező rendezvény inkább lett a fesztiválszervezés állatorvosi lova, mint méltó mementó.

Woodstock 50., fesztivál, USA

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek